Вернуться назад Распечатать

Картопляна запіканка з ковбасою

Картопляна запіканка з ковбасою
Запіканки завжди входили в розряд страв, приготованих з того, що залишилося в холодильнику після вчорашнього вечері. Картопляна запіканка з ковбасою не стане винятком. Швидке і дуже економне блюдо наситить всю сім'ю і не викличе клопоту в приготуванні.

Рецепт картопляної запіканки з ковбасою


Інгредієнти:

  • картопля - 15 кг;

  • домашня ковбаса - 500 г;

  • вершкове масло - 4 ст. ложки;

  • молоко - 2 ст.;

  • борошно - 2 ст. ложки;

  • ріпчаста цибуля - 1 шт.;

  • тертий твердий сир - 2 ст.;

  • хлібна паніровка - 1/2 ст.;

  • рослинна олія;

  • сіль, перець - за смаком.


  • Приготування
    Приготувати картопляну запіканку дуже просто. Картоплю миємо й чистимо, нарізаємо пластинками, заливаємо бульби водою і варимо до м'якості. Будьте обережні і не переваріть картопля, інакше страва не вдасться. У жаровню наливаємо олію і обсмажуємо на ньому поросяти, ягняти цибулю. Додаємо до пассеровке колечка домашньої ковбаси .
    У сотейнику розтоплюємо вершкове масло і додаємо до нього борошно. Помішуючи, засмажуємо борошно до світло-золотистого кольору, після чого вливаємо тепле молоко. Варимо вершковий соус до загусання, приправляємо за смаком, змішуємо з сиром і обсмаженої ковбасою.
    Викладаємо картоплю в форму для випічки, попередньо змащену маслом, і заливаємо вершковим соусом з сиром і ковбасою. Випікати страву слід при 180 градусах 20 хвилин. А після, ще 5 хвилин посипати хлібними крихтами.

    Картопляна запіканка з ковбасою в духовці


    Інгредієнти:

  • картопля (велика) - 4 шт.;

  • вершкове масло - 2 ст. ложки;

  • сіль - 1/2 ч. ложки;

  • ковбаса - 500 г;

  • кукурудза - 150 г;

  • молоко - 1/3 ст.;

  • часник - 1 зубчик;
  • Картопляна запіканка з ковбасою

  • сіль, перець - за смаком;

  • ріпчаста цибуля - 1 шт.;

  • сир «Чеддер» - 1 ст.


  • Приготування
    Картоплю нарізаємо тонкими пластинками, змащуємо маслом і приправляємо сіллю. Викладаємо пластинки у форму і випікаємо до м'якості при 200 градусах.
    Ковбасу нарізаємо кільцями і злегка обсмажуємо з цибулею на сковороді. Викладаємо ковбасу поверх картоплі. Молоко, подрібнений часник, перець і половину сиру змішуємо і заливаємо цією сумішшю запіканку. Випікаємо страву при 200 градусах 20 хвилин, посипаємо тертим сиром.