Запікання - самий натуральний і природний спосіб приготування будь-яких продуктів, що дозволяє максимально зберегти в них кількість корисних речовин. Адже всім відомо, що при варінні майже всі вітаміни руйнуються.
Запечена буряк в духовці, на відміну від варених, виходить набагато солодше, смачніше, насиченішим і ароматні. З неї можна приготувати безліч різноманітних страв, до складу яких входить звичайна буряк. Давайте ж дізнаємося з вами рецепти буряків, запеченої в духовці.
Рецепт буряків в духовці
Інгредієнти: буряк - 1 шт. Приготування Давайте розберемося, як буряк спекти в духовці. Буряк добре промиваємо за допомогою щіточки від землі, бруду і загортаємо гарненько в фольгу. Потім викладаємо овоч на решітку і ставимо запікатися в нагріту духовку. Готуємо буряк близько півтори години, а потім вимикаємо плиту і даємо коренеплоду охолонути прямо в ній. Потім акуратно витягаємо овоч з фольги, очищаємо і нарізаємо невеликими скибочками. Подаємо запечену буряк на тарілочці, полив трохи маслом і посипавши за бажанням подрібненим зеленим луком.
Ну от, як правильно запекти буряк в духовці ми з вами розглянули, а тепер давайте дізнаємося, які ж страви можна приготувати з цього овоча.
Салат із запеченою буряком
Інгредієнти: козячий сир - 5 ч. ложок; буряк - 1 шт.; кедрові горішки - 2 ст. ложки; олія оливкова - 1 ст. ложка; спеції - за смаком. Приготування Розглянемо ще один варіант, як приготувати буряк в духовці. Отже, коренеплід промиваємо, насухо витираємо рушником, посипаємо сіллю, перцем, поливаємо оливковою маслом, загортаємо буряк у фольгу і запікаємо при 180 градусах в духовці хвилин 15-20. Потім овоч остуджуємо, відокремлюємо від фольги, очищаємо і нарізаємо невеликими сегментами. За допомогою чайної ложки викладаємо на шматочки буряка потроху козячого сиру , посипаємо кедровими горішками і подаємо готовий салат на стіл.
Салат з буряка з беконом
Інгредієнти: буряк - 6 шт.; масло рослинне - 50 мл; яблучний оцет - 2 ст. ложки; зерна сухої гірчиці - 1 ст. ложка; цукор - щіпка; зелена цибуля; бекон сирокопчений - 150 р. Приготування Буряк промиваємо, загортаємо кожну у фольгу і запікаємо в попередньо розігрітій духовці близько години при температурі 200 градусів. Потім очищаємо її, нарізаємо на 4 частини і нашинковиваем тонкими шматочками. З олії, солі, гірчиці, оцту і цукру готуємо соус, гарненько його розмішуємо. Поливаємо їм нашу буряк і ставимо в закритому посуді в холодильник приблизно на 1 годину. Періодично злегка струшуємо ємність з буряком.
Цим часом нарізаємо бекон шматочками і підсмажуємо його без додавання олії до хрусткої скоринки. Перед подачею на стіл посипаємо буряк подрібненою зеленою цибулею і беконом.
Борщ із запеченої в духовці буряків
Інгредієнти: цибуля зелена - 1 пучок; цибулина - 1 шт.; буряк - 5 шт.; стебло селери - 3 шт.; лимонний сік -2 ч. ложки; сметана - 100 мл; свіжий кріп - 1 пучок; спеції - за смаком. Приготування Стебла селери, білу частину цибулі і ріпчасту цибулю чистимо, промиваємо і дрібно нарізаємо. Овочі заливаємо літром холодної води, додаємо перець запашний, доводимо до кипіння і варимо приблизно 55 хвилин на слабенькому вогні. Буряк добре промиваємо, очищаємо і нарізаємо на тонкі пластини. Викладаємо їх на деко і присипаємо чорним меленим перцем і сіллю. Запікаємо 25-30 хвилин, щоб коренеплід став м'яким. Готову буряк шаткуємо на смужки. Пучок кропу промиваємо, обсушуємо і дрібно нарізаємо. Тепер у готовий бульйон додаємо укропчик, сіль і мелений перець за смаком. Потім викладаємо буряк, доводимо до кипіння і знімаємо з вогню. Наш дивовижний борщ готовий!