Вернуться назад Распечатать

Пюре з брокколі

Пюре з брокколі
Так вже склалося, що багато інгредієнти потрібно вміти готувати, щоб вони розкрили свій смак. До таких інгредієнтів відноситься і брокколі. Оригінальна зелена капуста не користується особливою популярністю в наших краях саме тому, що люди не вміє її готувати, але ми беремося виправити положення і надати вам 2 простих рецепта: пюре з брокколі для немовляти і варіант для дорослих.

Рецепт дитячого пюре з брокколі


Інгредієнти:

  • брокколі - 200 г;

  • молоко - 4 ст. ложки;

  • вершкове масло - 1 /3 ч. ложки.


  • Приготування
    Брокколі відварюємо до м'якості в ледь підсоленій воді. Гарячу капусту збиваємо за допомогою блендера, або протираємо через сито. Змішуємо отримало пюре з маслом і попередньо прокип'яченою молоком. Пюре з брокколі для дітей готово!
    Якщо ваше чадо поки не може вживати молочні продукти, то капусту протушкувати у воді до м'якості і просто перетріть з отриманою рідиною.

    Картопляне пюре з брокколі


    А тепер рецепт, який підійде як для дорослих, так і для дітей старшого віку.
    Інгредієнти:

  • брокколі - 2 суцвіття;

  • вершкове масло - 2 ст. ложки;

  • оливкова олія - 1 ст. ложка;

  • часник - 2 зубчики;

  • розмарин - 1 гілочка;

  • картопля - 5 шт.;

  • молоко - 1 ст.;

  • діжонська гірчиця - за смаком;

  • сіль, перець - за смаком;

  • Пюре з брокколі

  • петрушка.


  • Приготування
    Брокколі миємо й відварюємо в киплячій підсоленій воді 10-15 хвилин. Картопля також промиваємо, чистимо і відварюємо до готовності. Молоко виливаємо в каструльку і варимо з гілочкою розмарину 2-3 хвилини. З'єднуємо суцвіття брокколі і картоплю в блендері, ретельно збиваємо з додаванням масла і молока. Якщо блендера немає, то скористайтеся товкачиком, а готове пюре перетріть через сито. На оливковій олії обсмажуємо часник і заправляємо їм готове пюре. Доповнюємо страву сіллю, перцем і гірчицею за смаком. Дивовижне картопляне пюре з брокколі готово!