Так вже склалося, що багато інгредієнти потрібно вміти готувати, щоб вони розкрили свій смак. До таких інгредієнтів відноситься і брокколі. Оригінальна зелена капуста не користується особливою популярністю в наших краях саме тому, що люди не вміє її готувати, але ми беремося виправити положення і надати вам 2 простих рецепта: пюре з брокколі для немовляти і варіант для дорослих.
Рецепт дитячого пюре з брокколі
Інгредієнти: брокколі - 200 г; молоко - 4 ст. ложки; вершкове масло - 1 /3 ч. ложки. Приготування Брокколі відварюємо до м'якості в ледь підсоленій воді. Гарячу капусту збиваємо за допомогою блендера, або протираємо через сито. Змішуємо отримало пюре з маслом і попередньо прокип'яченою молоком. Пюре з брокколі для дітей готово!
Якщо ваше чадо поки не може вживати молочні продукти, то капусту протушкувати у воді до м'якості і просто перетріть з отриманою рідиною.
Картопляне пюре з брокколі
А тепер рецепт, який підійде як для дорослих, так і для дітей старшого віку.
Інгредієнти: брокколі - 2 суцвіття; вершкове масло - 2 ст. ложки; оливкова олія - 1 ст. ложка; часник - 2 зубчики; розмарин - 1 гілочка; картопля - 5 шт.; молоко - 1 ст.; діжонська гірчиця - за смаком; сіль, перець - за смаком; петрушка. Приготування Брокколі миємо й відварюємо в киплячій підсоленій воді 10-15 хвилин. Картопля також промиваємо, чистимо і відварюємо до готовності. Молоко виливаємо в каструльку і варимо з гілочкою розмарину 2-3 хвилини. З'єднуємо суцвіття брокколі і картоплю в блендері, ретельно збиваємо з додаванням масла і молока. Якщо блендера немає, то скористайтеся товкачиком, а готове пюре перетріть через сито. На оливковій олії обсмажуємо часник і заправляємо їм готове пюре. Доповнюємо страву сіллю, перцем і гірчицею за смаком. Дивовижне картопляне пюре з брокколі готово!