Тушковані кабачки з картоплею - ситне і смачне блюдо, яке сподобається всім без винятку і різноманітить ваш повсякденний стіл.
Рецепт тушкованої картоплі з кабачками
Інгредієнти: цибулина - 1 шт.; картопля - 4 шт.; морква - 1 шт.; солодкий болгарський перець - 1 шт.; кабачки - 400 г; часник - 2 зубчики; помідори - 3 шт.; сметана - 150 мл; рослинна олія; спеції - за смаком. Приготування Цибулю шаткуємо кубиками, викладаємо в сковороду з рослинним маслом і обсмажуємо до прозорості. Моркву натираємо на крупній тертці, перець нарізаємо кубиками й викладаємо овочі до цибулі. Кабачки і картопля очищаємо, зрізаємо шкірку і подрібнюємо кубиками. Викладаємо їх до інших овочів, обсмажуємо, помішуючи, хвилин 10.
Додаємо в сотейник помідори, попередньо видаливши шкірочку і подрібнений часник, солимо і перчимо за смаком. Обсмажуємо пару хвилин, заливаємо сметаною, розведеної в 50 мілілітрах теплої води, накриваємо кришкою і тушкуємо на повільному вогні хвилин 15. Потім розкладаємо тушковані кабачки по тарілках і посипаємо зеленню.
Рецепт тушкованих кабачків з картоплею
Інгредієнти: кабачки - 1 кг; картопля - 500 г; морква - 200 г; перець болгарський - 1 шт.; томатний сік - 100 мл; масло рослинне - 100 мл; сіль - за смаком; зелень кропу - за бажанням. Приготування Кабачки промиваємо та нарізаємо невеликими кубиками. Картоплю і цибулю чистимо і шаткуємо соломкою. Моркву очищаємо і натираємо на крупній тертці. Потім в глибоку каструлю наливаємо рослинне масло, ставимо на вогонь, висипаємо ріпчасту цибулю і трохи підсмажуємо. Потім додаємо моркву, нарізану кубиками болгарський перчик і томатний сік .
Потім всі підсолюємо і засипаємо шарами картоплю і кабачки. Все тушкуємо протягом 40 хвилин на невеликому вогні. Далі додаємо заздалегідь подрібненою зеленню кропу, перемішуємо і тушкуємо ще 20 хвилин. Готові тушковані кабачки перекладаємо на блюдо і подаємо на стіл.
Кабачки, тушковані з картоплею в мультиварці
Інгредієнти: кабачок - 3 шт.; цибулина - 200 г; картопля - 300 г; червоний помідор - 250 г; болгарський перець - 2 шт.; спеції - за смаком; свіжа зелень - за смаком. Приготування Мультиварку включаємо в мережу. На дно чаші наливаємо масло і викладаємо подрібнені кабачки, присипаючи їх спеціями. Зверху викладаємо нарізаний кубиками картопля, болгарський перець і шар з лука. Всі овочі накриваємо кружальцями помідорів. Потім посипаємо сіллю, додаємо за смаком імбир, каррі, кінзу і базилік. Виставляємо режим «Гасіння» і готуємо близько години. Ну, ось і все, тушкована картопля в мультиварці готова! Далі все перемішуємо і розкладаємо по тарілках.