Пюре з квасолі - відмінне і дуже поживна страва чудово підходить для прихильників здорового способу життя, а так само для всіх хто хоче трохи урізноманітнити свій раціон новим і оригінальним гарніром!
Пюре з білої квасолі
Інгредієнти: консервована біла квасоля - 1 банка; сухий базилік - 1 ч. ложка; мелений кумін - 1 ч. ложка; сіль; сік лайма - 2 ч. ложки; часник - 1 зубчик; сир твердих сортів - 30 г; оливкова олія - 3 ст. ложки. Приготування Отже, спочатку перекладаємо консервовану квасолю з рідиною в глибоку миску, додаємо спеції, приправляємо соком лайма, видавлюємо очищений зубчик часничку і натираємо сир. Все добре перемішуємо, а потім ретельно збиваємо блендером до однорідного стану. Якщо маса здасться вам густоватой, то додаємо трохи холодної кип'яченої води. Подаємо готове пюре з квасолі з солоними крекерами , хлібцями або тостами.
Пюре з квасолі з часником
Інгредієнти: червона квасоля - 200 г; цибулина - 1 шт.; рослинне масло - 100 мл; часник - 2 зубчики; молоко - 100 мл; спеції і зелень. Приготування Пропонуємо ще один варіант, як приготувати пюре з квасолі. Отже, квасолю заздалегідь замочуємо на кілька годин, а потім відварюємо до готовності. Далі обережно зливаємо воду в чашку, подрібнюємо боби в міксері, або пропускаємо через м'ясорубку. У сковороді добре нагріваємо масло й обсмажуємо до золотистого кольору дрібно нашатковану цибулю. Потім перекладаємо обжарку в квасолю і гарненько розмішуємо. Тепер поступово вливаємо гаряче молоко або воду, де варилася квасоля, кладемо за смаком сіль, видавлений через прес часник, перець і ретельно все перемішуємо. Ну, ось і все, пюре з червоної квасолі готово!
Пюре з квасолі в мультиварці
Інгредієнти: червона або біла квасоля - 80 г; морква - 80 г; цибулина - 1 шт.; молоко - 50 мл; томатна паста - 1 ст. ложка; масло вершкове - 10 р. Приготування Попередньо замочену квасолю перекладаємо в чашу мультиварки, виставляємо режим «Варка», заливаємо водою і готуємо приблизно 45 хвилин. За цей час обсмажуємо на сковороді подрібнену цибульку з морквою, а потім додаємо видавлений через прес часник, кладемо томатну пасту, сіль і перець. Коли квасоля буде готова, додаємо отриману обжарку, вливаємо трохи бульйону і тушкуємо ще 10 хвилин. Далі весь вміст перекладаємо в глибокий посуд і подрібнюємо товкачиком.