Вернуться назад Распечатать

Кабачки, тушковані з картоплею

Кабачки, тушковані з картоплею
Тушковані кабачки з картоплею - ситне і смачне блюдо, яке сподобається всім без винятку і різноманітить ваш повсякденний стіл.

Рецепт тушкованої картоплі з кабачками


Інгредієнти:

  • цибулина - 1 шт.;

  • картопля - 4 шт.;

  • морква - 1 шт.;

  • солодкий болгарський перець - 1 шт.;

  • кабачки - 400 г;

  • часник - 2 зубчики;

  • помідори - 3 шт.;

  • сметана - 150 мл;

  • рослинна олія;

  • спеції - за смаком.


  • Приготування
    Цибулю шаткуємо кубиками, викладаємо в сковороду з рослинним маслом і обсмажуємо до прозорості. Моркву натираємо на крупній тертці, перець нарізаємо кубиками й викладаємо овочі до цибулі. Кабачки і картопля очищаємо, зрізаємо шкірку і подрібнюємо кубиками. Викладаємо їх до інших овочів, обсмажуємо, помішуючи, хвилин 10.
    Додаємо в сотейник помідори, попередньо видаливши шкірочку і подрібнений часник, солимо і перчимо за смаком. Обсмажуємо пару хвилин, заливаємо сметаною, розведеної в 50 мілілітрах теплої води, накриваємо кришкою і тушкуємо на повільному вогні хвилин 15. Потім розкладаємо тушковані кабачки по тарілках і посипаємо зеленню.

    Рецепт тушкованих кабачків з картоплею


    Інгредієнти:

  • кабачки - 1 кг;

  • картопля - 500 г;

  • морква - 200 г;

  • перець болгарський - 1 шт.;

  • томатний сік - 100 мл;

  • масло рослинне - 100 мл;

  • сіль - за смаком;

  • зелень кропу - за бажанням.


  • Приготування
    Кабачки промиваємо та нарізаємо невеликими кубиками. Картоплю і цибулю чистимо і шаткуємо соломкою. Моркву очищаємо і натираємо на крупній тертці. Потім в глибоку каструлю наливаємо рослинне масло, ставимо на вогонь, висипаємо ріпчасту цибулю і трохи підсмажуємо. Потім додаємо моркву, нарізану кубиками болгарський перчик і томатний сік .
    Потім всі підсолюємо і засипаємо шарами картоплю і кабачки. Все тушкуємо протягом 40 хвилин на невеликому вогні. Далі додаємо заздалегідь подрібненою зеленню кропу, перемішуємо і тушкуємо ще 20 хвилин. Готові тушковані кабачки перекладаємо на блюдо і подаємо на стіл.

    Кабачки, тушковані з картоплею в мультиварці


    Інгредієнти:

  • кабачок - 3 шт.;

  • цибулина - 200 г;

  • картопля - 300 г;

  • червоний помідор - 250 г;

  • Кабачки, тушковані з картоплею

  • болгарський перець - 2 шт.;

  • спеції - за смаком;

  • свіжа зелень - за смаком.


  • Приготування
    Мультиварку включаємо в мережу. На дно чаші наливаємо масло і викладаємо подрібнені кабачки, присипаючи їх спеціями. Зверху викладаємо нарізаний кубиками картопля, болгарський перець і шар з лука. Всі овочі накриваємо кружальцями помідорів. Потім посипаємо сіллю, додаємо за смаком імбир, каррі, кінзу і базилік. Виставляємо режим «Гасіння» і готуємо близько години. Ну, ось і все, тушкована картопля в мультиварці готова! Далі все перемішуємо і розкладаємо по тарілках.