Брокколі, володіючи нейтральним смаком, прекрасно поєднуються з багатьма сирами. Броколі можна запекти з сиром, або приготувати на основі цього поєднання суп, запіканку, або пиріг. Деякі з цих рецептів ми розглянемо в нашій статті.
Пиріг-запіканка з брокколі та сиром
Інгредієнти: брокколі - 1 головка; тертий твердий сир - 100 г; борошно - 3 /4 склянки + 2 ст. ложки; суха гірчиця - 1/4 ч. ложки; вершкове масло - 60 г; ріпчаста цибуля - 1 шт.; гриби - 200 г; вершки - 1 ст.; сіль, перець - за смаком; яйця - 3 шт.; мускатний горіх - 1/4 ложки. Приготування Броколі розбираємо на суцвіття і варимо на пару 5-7 хвилин. У мисці змішуємо тертий сир, 3/4 скл. борошна, трохи солі і гірчицю. Додаємо в отриману суміш вершкове масло і ретельно все перемішуємо. Перекладаємо суміш у форму для випічки і формуємо з неї основу для нашої запіканки, розподіляючи суміш з її дна і країв.
Трохи вершкового масла розтоплюємо на сковороді і обсмажуємо на ньому цибулю і гриби до м'якості. Додаємо в зажарку борошно, вершки, сіль і мускатний горіх. Варимо соус до загустіння, після чого знімаємо сковороду з вогню, додаємо брокколі і збиті яйця. Перемішуємо.
Заливаємо нашу начинку у форму з основою і випікаємо 15 хвилин при 200 градусах, а потім ще 20 хвилин при 190.
Суп з брокколі та сиром
Інгредієнти: вершки - 2 ст; тертий сир - 100 г; брокколі - 1/2 головки; ріпчаста цибуля - 1 шт.; сіль, перець. Приготування Брокколі бланшируем 5 хвилин. Цибулю обсмажуємо до золотистого кольору. Ставимо На плиту каструлю з вершками і додаємо в неї сир. Варимо все на повільному вогні до тих пір, поки сир не розплавиться, після чого кладемо в суп брокколі і цибулю. Приправляємо за смаком, при бажанні пюрируем блендером.
Рецепт брокколі в клярі з сиром
Інгредієнти: борошно - 1 ст.; крохмаль - 2/3 ст.; сіль, перець - за смаком; часник сушений - 1/2 ч. ложки; яєчний білок - 3 шт.; брокколі - 1 головка; рослинне масло. Для соусу:
борошно - 3 ст. ложки; вершкове масло - 3 ст. ложки; вершки - 1 1/2 ст.; тертий сир - 1 ст.; сіль, перець. Приготування Борошно змішати з крохмалем і спеціями. В окремій мисці 3 ст. ложки олії вливаємо до 1 1/2 ст. холодної води. Змішуємо вміст обох мисок до однорідності, накриваємо і залишаємо в холодильнику на 1 годину. В охолоджену суміш вводимо збиті до м'яких піків білки.
Броколі розбираємо на суцвіття і занурюємо в кляр . Даємо надлишків суміші суміш і обсмажуємо овочі до золотистого кольору на рослинній олії.
Для соусу борошно підсмажуємо на маслі, вливаємо в суміш вершки, додаємо сир і варимо до загустіння. Приправляємо соус за смаком і подаємо з брокколі .