Гливи - популярні і добре відомі в нашій країні гриби, які використовують в якості основи для приготування оригінальних і смачних страв. А яких саме, ми з вами зараз і дізнаємося.
Як приготувати гливи в мультиварці?
Інгредієнти: гливи 300 г; рослинна олія; цибулина - 1 шт.; сіль. Приготування Зараз розповімо, як правильно приготувати гливи. Гриби ретельно перебираємо, при необхідності промиваємо, обсушуємо і нарізаємо тонкою соломкою. Очищений цибулю шаткуємо півкільцями.
Тепер в чашу мультиварки наливаємо трохи рослинного масла, викладаємо підготовлений цибулька і пасеруємо його під кришкою, протягом 5 хвилин, виставивши програму «Смаження», періодично, помішуючи. Тепер додаємо гриби, перемішуємо і готуємо разом з цибулею при закритій кришці мультиварки, помішуючи кожні 3-5 хвилин. Приблизно через 10 хвилин смаження, відкриваємо кришку приладу, підсолюємо обжарку за смаком і перемішуємо. Перед подачею на стіл, перекладаємо на блюдо тарілочку і присипаємо подрібненою свіжою зеленню.
Як приготувати гливи в сметані?
Інгредієнти: свіжі печериці - 500 г; цибулина - 200 г; сметана - 100 мл; свіжа зелень - 1 пучок; часник - 1 зубчик; рослинна олія; спеції. Приготування Пропонуємо ще один простий спосіб, як приготувати гливи зі сметаною. Добре промиті гриби нарізаємо на маленькі шматочки і викладаємо на добре розігріту сковорідку з додаванням рослинної олії. Трохи підсолюємо гливи за смаком і готуємо цибуля: шаткуємо його тоненькими півкільцями і пасеруємо на іншій сковороді до золотистого кольору. Коли вся рідина з грибів практично повністю випарується, додаємо туди обсмажений цибуля і кладемо сметану. Приправляємо блюдо спеції, перемішуємо, накриваємо кришкою і тушкуємо на слабенькому вогні хвилин 20-30. У самому кінці додаємо дрібно нарізаний часник і зелень.
Як приготувати гливи з м'ясом?
Інгредієнти: гливи - 400 г; яйце - 1 шт.; м'ясо - 200 г; вершки - 200 мл; часник - 2 зубчики; спеції; кріп. Приготування Давайте розберемося, як смачно приготувати гливи. Гриби і м'ясо ретельно промиваємо, нарізаємо невеликими шматочками і викладаємо в сковороду. Солимо, перчимо їх за смаком, пасеруємо на рослинній масло до золотавого кольору. Дрібно шаткуємо укропчик і теж саме робимо з очищеними зубчиками часнику. Потім перекладаємо зелень і часник в миску, додаємо туди куряче яйце і вершки. Все добре перемішуємо і з'єднуємо отриману масу з остиглими грибами. Виливаємо тісто у форму для випікання і відправляємо блюдо приблизно на 25 хвилин у духовку, виставивши температуру 180 градусів.
Як приготувати гливи по-корейськи?
Інгредієнти: гливи - 1 кг; цибулина - 2 шт.; столовий оцет - 50 мл; цукровий пісок - 1 ст. ложка; сіль - 15 ст. ложки; гвоздика - 3 шт.; часник - 3 зубчики; лавровий лист - 2 шт.; сухі пряні трави - за смаком. Приготування Зараз розповімо, як приготувати гливи мариновані . Гриби
промиваємо проточною водою, видаляємо жестковатие частини і шаткуємо невеликими шматочками. Потім складаємо їх в каструлю, заливаємо підсоленою холодною водою, кидаємо лаврушку, гвоздику і відварюємо до готовності приблизно хвилин 15-20. Після цього відкидаємо гриби на друшляк і залишаємо стікати.
А цим часом нарізаємо півкільцями очищений цибулю, подрібнюємо часник. Гриби перекладаємо в каструлю, заправляємо оцтом, додаємо цукор, сіль і прянощі за смаком. Кладемо цибулю, часник, перемішуємо і ставимо на добу в холодильник. Перед подачею на стіл заправляємо солоності нерафінованою соняшниковою маслом і, за бажанням, посипаємо дрібно нарізаною зеленою цибулькою.