Вернуться назад Распечатать

Пісні котлети з капусти

Пісні котлети з капусти
Піст - не єдиний час, що можна вживати страви без продуктів тваринного походження. Одним з блюд пісного меню можуть стати капустяні котлети , які припадуть до смаку не тільки шанувальникам веганизма, але і тим, хто просто стежить за своїм здоров'ям.

Пісні котлети з цвітної капусти


Інгредієнти:

  • цвітна капуста - 1/4 головки;

  • болгарський перець - 1 шт.;

  • зелена цибуля;

  • сіль, перець;

  • сушений орегано - 1 /2 ч. ложки;

  • кумин - 1/4 ч. ложки;

  • гірчиця - 2 ч. ложки;

  • оливкова олія;

  • борошно - 3/4 ст.;

  • вода.


  • Приготування
    За допомогою блендера подрібнюємо капустяні суцвіття і болгарський перець. Додаємо до овочів нарізану зелену цибулю, прянощі і сіль з перцем. Слідом кладемо гірчицю . Перемішуємо овочі з борошном і парою столових ложок води. Якщо суміш виявиться суховата - додайте ще трохи води. У сковороді розігріваємо масло й обсмажуємо на ньому сформовані котлети з обох боків до золотистого кольору.
    Якщо ви хочете урізноманітнити страву, то приготуйте котлети з брокколі та цвітної капусти, пісні, само собою. Суцвіття обох сортів капусти беріть у співвідношенні 1:1.

    Пісні котлети з капусти з грибами


    Інгредієнти:

  • білокачанна капуста - 1/2 шт.;

  • картопля - 4-5 шт.;

  • ріпчаста цибуля - 1 шт.;

  • зелена цибуля;

  • печериці - 200 г;

  • часник - 2 зубчики;

  • сіль, перець - за смаком;

  • рослинне масло.


  • Приготування
    Листя капусти бланшеруем і подрібнюємо за допомогою блендера. Картоплю відварюємо в мундирах, в підсоленій воді, після чого розминаємо в пюре з невеликою кількістю води. У сковороді розігріваємо масло й обсмажуємо на ньому дрібно нарізані шампіньйони з тонкими кільцями ріпчастої цибулі. За 30-40 секунд до кінця обсмажування грибів, кладемо на сковороду подрібнений часник. Змішуємо всі підготовлені інгредієнти разом, додаємо нарізаний зелений лук, сіль і перець за смаком. Формуем з отриманої маси котлетки і обсмажуємо їх на розігрітій олії з обох сторін.
    Подавати таку страву можна з салатом і соєвим йогуртом або сметаною.

    Як приготувати пісні котлети з квашеної капусти?


    Інгредієнти:

  • квашена капуста - 1 кг;

  • ріпчаста цибуля - 1 шт.;

  • часник - 1-2 зубчики;

  • манна крупа - 100 г;

  • борошно - 100 г;

  • рослинне масло - для смаження;

  • зелень - за смаком;

  • сіль, перець - за смаком.


  • Приготування
    Манну крупу заливаємо водою і залишаємо набрякнути 30 хвилин. Капусту віджимаємо від надлишків вологи і пропускаємо через м'ясорубку разом з ріпчастою цибулею і часником. Отримане овочеве пюре доповнюємо борошном і манкою, приправляємо сіллю і перцем, а також при бажанні додаємо зелень. Замішуємо основу для наших котлет і формуем її порційно. За бажанням сформовані котлетки можна обваляти в панірувальних сухарях.
    У сковороді розігріваємо масло й обсмажуємо на ньому пісні котлети з капусти з манкою з обох боків до золотистого кольору.

    Пісні картопляні котлети з капустою


    Інгредієнти:

  • картопляне пюре - 4 ст. ложки;

  • червонокачанна капуста - 1/4 шт.;

  • білокачанна капуста - 1/4 шт.;

  • морква - 1 шт.;

  • ріпчаста цибуля - 1 шт.;

  • рослинне масло - 1 ст. ложка;

  • маргарин - 1 ст. ложка;

  • борошно - 1/2 ст.;

  • Пісні котлети з капусти

  • сіль, перець - за смаком.


  • Приготування
    На сковороді розігріваємо рослинне масло й обсмажуємо в ньому цибулю до прозорості. Червонокачанну і білокачанну капусту шаткуємо й закладаємо разом з натертою морквою на сковороду до цибулі. Приправляємо все сіллю і перцем і тушкуємо овочі до м'якості. Змішуємо овочеву засмажку з картопляним пюре, додаємо борошно і формуємо з отриманої маси котлети. Обсмажуємо пісні котлети з капусти і картоплі до золотистого кольору на маргарині.