Вернуться назад Распечатать

Грибні котлети з манкою

Грибні котлети з манкою
Для вегетаріанців, веганів, або просто людей які вирішили на час відязикатися від вживання м'яса, немає причин відмовляти собі й у вживанні котлет. Раніше ми вже розглядали деякі рецепти приготування котлет з круп і овочів, а на цей раз зупинимося на блюді грибів. Котлети з грибів з манкою - справжня смакота, спробуйте і переконаєтеся в цьому самі.

Як приготувати грибні котлети з манкою?


Інгредієнти:

  • гриби - 250 г;

  • відварний картопля -1 шт.;

  • ріпчаста цибуля - 1 шт.;

  • часник - 1 зубчик;

  • тертий імбир - 1/2 ч. ложки;

  • чилі - 2-3 шт.;

  • каррі - 1 ч. ложка;

  • куркума - 1 /2 ч. ложки;

  • сіль, перець;

  • манна крупа - 1 ст. ложка;

  • хлібна паніровка;

  • рослинне масло.


  • Приготування
    2-3 склянки води, доводимо до кипіння, підсолюємо і обварюють в ній гриби 2-3 хвилини. Відкидаємо гриби на друшляк, щоб позбутися від надлишків вологи, і подрібнюємо їх за допомогою блендера.
    Ріпчасту цибулю нарізаємо і пасеруємо до прозорості. Додаємо до цибулі суміш часнику і імбир, каррі, куркуму і нарізаний чилі. Додаємо на сковороду гриби і обсмажуємо їх до випаровування вологи.
    Манну крупу заливаємо водою і залишаємо набухати 20 хвилин. Змішуємо манку з пюрированним картоплею і додаємо в суміш цибульно-грибну пасеровку. З отриманої маси формуємо котлетки і обвалюють їх в панірувальних сухарях . Смажимо пісні грибні котлети з манкою до золотистої скоринки з обох сторін.

    Рецепт грибних котлет з манкою


    Інгредієнти:

  • гриби - 500 г;

  • манна крупа - 2 ст. ложки;

  • яйце - 1 шт.;

  • ріпчаста цибуля - 1 шт.;

  • зелень;

  • сіль, перець - за смаком;

  • рослинна олія;

  • панірувальні сухарі.


  • Приготування
    Гриби промиваємо, обсушуємо і подрібнюємо за допомогою блендера не дуже дрібними шматочками. Готову грибну масу обсмажуємо на рослинному маслі до виділення вологи, після чого відразу ж висипаємо на сковороду манну крупу, додаємо сіль з перцем, і тушкуємо все
    Грибні котлети з манкою
    разом кілька хвилин. Як тільки манка почне розбухати, накриваємо сковороду кришкою і прибираємо з вогню.
    Ріпчасту цибулю подрібнюємо і смажимо до золотистого кольору на рослинній олії. Отриману пасеровку змішуємо з грибами і додаємо в суміш яйце і подрібнену зелень. Вологими руками формуємо котлети і обвалюють їх в паніровці. Смажимо грибні котлети на олії до золотистого кольору.
    Котлети по вищеописаному рецептом можна готувати як з сушених, так і з заморожених або свіжих грибів.