Патисон - різновид звичайного гарбуза, правда невеликого розміру і чудернацької форми. Милі маленькі патисони відмінно виглядають на столі і легко готуються. Особливо смачні патисони з начинкою, хоча про все по порядку.
Як приготувати фаршировані патисони?
Інгредієнти: оливкова олія; патисони - 4-6 шт.; свинина (фарш) - 250 г; болгарський перець - 1 шт.; ріпчаста цибуля - 1/2 шт.; дикий рис - 1 1/2 ст.; хлібна паніровка - 1/4 ст.; сир "Рікотта" - 3/4 ст.; сіль, перець - за смаком. Приготування Духовку розігріваємо до 200 градусів, деко для випічки змащуємо маслом.Патисони моєму і зрізаємо з них верхівки. За допомогою ложки вискабливаем насіння з овоча, залишаючи м'якоть біля стінок і на дні. Злегка поливаємо патисони маслом і натикаем виделкою. Запікаємо овочі 15 хвилин.
У сковороді обсмажуємо свинячий фарш з цибулею і перцем. Рис відварюємо до готовності в підсоленій воді. Змішуємо рис, фарш, паніровку і сир і наповнюємо начинкою запечені патисони. Повертаємо їх у духовку ще на 20 хвилин, після чого подаємо фаршировані патисони до столу.
Рецепт патисонів у фритюрі
Інгредієнти: патисони - 2-3 шт.; панірувальні сухарі - 2 ст.; яйця - 3 шт.; сіль, перець - за смаком. Приготування Збиваємо яйця з хорошою пучкою солі і перцю. Панірувальні сухарі , або кукурудзяне борошно, збиваємо з сіллю. Патисони миємо й нарізаємо товстими пластинами. Якщо патисони виявилися великими, то видаліть серцевини насіння. Занурюємо патисон спочатку в яйце, а потім обвалюємо в борошні або сухарях. Смажимо патисони у великій кількості рослинного масла до золотистого кольору.
Як приготувати суп з патисонів?
Інгредієнти: патисони (великі) - 8 шт.; курячий бульйон - 1 1/2 ст.; бекон - 6 скибочок; свіжий базилік - 1/3 ст.; сушений чебрець - 1/2 ч. ложки; сіль, перець; копчена паприка - 1/2 ч. ложки; сметана - 1/3 ст.; тертий "Чеддер" - 170 р. Приготування Бекон нарізаємо і обсмажуємо до золотистого кольору. На витопившемся жирі смажимо нарізану цибулю до прозорості. Вливаємо бульйон і додаємо нарізані кубиками патисони. Тушкуємо все до тих пір, поки патисони не розм'якшаться. М'які патисони пюрируем з бульйоном до однорідності зі свіжим базиліком. Готовий суп повертаємо на плиту, доводимо до кипіння і приправляємо чебрецем, сіллю, перцем і паприкою. Подаємо суп зі сметаною і жменею тертого сиру.