Буряк - не рідкість в наших краях. Солодкуватий коренеплід часто додають в холодні закуски, салати, або заправляють їм супи, але рідко зустрінеш людину, поїдає буряк як самостійний овоч, або сайд до м'ясної страви, наприклад. Виправити цю неприємну кулінарну помилку ми беремося збіркою рецептів запеченої буряка.
Рецепт буряків, запеченої в духовці
Інгредієнти: буряк (маленька) - 6 шт.; червоний лук - 4 шт.; бальзамічний оцет - 2 ст. ложки; цедра і сік 1/2 апельсина; коричневий цукор - 2 ст. ложки; оливкова олія - 2 ст. ложки; чебрець - 1 ст. ложка; сіль, перець; зелень петрушки. Приготування Духовку розігріваємо до 180 градусів. Буряк миємо й чистимо, розрізаємо на четвертинки. У невеликій мисці змішуємо апельсиновий сік і цедру, оцет, цукор, масло, чебрець і перець. Шматочки буряка занурюємо в маринад разом з нарізаними цибулинами.
З фольги робимо конверт, закладаємо в нього буряк з цибулею, наливаємо маринад і ретельно пакуємо. Буряк, запечена у фользі буде готова через годину, перед подачею її можна посипати зеленню петрушки, полити олією і приправити сіллю за смаком.
Таким чином, можна приготувати буряк запечену в мультиварці, для цього овоч поміщаємо в чашу і готуємо в режимі «Випічка» 1 годину, після чого поливаємо оцтовим маринадом, олією і посипаємо зеленню.
Як запекти буряк в аерогрилі?
Інгредієнти: буряк - 500 г; оливкова олія - 60 мл; бальзамічний оцет - 60 мл; зелена цибуля; молоко - 2 ст. ложки; м'який козячий сир - 120 г; горіхи - за смаком. Приготування Буряк чистимо, миємо й нарізаємо пластинами. Поливаємо пластини маслом і оцтом, солимо і перчимо за смаком, обертаємо фольгою і кладемо в аерогриль. Готувати буряк в аерогрилі дуже просто і швидко - 200 градусів 30 хвилин на
нижній решітці і все готово!
В принципі, готову буряк вже можна їсти, а можна доповнити ніжним козячим сиром . Зелену цибулю подрібнюємо і змішуємо з м'яким козячим сиром, доливаємо трохи молока і наповнюємо отриманою сумішшю кондитерський мішок. Кладемо пластину буряків на тарілку і видавлюємо на неї сирну масу, кладемо ще одну пластину поверх і повторюємо процедуру. У результаті повинна вийти «вежа» з 3-х бурякових пластин з сирною прошарком. Готову страву подаємо з салатним міксом, посипати горішками. Легка і смачна закуска готова до подачі на стіл.