Брокколі - неймовірно корисний продукт. Це справжнє джерело вітамінів і мікроелементів. У броколі багато фолієвої кислоти, вітаміну С, бета-каротину, калію. Крім того, в ній містяться антиоксиданти, які допомагають запобігти онкологічні та серцево-судинні захворювання. З цього продукту можна приготувати безліч смачних страв. Зараз ми розповімо, як смажити брокколі в клярі.
Броколі в клярі з сиром
Інгредієнти: брокколі - 05 кг; сметана - 150 г; борошно - 120 г; твердий сир - 50 г; часник - 1 зубчик; яйця - 2 шт.; розпушувач для тіста - 2 ч. ложки; кріп - 20 г; сіль, перець - за смаком; рослинна олія для смаження. Приготування Просіяне борошно змішати з розпушувачем. Збиваємо яйця, поступово додаючи борошно і сметану. Додаємо подрібнений кріп, тертий на тертці сир, пропущений через прес часник, сіль і перець. Гарненько перемішуємо. Кляр готовий. Тепер моєму броколі розбираємо на суцвіття і обсушуємо. Наколюємо шматочки брокколі на вилку, макаємо в кляр і викладаємо на сковороду з розігрітим рослинним маслом і обсмажуємо до рум'яної скоринки.
Рецепт брокколі в клярі
Інгредієнти: брокколі - 400 г; борошно - 120 г; вода - 120 мл; яйця - 1 шт.; сіль, чорний перець, каррі - за смаком. Приготування Броколі розбираємо на суцвіття, відварюємо в підсоленій воді 10 хвилин, потім проціджують, охолоджуємо й обсушуємо. Готуємо кляр: змішуємо воду з яйцем, додаємо борошно і ретельно розмішуємо, щоб не було грудочок, сіль і перець додаємо за смаком. Розігріваємо на сковороді рослинне масло і викладаємо суцвіття броколі, які попередньо умочили в кляр. Обсмажуємо з усіх боків до рум'яної скоринки.
Броколі в клярі в мультиварці
Інгредієнти: брокколі - 05 кг; борошно - 150 г; молоко - 100 г; яйця - 2 шт.; масло рослинне - 2 ст. ложки; сіль, перець - за смаком. Приготування Готуємо брокколі - моєму і поділяємо на суцвіття. У каструлю мультиварки наливаємо воду, встановлюємо піддон для приготування на пару. Викладаємо підготовлену брокколі і в режимі «варка на пару» готуємо 20 хвилин. Змішуємо молоко, яйця, сіль і спеції. Додаємо борошно і перемішуємо до стану однорідної маси. Наливаємо в чашу мультиварки рослинне масло, включаємо режим «Смаження», мачає в кляр брокколі, викладаємо на розігріту олію і обсмажуємо до золотавої скоринки.
Як готувати брокколі в пивному клярі?
Інгредієнти: брокколі - 05 кг; борошно - 1 склянка; яйця - 2 шт.; цукор - 1 ч. ложка; пиво - 120 мл; сіль - за смаком; чорний мелений перець - щіпка; рослинне масло. Приготування Опускаємо в киплячу воду розібрану на суцвіття брокколі, відварюємо 4 хвилини. А потім відкидаємо на друшляк. Готуємо кляр - змішуємо яйця, пиво, цукор, сіль і перець. Потихеньку додаємо борошно і вимішуємо, щоб не було грудочок. У невеликій каструлі розігріваємо рослинне масло, потім суцвіття брокколі в кляр і акуратно опускаємо в киплячу олію, обсмажуємо до золотавої скоринки. Потім суцвіття виймаємо і викладаємо їх на паперовий рушник, щоб стік зайвий жир.
Як зробити кефірний кляр для броколі?
Інгредієнти: брокколі - 600 г; імбир мелений - 1/4 ч. ложки; куркума - 1/4 ч. ложки; соєвий соус - 4 ст. ложки; вода - 60 мл; кефір - 60 мл; борошно - 6 ст. ложок; сіль, перець. Приготування Відварюємо броколі в підсоленій воді близько 5 хвилин, потім зливаємо воду, капусту посипаємо меленим імбиром, куркумою, поливаємо соєвим соусом. Тепер робимо кляр: з'єднуємо кефір, воду і борошно, додаємо сіль і перець за смаком. Брокколі макаємо в кляр і викладаємо в сковороду з розігрітим маслом, обсмажуємо до золотистого кольору.