Котлети з грибами швидше нагадують пиріжки з начинкою, коли замість тіста беруть фарш, картоплю або кашу. Про картопляні котлети з грибами досить докладно ми вже писали. Сьогодні ж поговоримо про м'ясних котлети з грибним наповнювачем. Але особливо актуальним напередодні Великого посту буде рецепт гречаних котлет з грибами.
Збиті курячі котлети з грибами
Інгредієнти: філе куряче - 300 г; печериці - 200 г; яйця - 2 шт.; сметана - 100 г; часник - 1 зубчик; сода - 1 щіпка; сіль, перець чорний мелений - за смаком. Приготування Печериці чистимо, ріжемо невеликими кубиками й викладаємо в один шар на деко. Запікаємо 5 хвилин в розігрітій до 220 градусів духовці. Гриби злегка подвялятся, а їх аромат посилиться. Дістаємо деко і чекаємо, поки печериці не охолонуть. А тим часом займемося фаршем. У чашу блендера завантажуємо яйця, сметану і часник. Збиваємо. Потім по одній смужці додаємо нарізане куряче м'ясо. Виходить густа кремоподібна маса. З'єднуємо її з грибами. Солимо, перчимо.
Перемішуємо і викладаємо ложкою порціями на розігріту з олією сковорідку. Обсмажуємо з двох боків до золотистої скоринки. Ці незвичайно ніжні котлети з курки з грибами можна подавати з будь-яким гарніром - підійде і картопляне пюре, рис, гречка, макарони.
Рецепт м'ясних котлет з грибами в духовці
Інгредієнти: фарш свино-яловичий - 500 г; печериці - 300 г; яйце - 1 шт.; цибуля - 1 шт.; масло вершкове - 1 ст. ложка; сіль, перець чорний мелений - за смаком. Для соусу:
сметана - 2 ст. ложки; майонез - 1 ст. ложка; часник - 2 зубки; вода - 4 ст. ложки; імбир мелений - 05 ч. ложки. Приготування Цибулю дрібно рубаємо ножем і додаємо до фаршу. Туди ж додаємо яйце. Солимо, перчимо і добре вимішуємо. Нарізаємо невеликими кубиками гриби і обсмажуємо на вершковому маслі. Не забуваємо посолити і приправити перцем. Коли гриби охолонуть, починаємо формувати котлетки. Вологими руками, щоб не приставав до пальців, беремо трохи фаршу. Скачуємо його в кульку, потім розплющуємо в коржик. По центру кладемо ложку грибів і ліпимо котлетку. Відправляємо її на змащений маслом деко. Так повторюємо, поки фарш і гриби не закінчаться.
Для соусу змішуємо майонез зі сметаною і імбиром. Додаємо пропущений через прес часник і розводимо все водою. Заливаємо цією сумішшю наші котлети з грибами і фаршем і відправляємо запікатися на 40 хвилин в духовку при температурі 180 градусів.
Котлети з гречки з грибами
Інгредієнти: крупа гречана - 1 ст.; гливи - 800 г; цибуля - 3 шт.; петрушка - 1 пучок; сухарі панірувальні - 6 ст. ложок; олія - для смаження; сіль, перець чорний мелений - за смаком. Приготування Гречану крупу промиваємо і відварюємо до готовності. Каструлю з кашею обертаємо рушником і залишаємо хвилин на 15 дійти. Після розкриваємо, солимо і перемішуємо. Обсмажуємо до рум'яного кольору дрібно покришену цибулю, додаємо до нього нарізані соломкою гриби. Тушкуємо хвилин 10-15 поки що виділилася рідина не випарується. Солимо, перчимо.
Коли грибна зажарка трохи охолоне, подрібнюємо в блендера до однорідної маси. З'єднуємо її з гречаною кашею, додаємо рубану зелень. З отриманого фаршу формуємо котлетки, обвалюємо їх у панірувальних сухарях і викладаємо на розігріту з олією сковорідку. Обсмажуємо з двох боків до утворення скоринки, потім накриваємо кришкою і витримуємо ще 5 хвилин на повільному вогні.
Січені курячі котлети з грибами і сиром
Інгредієнти: філе куряче - 500 г; сир твердий - 150 г; печериці - 150 г; яйця - 3 шт.; цибуля - 1 шт.; крохмаль - 3 ст. ложки; майонез - 3 ст. ложки; гірчиця - 1 ст. ложка; кріп - 1 пучок; сіль, перець чорний мелений - за смаком. Приготування Дрібно кришимо печериці і цибулю, обсмажуємо разом до рум'яного кольору. Невеликими кубиками нарізаємо куряче м'ясо. Сир тремо на крупній тертці. Дрібно рубаємо зелень. Все змішуємо і додаємо яйця. Додаємо крохмаль, майонез і гірчицю. Солимо, перчимо і добре вимішуємо. Котлети, як оладки, ложкою викладаємо на добре розігріту з олією сковорідку. Обсмажуємо з двох боків до утворення скоринки.