Вернуться назад Распечатать

Страви з патисонів

Страви з патисонів
Патисон - різновид звичайного гарбуза, правда невеликого розміру і чудернацької форми. Милі маленькі патисони відмінно виглядають на столі і легко готуються. Особливо смачні патисони з начинкою, хоча про все по порядку.

Як приготувати фаршировані патисони?


Інгредієнти:

  • оливкова олія;

  • патисони - 4-6 шт.;

  • свинина (фарш) - 250 г;

  • болгарський перець - 1 шт.;

  • ріпчаста цибуля - 1/2 шт.;

  • дикий рис - 1 1/2 ст.;

  • хлібна паніровка - 1/4 ст.;

  • сир "Рікотта" - 3/4 ст.;

  • сіль, перець - за смаком.


  • Приготування
    Духовку розігріваємо до 200 градусів, деко для випічки змащуємо маслом.Патисони моєму і зрізаємо з них верхівки. За допомогою ложки вискабливаем насіння з овоча, залишаючи м'якоть біля стінок і на дні. Злегка поливаємо патисони маслом і натикаем виделкою. Запікаємо овочі 15 хвилин.
    У сковороді обсмажуємо свинячий фарш з цибулею і перцем. Рис відварюємо до готовності в підсоленій воді. Змішуємо рис, фарш, паніровку і сир і наповнюємо начинкою запечені патисони. Повертаємо їх у духовку ще на 20 хвилин, після чого подаємо фаршировані патисони до столу.

    Рецепт патисонів у фритюрі


    Інгредієнти:

  • патисони - 2-3 шт.;

  • панірувальні сухарі - 2 ст.;

  • яйця - 3 шт.;

  • сіль, перець - за смаком.


  • Приготування
    Збиваємо яйця з хорошою пучкою солі і перцю. Панірувальні сухарі , або кукурудзяне борошно, збиваємо з сіллю. Патисони миємо й нарізаємо товстими пластинами. Якщо патисони виявилися великими, то видаліть серцевини насіння. Занурюємо патисон спочатку в яйце, а потім обвалюємо в борошні або сухарях. Смажимо патисони у великій кількості рослинного масла до золотистого кольору.

    Як приготувати суп з патисонів?


    Інгредієнти:

  • патисони (великі) - 8 шт.;

  • курячий бульйон - 1 1/2 ст.;

  • бекон - 6 скибочок;

  • свіжий базилік - 1/3 ст.;

  • сушений чебрець - 1/2 ч. ложки;

  • сіль, перець;

  • копчена паприка - 1/2 ч. ложки;

  • Страви з патисонів

  • сметана - 1/3 ст.;

  • тертий "Чеддер" - 170 р.


  • Приготування
    Бекон нарізаємо і обсмажуємо до золотистого кольору. На витопившемся жирі смажимо нарізану цибулю до прозорості. Вливаємо бульйон і додаємо нарізані кубиками патисони. Тушкуємо все до тих пір, поки патисони не розм'якшаться. М'які патисони пюрируем з бульйоном до однорідності зі свіжим базиліком. Готовий суп повертаємо на плиту, доводимо до кипіння і приправляємо чебрецем, сіллю, перцем і паприкою. Подаємо суп зі сметаною і жменею тертого сиру.