Капустяна начинка як ніяка інша найкраще підходить для фарширування млинців, вареників, пирогів і будь ситної випічки. Весь секрет у тому, що готувати її приємно і вкрай легко. Приготувати начинку з капусти з яйцем, можна без сумнівів приємно здивувати всіх домашніх, а якщо урізноманітнити її улюбленими копченостями, то випічка стане не тільки ароматною, але і дуже смачною.
Начинка з капусти для млинців
Інгредієнти: капуста - 05 кг; морква - 1 шт.; цибуля ріпчаста - 1 шт.; олія оливкова - 2 ст. л.; сіль - за смаком. Приготування Капусту очищаємо і дрібно шаткуємо. Потім промиваємо морква, очищаємо і натираємо на дрібній тертці, з лукою проробляємо ту ж операцію. Після того, як овочі подрібнені, викладаємо їх на сковороду, змащену оливковою олією і підсмажити кілька хвилин. Потім підливаємо трохи води і тушкуємо всі інгредієнти на повільному вогні, накривши кришкою. Не забуваємо помішувати. Після того, як капуста стала рум'яною, солимо начинку за смаком. Незвичайне поєднання придбає випічка, якщо нафарширувати її начинкою з капусти, яка готується за запропонованим алгоритмом з додаванням риби.
Наступний варіант начинки з капусти чудово підійде для вареників.
Начинка з капусти з м'ясом
Інгредієнти: капуста - 15 кг; фарш м'ясний - 600 г; цибуля ріпчаста - 2 шт.; молоко - 100 мл; масло рослинне - 2 ст. л.; сіль - за смаком. Приготування Очищаємо капусту дрібно нашинковиваем. У розігріту сковорідку наливаємо трохи води, додаємо молоко і солимо за смаком. Тушкуємо капусту на повільному вогні до готовності під закритою кришкою. Після того, як овоч придбав потрібний нам колір, додаємо вогонь і випариваем молоко, щоб начинка не була сирою. Тепер сміливо можна зайнятися другої складової. Фарш розморожуємо, цибулини очищаємо і дрібно нарізаємо. Підсмажуємо обидва інгредієнта на сковороді, змащеній олією. Після чого змішуємо м'ясо з капустою і начиняємо випічку. Подібним чином можна приготувати начинку і з цвітної капусти .