Котлети, приготовлені з картопляного пюре - прекрасна альтернатива для всіх, хто вирішив постити. Це ситне і смачне блюдо урізноманітнює будь повсякденне меню і підкорить всіх своїм приголомшливим смаком і безліччю варіацій його приготування. Давайте розглянемо з вами рецепти котлет з пюре.
Котлети з горохового пюре
Інгредієнти: манка - 2 ст. ложки; горох - 1 ст.; борошно - 2 ст. ложки; цибуля - 1 шт.; морква - 05 шт.; томатна паста - 1 ст. ложка; часник - 2 зубчики; коріандр - 05 ч. ложки; гірчиця - 1 ст. ложка; рослинне масло - для смаження; спеції - за смаком. Приготування Давайте розберемося, як зробити з горохового пюре котлети. Отже, горох заздалегідь замочуємо і залишаємо на кілька годин розбухати. Після цього відварюємо її в підсоленій воді до готовності, акуратно зливаємо зайву рідину і подрібнюємо горох блендером. Подрібнену цибулю і натерту моркву пасеруємо на сковороді до рум'яного кольору, кладемо томатну пасту, закриваємо кришкою і тушкуємо на повільному вогні хвилин 5.
Потім перемішуємо горох з тушкованими овочами, додаємо манку, кладемо гірчицю , видавлений через прес часник і спеції. Залишаємо готовий гороховий «фарш» постояти приблизно на півгодини, щоб манка трохи розбухла. Після цього, формуємо з маси невеликі горохові котлетки і обсмажуємо їх на рослинному маслечко з обох сторін.
Котлети з пюре в мультиварці
Інгредієнти: яйце - 1 шт.; картопля - 500 г; масло рослинне - 20 мл; сіль - за смаком; зелень - для прикраси; вода - 2 ст. Приготування Картоплю чистимо, промиваємо й розрізаємо на дві однакові частини. У чашку мультиварки наливаємо кип'ячену воду, зверху встановлюємо місткість пароварки і викладаємо в неї картоплю. Закриваємо кришку приладу, запускаємо програму «Варка на пару» і виставляємо таймер приблизно на 40 хвилин. Зі звареної картоплі робимо пюре, охолоджуємо його і додаємо в масу куряче яйце і сіль. Все ретельно перемішуємо і формуємо мокрими руками невеличкі котлетки потрібного розміру.
Потім у чашу мультиварки наливаємо рослинне масло, виставляємо програму «Смаження», викладаємо на дно чаші наші котлетки і смажимо їх з кожного боку приблизно по 7 хвилин. Готову страву подаємо на стіл, посипавши подрібненою свіжою зеленню кропу або петрушки.
Рецепт котлет з картопляного пюре
Інгредієнти: яйце - 1 шт.; картопля - 600 г; масло вершкове - 30 г; борошно - 2 ст. ложки; сухарі панірувальні - 50 г; паніровка фабрична - 50 р. Приготування Картоплю чистимо, розрізаємо навпіл і відварюємо в підсоленій воді разом з лавровим листочком до повної готовності. Потім рідину обережно зливаємо і розминаємо картоплю в пюре, додаючи вершкове масло. Розбиваємо в масу куряче яйце, додаємо сіль, перець і ретельно все перемішуємо. Потім всипаємо поступово кілька ложок борошна, щоб надати картопляного тесту більш грубу консистенцію.

Тепер беремо чисту глибоку миску і змішуємо в ній панірувальні сухарі разом з фабричної сумішшю. На сковорідці розігріваємо рослинне масло і паралельно починаємо формувати наші котлетки. Для цього беремо ложку пюре, викладаємо його у панірувальну суміш, обвалюємо гарненько з усіх сторін, надавши форму кульки. Всередину можете покласти за бажанням будь-яку начинку на свій смак: сир, гриби, зелень і т. д. Потім викладаємо картопляні кульки в гаряче масло, злегка придавлюємо їх пальцями і обсмажуємо котлетки з кожного боку за 3-5 хвилин до рум'яного кольору. Подаємо готові котлети з картоплі пюре до столу гарячими разом з охолодженої сметаною і свіжою зеленню.