Гриби, звичайно, смачні і самі по собі, але все ж в доповненні з м'ясом, овочами або сиром така страва набуває не тільки смакове різноманітність, але і стає більш ситним. Як приготувати смачні гриби під сиром, ми розповімо в цій статті.
Печериці, запечені з сиром
Інгредієнти: печериці - 8 шт.; часник - 2 зубчики; козячий сир - 150 г; шинка - 4 скибочки; оливкова олія - 2 ст. ложки; арахіс - 50 г; петрушка - 1 жменя; чіабатта. Приготування Духовку розігріваємо до 180 градусів. Гриби протираємо кухонним рушником, видаляємо ніжки. Викладаємо грибні капелюшки на деко. Козячий сир змішуємо з часником і наповнюємо отриманою сумішшю гриби. Поверх кожної грибний капелюшки кладемо шматочок шинки, поливаємо все оливковою олією, накриваємо фольгою і залишаємо готуватися 10 хвилин під фольгою. Через 5 хвилин дістаємо гриби з духовки і знімаємо фольгу, повертаємо гриби назад в духовку.
Як тільки гриби стали м'якими, а сир розтанув - посипаємо блюдо нарізаною петрушкою і подрібненими горіхами. Подаємо гриби з обсмаженою чіабаттою.
Гриби, запечені в духовці з сиром і сметаною
Інгредієнти: великі печериці - 600 г; тертий твердий сир - 100 г; сметана - 100 г; ріпчаста цибуля - 1 шт.; кріп; сіль, перець; рослинне масло. Приготування Гриби чистимо і з допомогою ножа вирізаємо ніжки і частину м'якоті. М'якоть і ніжки нарізаємо невеликими шматочками і змішати з подрібненим кропом. Ріпчасту цибулю також дрібно нарізаємо і обсмажуємо до прозорості на олії. До спасерованному цибулі додаємо гриби і смажимо їх до випаровування вологи. Остуджуємо гриби і цибулю змішуємо зі сметаною і приправляємо за смаком. Порожні грибні капелюшки наповнюємо сметанно-грибною масою і посипаємо сиром. Випікаємо закуску 10-15 хвилин при 180 градусах. Гриби, запечені в сметані з сиром подаємо, посипавши зеленню.
Запечені гриби з яйцями і сиром
Інгредієнти: печериці - 8-10 шт.; яйця (перепелині) - 8-10 шт.; ріпчаста цибуля - 1 шт.; солодкий перець - 1 шт.; часник - 2 зубчики; тертий твердий сир - 100 г; сіль, перець - за смаком; рослинне масло. Приготування У грибів видаляємо ніжки і частина серцевини. Нарізаємо видалені грибні шматочками і обсмажуємо на рослинній олії разом з цибулею і перцем. За пару хвилин до закінчення готування додаємо на сковороду подрібнений часник. В порожню капелюшок гриба кладемо обсмажені овочі, а поверх вбиваємо яйце. Посипаємо гриби сиром і ставимо випікатися в духовку на 15 хвилин при 180 градусах.
Рецепт запечених грибів з сиром
Інгредієнти: чіабатта - 8 скибочок; оливкова олія; сіль, перець; часник - 2 зубчики; копчений бекон - 8 шматочків; чебрець - 2 гілочки; будь-які лісові гриби - 400 р; сушений перець чилі - 1 шт.; «Моцарелла» - 125 г; рукола - 2 жмені; крес-салат - 2 жмені; лимон - 1/2 шт. Приготування Духовку розігріваємо до 180 градусів. На плиті розігріваємо сковороду і обсмажуємо на ній шматочки чіабатти. Нарізаємо обсмажений хліб на шматочки, поливаємо олією, приправляємо сіллю і перцем. Викладаємо хліб на дно форми для запікання. Окремо змішуємо подрібнений часник, нарізаний бекон, чилі і чебрець. Ретельно перемішуємо інгредієнти, додаємо в миску гриби і знову перемішуємо. Інгредієнти викладаємо поверх хліба і посипаємо все «Моцарелою». Відправляємо блюдо в духовку на 30 хвилин.
Як доповнення до страви подається салат із суміші руколи і крес-салату з простою заправкою у вигляді суміші лимонного соку і масла в рівних кількостях, з дрібкою солі і перцю. Не зайвим до такої страви буде і келих домашнього пива , або вина.