До кабачкового сезону залишилося всього нічого, так що саме час збирати рецепти з участю цього ароматного овоча. Страв, які можна приготувати з кабачка, існує величезна безліч, але ми поділимося з вами рецептом смажених кабачків, які готуються за лічені хвилини.
Кабачки, смажені в клярі
Інгредієнти: рослинна олія - 4 ст.; хлібна паніровка - 1 ст.; тертий "Пармезан" - 3 ст. ложки; яйця - 3 шт.; холодна вода - 2-3 ст. ложки; кабачок - 3-4 шт.; борошно - 2 ст.; паприка - 1 ст. ложка; лимон - 1 шт. Приготування
Масло у фритюрі розігріваємо до 180 градусів. Для панірування тертий сир змішуємо з хлібної паніровкою. В іншій мисці готуємо кляр , змішавши яйця, воду і борошно з дрібкою солі і перцю.
Кабачки нарізаємо соломкою і посипаємо сіллю з борошном, ретельно перемішуємо. Занурюємо скибочки кабачків спочатку в кляр, а потім обвалюємо в паніровці. Обсмажуємо кабачки в розігрітій олії до золотистого кольору, а після кладемо на паперові серветки, щоб прибрати надлишки жиру.
Якщо хрустка скоринка для вас не головне, то достатньо буде просто приготувати кабачки, смажені в борошні.
Рецепт кабачків, смажених з часником
Інгредієнти: кабачки - 2 шт.; часник - 2-3 зубчики; мелена орегано; сіль, перець; олія для смаження. Приготування Кабачки нарізаємо кружечками сантиметрової товщини і обсмажуємо на рослинному маслі з обох боків до золотистого кольору. Посипаємо готові кабачки сіллю, перцем і орегано. Часник пропускаємо через прес, а отриману кашку розподіляємо між усіма скибочками.
Рецепт смажених квітів кабачків
Інгредієнти: квіти кабачків - 12 шт.; козячий сир - 150 г; зелена цибуля - 2 ст. ложки; цедра 1 лимона; часник сушений - 1 ч. ложка; сіль, перець; рисове борошно -1 ст.; холодна вода - 1 ст.; сушений лук - 1 ч. ложка; сода - 1/2 ч. ложки. Приготування У невеликій мисці змішуємо козячий сир , лимонну цедру, зелену цибулю, сушену цибулю і часник, а також сіль і перець. Начиняємо сирною масою квіти цукіні і ретельно загортаємо пелюстки, щоб квітка не розкрився під час смаження. Ставимо квіти в холодильник, а тим часом беремося за приготування кляра.
У невеликій мисці змішуємо борошно з водою, содою, сіллю, сушеним часником і цибулею. Занурюємо в кляр фаршировані квіти і обсмажуємо в олії до золотистого кольору. Надлишки масла вбираємо з допомогою паперового рушника. Кабачкові квіти, смажені з сиром готові!
Кабачки, смажені з помідорами
Інгредієнти: кабачки - 2 шт.; помідори - 3-4 шт.; ріпчаста цибуля - 1 шт.; вершкове масло - 2 ст. ложки; коричневий цукор - 1 ст. ложка; суміш італійських трав - 1 ч. ложка; сіль, перець - за смаком. Приготування Перед тим, як готувати смажені кабачки, овочі нарізаємо кільцями. У сковороді розтоплюємо вершкове масло, додаємо кабачки з цибулею і смажимо 5 хвилин. Після, кладемо томати, суміш трав, а також сіль, цукор і перець. Тушкуємо овочі до м'якості.
Смажені кабачки можна приготувати і в мультиварці, поклавши всі овочі в чашу, і смажити в режимі «Випічка» 30 хвилин.