Горох містить у своєму складі дуже багато вуглеводів і білків. Він прекрасно засвоюється організмом, насичуючи його безліччю корисних речовин. Страви, приготовлені з гороху, не тільки дуже поживні, але й смачні.
Страви з зеленого гороху
Інгредієнти: картопля - 4 шт.; цибулина - 1 шт.; морква - 1 шт.; курка - 200 г; зелений горошок - 150 г; яйце - 3 шт.; бульйон - 05 л; сіль, зелень. Приготування У каструльку мультиварки наливаємо масло, кладемо очищені і подрібнені цибулю і моркву. Включаємо режим «Жарка-овочі» і готуємо приблизно 9 хвилин. Після закінчення часу додаємо всі інші інгредієнти, крім зелені. Заливаємо будь бульйоном або водою, перемішуємо, включаємо програму «Гасіння » і час виставляємо на 1 годину. За кілька хвилин до звукового сигналу готовності додаємо свіжу подрібнену зелень. Страва з гороху в мультиварці готове, розливаємо суп по тарілочках і подаємо на стіл разом з білим хлібом.
Страви з квасолі і гороху
Інгредієнти: червона квасоля - 05 ст.; кукурудза консервована - 05 ст.; зелений горошок - 05 ст.; свіжий огірок - 2 шт.; морква - 1 шт.; оливкова олія - 4 ст. ложки; лайм - 1 шт.; зелень півники, м'яти - за смаком; спеції. Приготування Для приготування пісного страви з гороху, квасоля замочуємо на кілька годин у теплій воді, а потім відварюємо до готовності. Морква промиваємо, відварюємо до м'якості, охолоджуємо, чистимо і шаткуємо невеликими кубиками. Огірки подрібнюємо теж кубиками, а промиту зелень дрібно рубаємо ножем. З консервованого зеленого горошку і солодкої кукурудзи зливаємо маринад, викладаємо в салатницю, додаємо квасоля, морква, огірки і свіжу зелень.
Лайм промиваємо і розрізаємо навпіл. З однієї частини вичавлюємо сік ,змішуємо його з оливковим маслом, сіллю і перцем. Заправляємо салат приготовленим пікантним соусом і гарненько все перемішуємо дерев'яною ложкою. Залишився лайм шаткуємо кружечками і прикрашаємо салат. За бажанням готову страву декоруємо гілочкою свіжої м'яти.
Страва з гороху з м'ясом
Інгредієнти: сухий горох - 450 г; цибулина - 1 шт.; м'ясо - 150 г; спеції; рослинна олія; вершки - 2 ст. ложки. Приготування М'ясо гарненько промиваємо та нарізаємо кубиками. Потім обсмажуємо його разом з дрібно нашаткованою очищеним цибулею до готовності. Після цього вливаємо вершки і протушиваем ще 2 хвилинки. Горох ретельно промиваємо в холодній воді, всипаємо в окрему каструлю і проварюємо у воді до готовності приблизно 30 хвилин. Потім масу підсолюємо за смаком, знімаємо з вогню й даємо супу трохи охолонути. Збиваємо його в пюре заглибним блендером. Тепер готовий суп розливаємо по тарілках, викладаємо зверху зажарку і подаємо до столу.
Рецепт страви з гороху
Інгредієнти: цибулина - 1 шт.; горох - 200 г; яйце - 1 шт.; борошно - 15 ст. ложки; сметана - 1 ст. ложки; манка - 1 ст. ложка; рослинна олія; спеції. Приготування Для приготування страви з сушеного гороху, боби ретельно промиваємо, замочуємо на кілька годин у теплій воді, а потім відварюємо до повної готовності. Потім знімаємо посуд з вогню і охолоджуємо. Цибулю чистимо від лушпиння, шаткуємо тонкими півкільцями і
пасеруємо на рослинній маслечко до рум'яного кольору.
У каструлю з горохом додаємо яйце, цибулю, сметану, додаємо борошно, манку, сіль і мелений перчик. Все добре перемішуємо і викладаємо тісто за допомогою ложки на розігріту сковороду. Смажимо оладки на рослинному маслечко до рум'яного кольору. Якщо горохова каша вийшла густа, то формуємо невеликі котлетки, обвалюємо їх у панірувальних сухарях і обсмажуємо. Потім перекладаємо на паперовий рушник, щоб видалити весь зайвий жир. Готові котлетки викладаємо на блюдо і подаємо на стіл в гарячому вигляді зі сметаною.