Вернуться назад Распечатать

Як приготувати гливи?

Як приготувати гливи?
Гливи - популярні і добре відомі в нашій країні гриби, які використовують в якості основи для приготування оригінальних і смачних страв. А яких саме, ми з вами зараз і дізнаємося.

Як приготувати гливи в мультиварці?


Інгредієнти:

  • гливи 300 г;

  • рослинна олія;

  • цибулина - 1 шт.;

  • сіль.


  • Приготування
    Зараз розповімо, як правильно приготувати гливи. Гриби ретельно перебираємо, при необхідності промиваємо, обсушуємо і нарізаємо тонкою соломкою. Очищений цибулю шаткуємо півкільцями.
    Тепер в чашу мультиварки наливаємо трохи рослинного масла, викладаємо підготовлений цибулька і пасеруємо його під кришкою, протягом 5 хвилин, виставивши програму «Смаження», періодично, помішуючи. Тепер додаємо гриби, перемішуємо і готуємо разом з цибулею при закритій кришці мультиварки, помішуючи кожні 3-5 хвилин. Приблизно через 10 хвилин смаження, відкриваємо кришку приладу, підсолюємо обжарку за смаком і перемішуємо. Перед подачею на стіл, перекладаємо на блюдо тарілочку і присипаємо подрібненою свіжою зеленню.

    Як приготувати гливи в сметані?


    Інгредієнти:

  • свіжі печериці - 500 г;

  • цибулина - 200 г;

  • сметана - 100 мл;

  • свіжа зелень - 1 пучок;

  • часник - 1 зубчик;

  • рослинна олія;

  • спеції.


  • Приготування
    Пропонуємо ще один простий спосіб, як приготувати гливи зі сметаною. Добре промиті гриби нарізаємо на маленькі шматочки і викладаємо на добре розігріту сковорідку з додаванням рослинної олії. Трохи підсолюємо гливи за смаком і готуємо цибуля: шаткуємо його тоненькими півкільцями і пасеруємо на іншій сковороді до золотистого кольору. Коли вся рідина з грибів практично повністю випарується, додаємо туди обсмажений цибуля і кладемо сметану. Приправляємо блюдо спеції, перемішуємо, накриваємо кришкою і тушкуємо на слабенькому вогні хвилин 20-30. У самому кінці додаємо дрібно нарізаний часник і зелень.

    Як приготувати гливи з м'ясом?


    Інгредієнти:

  • гливи - 400 г;

  • яйце - 1 шт.;

  • м'ясо - 200 г;

  • вершки - 200 мл;

  • часник - 2 зубчики;

  • спеції;

  • кріп.


  • Приготування
    Давайте розберемося, як смачно приготувати гливи. Гриби і м'ясо ретельно промиваємо, нарізаємо невеликими шматочками і викладаємо в сковороду. Солимо, перчимо їх за смаком, пасеруємо на рослинній масло до золотавого кольору. Дрібно шаткуємо укропчик і теж саме робимо з очищеними зубчиками часнику. Потім перекладаємо зелень і часник в миску, додаємо туди куряче яйце і вершки. Все добре перемішуємо і з'єднуємо отриману масу з остиглими грибами. Виливаємо тісто у форму для випікання і відправляємо блюдо приблизно на 25 хвилин у духовку, виставивши температуру 180 градусів.

    Як приготувати гливи по-корейськи?


    Інгредієнти:

  • гливи - 1 кг;

  • цибулина - 2 шт.;

  • столовий оцет - 50 мл;

  • цукровий пісок - 1 ст. ложка;

  • сіль - 15 ст. ложки;

  • гвоздика - 3 шт.;

  • часник - 3 зубчики;

  • лавровий лист - 2 шт.;

  • сухі пряні трави - за смаком.


  • Приготування
    Зараз розповімо, як приготувати гливи мариновані . Гриби
    Як приготувати гливи?
    промиваємо проточною водою, видаляємо жестковатие частини і шаткуємо невеликими шматочками. Потім складаємо їх в каструлю, заливаємо підсоленою холодною водою, кидаємо лаврушку, гвоздику і відварюємо до готовності приблизно хвилин 15-20. Після цього відкидаємо гриби на друшляк і залишаємо стікати.
    А цим часом нарізаємо півкільцями очищений цибулю, подрібнюємо часник. Гриби перекладаємо в каструлю, заправляємо оцтом, додаємо цукор, сіль і прянощі за смаком. Кладемо цибулю, часник, перемішуємо і ставимо на добу в холодильник. Перед подачею на стіл заправляємо солоності нерафінованою соняшниковою маслом і, за бажанням, посипаємо дрібно нарізаною зеленою цибулькою.