Вернуться назад Распечатать

Брокколі з сиром

Брокколі з сиром
Брокколі, володіючи нейтральним смаком, прекрасно поєднуються з багатьма сирами. Броколі можна запекти з сиром, або приготувати на основі цього поєднання суп, запіканку, або пиріг. Деякі з цих рецептів ми розглянемо в нашій статті.

Пиріг-запіканка з брокколі та сиром


Інгредієнти:

  • брокколі - 1 головка;

  • тертий твердий сир - 100 г;

  • борошно - 3 /4 склянки + 2 ст. ложки;

  • суха гірчиця - 1/4 ч. ложки;

  • вершкове масло - 60 г;

  • ріпчаста цибуля - 1 шт.;

  • гриби - 200 г;

  • вершки - 1 ст.;

  • сіль, перець - за смаком;

  • яйця - 3 шт.;

  • мускатний горіх - 1/4 ложки.


  • Приготування
    Броколі розбираємо на суцвіття і варимо на пару 5-7 хвилин. У мисці змішуємо тертий сир, 3/4 скл. борошна, трохи солі і гірчицю. Додаємо в отриману суміш вершкове масло і ретельно все перемішуємо. Перекладаємо суміш у форму для випічки і формуємо з неї основу для нашої запіканки, розподіляючи суміш з її дна і країв.
    Трохи вершкового масла розтоплюємо на сковороді і обсмажуємо на ньому цибулю і гриби до м'якості. Додаємо в зажарку борошно, вершки, сіль і мускатний горіх. Варимо соус до загустіння, після чого знімаємо сковороду з вогню, додаємо брокколі і збиті яйця. Перемішуємо.
    Заливаємо нашу начинку у форму з основою і випікаємо 15 хвилин при 200 градусах, а потім ще 20 хвилин при 190.

    Суп з брокколі та сиром


    Інгредієнти:

  • вершки - 2 ст;

  • тертий сир - 100 г;

  • брокколі - 1/2 головки;

  • ріпчаста цибуля - 1 шт.;

  • сіль, перець.


  • Приготування
    Брокколі бланшируем 5 хвилин. Цибулю обсмажуємо до золотистого кольору. Ставимо На плиту каструлю з вершками і додаємо в неї сир. Варимо все на повільному вогні до тих пір, поки сир не розплавиться, після чого кладемо в суп брокколі і цибулю. Приправляємо за смаком, при бажанні пюрируем блендером.

    Рецепт брокколі в клярі з сиром


    Інгредієнти:

  • борошно - 1 ст.;

  • крохмаль - 2/3 ст.;

  • сіль, перець - за смаком;

  • часник сушений - 1/2 ч. ложки;

  • яєчний білок - 3 шт.;

  • брокколі - 1 головка;

  • рослинне масло.


  • Для соусу:

  • борошно - 3 ст. ложки;

  • вершкове масло - 3 ст. ложки;

  • вершки - 1 1/2 ст.;

  • тертий сир - 1 ст.;

  • Брокколі з сиром

  • сіль, перець.


  • Приготування
    Борошно змішати з крохмалем і спеціями. В окремій мисці 3 ст. ложки олії вливаємо до 1 1/2 ст. холодної води. Змішуємо вміст обох мисок до однорідності, накриваємо і залишаємо в холодильнику на 1 годину. В охолоджену суміш вводимо збиті до м'яких піків білки.
    Броколі розбираємо на суцвіття і занурюємо в кляр . Даємо надлишків суміші суміш і обсмажуємо овочі до золотистого кольору на рослинній олії.
    Для соусу борошно підсмажуємо на маслі, вливаємо в суміш вершки, додаємо сир і варимо до загустіння. Приправляємо соус за смаком і подаємо з брокколі .