Запіканки завжди входили в розряд страв, приготованих з того, що залишилося в холодильнику після вчорашнього вечері. Картопляна запіканка з ковбасою не стане винятком. Швидке і дуже економне блюдо наситить всю сім'ю і не викличе клопоту в приготуванні.
Рецепт картопляної запіканки з ковбасою
Інгредієнти: картопля - 15 кг; домашня ковбаса - 500 г; вершкове масло - 4 ст. ложки; молоко - 2 ст.; борошно - 2 ст. ложки; ріпчаста цибуля - 1 шт.; тертий твердий сир - 2 ст.; хлібна паніровка - 1/2 ст.; рослинна олія; сіль, перець - за смаком. Приготування Приготувати картопляну запіканку дуже просто. Картоплю миємо й чистимо, нарізаємо пластинками, заливаємо бульби водою і варимо до м'якості. Будьте обережні і не переваріть картопля, інакше страва не вдасться. У жаровню наливаємо олію і обсмажуємо на ньому поросяти, ягняти цибулю. Додаємо до пассеровке колечка домашньої ковбаси .
У сотейнику розтоплюємо вершкове масло і додаємо до нього борошно. Помішуючи, засмажуємо борошно до світло-золотистого кольору, після чого вливаємо тепле молоко. Варимо вершковий соус до загусання, приправляємо за смаком, змішуємо з сиром і обсмаженої ковбасою.
Викладаємо картоплю в форму для випічки, попередньо змащену маслом, і заливаємо вершковим соусом з сиром і ковбасою. Випікати страву слід при 180 градусах 20 хвилин. А після, ще 5 хвилин посипати хлібними крихтами.
Картопляна запіканка з ковбасою в духовці
Інгредієнти: картопля (велика) - 4 шт.; вершкове масло - 2 ст. ложки; сіль - 1/2 ч. ложки; ковбаса - 500 г; кукурудза - 150 г; молоко - 1/3 ст.; часник - 1 зубчик; сіль, перець - за смаком; ріпчаста цибуля - 1 шт.; сир «Чеддер» - 1 ст. Приготування Картоплю нарізаємо тонкими пластинками, змащуємо маслом і приправляємо сіллю. Викладаємо пластинки у форму і випікаємо до м'якості при 200 градусах.
Ковбасу нарізаємо кільцями і злегка обсмажуємо з цибулею на сковороді. Викладаємо ковбасу поверх картоплі. Молоко, подрібнений часник, перець і половину сиру змішуємо і заливаємо цією сумішшю запіканку. Випікаємо страву при 200 градусах 20 хвилин, посипаємо тертим сиром.