Таке блюдо, як фарш з грибами можна готувати як готельне страву і подавати до столу разом з хлібом, або чіпсами , а можна використовувати в якості начинки для пирогів, запіканок, лазаньї , або м'ясного соусу для пасти. Як приготувати м'ясний фарш з грибами ми розповімо нижче.
Рецепт фаршу з грибами і картоплею
Як тільки мова заходить про рецепті з грибами, фаршем і картоплею, на розум приходить класичне англійське блюдо - пастуший пиріг.
Інгредієнти: картопля - 750 г; часник - 2 зубчики; молоко - 1/4 ст.; твердий сир - 1 ст.; масло - 2 ст. ложки; гриби - 230 г; яловичий фарш - 500 г; борошно - 3 ст. ложки; яловичий бульйон - 1/2 ст.; сіль, перець; кетчуп - 2 ст. ложки; заморожений горошок - 500 р. Приготування Очищену картоплю і часник заливаємо водою і відварюємо до готовності бульб в підсоленій воді. Готову картоплю пюрируем з молоком, маслом і половиною сиру.
У сковороді розігріваємо масло й обсмажуємо на ньому гриби до золотистого кольору. Прибираємо гриби зі сковороди, а на їх місце кладемо яловичий фарш. Смажимо фарш, помішуючи, близько 3 хвилин, після чого заливаємо його бульйоном, додаємо сіль, перець, кетчуп і гриби з горошком. Обсмажуємо все ще 6 хвилин і перекладаємо у форму для випікання.
Накриваємо м'ясний фарш шаром картоплі і посипаємо рештою сиру. Випікаємо пиріг при 350 градусах 40 хвилин, або до золотистої скоринки.
М'ясний фарш з грибами
Альтернатива звичному гамбургеру з котлетою і овочами це оригінальне блюдо американської кухні, іменоване «Неохайний Джо». Густий томатний соус з грибами і ясним фаршем, викладений між двома рум'яними скибочками хліба - це безперечно варто спробувати.
Інгредієнти: оливкова олія - 1 ст. ложка; яловичий фарш - 350 г; печериці - 170 г; ріпчаста цибуля - 1 шт.; часник - 3 зубчики; томатна паста - 1 /2 ст.; орегано - 1 ст. ложка; червоний винний оцет - 2 ст. ложки; вустерширський соус - 2 ст. ложки; сіль, перець; гострий соус - 1/2 ч. ложки; булочки для бургерів. Приготування Нагріваємо велику товстостінну сковороду наливаємо в неї масло. Обсмажуємо яловичий фарш близько 4-5 хвилин. Поки м'ясо готується, гриби кладемо в чашу блендера і подрібнюємо. Цибулю і часник дрібно нарізаємо і обсмажуємо разом з грибами на окремій сковороді до тих пір, поки рідина повністю не випарується. Змішуємо гриби з м'ясом і слідом додаємо томатну пасту, орегано, винний оцет, вустерширський і гострий соуси. Тушкуємо все разом 10 хвилин, а потім викладаємо на хліб.