Цвітна капуста - продукт смачний і корисний. У ній міститься багато вітаміну С. Чудово, що капустою можна ласувати не тільки в сезон - вона відмінно переносить заморозку. Ми зараз розповімо, як приготувати цвітну капусту в сухарях.
Цвітна капуста, обсмажена в сухарях
Інгредієнти: капуста кольорова - 1 кг; яйця - 3 шт.; сухарі панірувальні - 100 г; рослинна олія для обсмажування - 50 мл; сіль, перець. Приготування Яйця збиваємо з додаванням солі і перцю за смаком. Капусту ділимо на суцвіття і опускаємо в киплячу підсолену воду і відварюємо протягом 5 хвилин. На сковороді розігріваємо олію. Кожен шматочок капусти вмочаємо у збитому яйці, обвалюємо в панірувальних сухарях і обсмажуємо в олії до золотистого кольору.
Цвітна капуста, смажена в сухарях
Інгредієнти: кольорова капуста - 1 кг; оливкова олія - 8 ст. ложок; часник - 4 зубчики; панірувальні сухарі - 140 г; цукор - щіпка; сіль, чорний мелений перець. Приготування Цвітну капусту розбираємо на суцвіття, а потім готуємо на пару або відварюємо у воді з додаванням щіпки цукру і солі до готовності. Після цього відкидаємо на друшляк і охолодити. На сковороді розігріваємо 5 столових ложок оливкової олії, додаємо в нього панірувальні сухарі і обсмажуємо на невеликому вогні до рум'яності, помішуючи. Додаємо подрібнений часник, перемішуємо і викладаємо сухарі на блюдо. Тепер вливаємо в сковороду оливкове масло, викладаємо відварену цвітну капусту і злегка її розминаючи, обсмажуємо. Викладаємо до капусти підготовлені сухарі, перемішуємо і ще трохи обсмажуємо. Солимо і перчимо страву за смаком. До столу таку капусту краще подавати в гарячому або теплому вигляді.
Приготування кольорової капусти в сухарях
Інгредієнти: кольорова капуста - 1 кг; молоко - 30 мл; яйця - 2 шт.; лимон - 1 скибочка; борошно - 2 ст. ложки; сіль - 05 ч. ложки; перець - за смаком; паніровка з білих сухарів - 150 р. Приготування Капусту ділимо на суцвіття, складаємо в каструлю і заливаємо холодною водою. Можна використовувати і заморожену капусту, її потрібно відразу опускати в киплячу воду. Щоб у процесі варіння капуста не потемніла, кидаємо у воду скибочку лимона. При невеликому кипінні варимо близько 10 хвилин. А потім відкидаємо на друшляк і залишаємо, щоб капуста охолола. Спочатку приготуємо тісто: збиваємо яйця, вливаємо в них молоко, додаємо борошно, сіль, перець за смаком і перемішуємо. Занурюємо кожен шматочок капусти в кляр, а потім мачає в сухарях. Обсмажуємо капусту з усіх боків у розігрітій олії.
Рецепт цвітної капусти в часникових сухарях
Інгредієнти: цвітна капуста - 05 кг; сіль морська - 05 ч. ложки; молоко - 150 г; сир - 200 г; вода - 1 л; підсушений білий хліб - 3 шматочки; оливкова олія - 20 мл; вершкове масло - 05 ч. ложки; мелений мускатний горіх - 05 ч. ложки; часник - 1 зубчик; білий мелений перець - за смаком. Приготування Воду змішуємо з молоком, додаємо сіль. Опускаємо капусту в закипілу суміш і тушкуємо на невеликому вогні близько 8 хвилин. Тремо на дрібній тертці сир. Поміщаємо в кухонний комбайн хліб, мускатний горіх, часник, оливкова олія. Подрібнюємо. Духовку нагріваємо до температури 230 градусів. Форму для запікання змащуємо олією, викладаємо капусту, посипаємо тертим сиром, а потім хлібну крихту, за смаком посипаємо перцем і відправляємо в духовку хвилин на 10 поки сухарики не стануть золотистими.
Капуста, смажена в сухарях з зеленню
Інгредієнти: капуста цвітна - 700 г; панірувальні сухарі - 100 г; яйця - 2 шт.; сушена зелень - 2 ст. ложки; олія рослинна; перець, сіль. Приготування Капусту ділимо на суцвіття. Викладаємо у підсолену киплячу воду і варимо 10 хвилин. Збиваємо яйця з додаванням солі і перцю. Панірувальні сухарі змішати з сушеною зеленню. Потім капусту в яйця і обвалюємо в сухарях з зеленню. Обсмажуємо на олії до рум'яної скоринки.