Піст - не єдиний час, що можна вживати страви без продуктів тваринного походження. Одним з блюд пісного меню можуть стати капустяні котлети , які припадуть до смаку не тільки шанувальникам веганизма, але і тим, хто просто стежить за своїм здоров'ям.
Пісні котлети з цвітної капусти
Інгредієнти: цвітна капуста - 1/4 головки; болгарський перець - 1 шт.; зелена цибуля; сіль, перець; сушений орегано - 1 /2 ч. ложки; кумин - 1/4 ч. ложки; гірчиця - 2 ч. ложки; оливкова олія; борошно - 3/4 ст.; вода. Приготування За допомогою блендера подрібнюємо капустяні суцвіття і болгарський перець. Додаємо до овочів нарізану зелену цибулю, прянощі і сіль з перцем. Слідом кладемо гірчицю . Перемішуємо овочі з борошном і парою столових ложок води. Якщо суміш виявиться суховата - додайте ще трохи води. У сковороді розігріваємо масло й обсмажуємо на ньому сформовані котлети з обох боків до золотистого кольору.
Якщо ви хочете урізноманітнити страву, то приготуйте котлети з брокколі та цвітної капусти, пісні, само собою. Суцвіття обох сортів капусти беріть у співвідношенні 1:1.
Пісні котлети з капусти з грибами
Інгредієнти: білокачанна капуста - 1/2 шт.; картопля - 4-5 шт.; ріпчаста цибуля - 1 шт.; зелена цибуля; печериці - 200 г; часник - 2 зубчики; сіль, перець - за смаком; рослинне масло. Приготування Листя капусти бланшеруем і подрібнюємо за допомогою блендера. Картоплю відварюємо в мундирах, в підсоленій воді, після чого розминаємо в пюре з невеликою кількістю води. У сковороді розігріваємо масло й обсмажуємо на ньому дрібно нарізані шампіньйони з тонкими кільцями ріпчастої цибулі. За 30-40 секунд до кінця обсмажування грибів, кладемо на сковороду подрібнений часник. Змішуємо всі підготовлені інгредієнти разом, додаємо нарізаний зелений лук, сіль і перець за смаком. Формуем з отриманої маси котлетки і обсмажуємо їх на розігрітій олії з обох сторін.
Подавати таку страву можна з салатом і соєвим йогуртом або сметаною.
Як приготувати пісні котлети з квашеної капусти?
Інгредієнти: квашена капуста - 1 кг; ріпчаста цибуля - 1 шт.; часник - 1-2 зубчики; манна крупа - 100 г; борошно - 100 г; рослинне масло - для смаження; зелень - за смаком; сіль, перець - за смаком. Приготування Манну крупу заливаємо водою і залишаємо набрякнути 30 хвилин. Капусту віджимаємо від надлишків вологи і пропускаємо через м'ясорубку разом з ріпчастою цибулею і часником. Отримане овочеве пюре доповнюємо борошном і манкою, приправляємо сіллю і перцем, а також при бажанні додаємо зелень. Замішуємо основу для наших котлет і формуем її порційно. За бажанням сформовані котлетки можна обваляти в панірувальних сухарях.
У сковороді розігріваємо масло й обсмажуємо на ньому пісні котлети з капусти з манкою з обох боків до золотистого кольору.
Пісні картопляні котлети з капустою
Інгредієнти: картопляне пюре - 4 ст. ложки; червонокачанна капуста - 1/4 шт.; білокачанна капуста - 1/4 шт.; морква - 1 шт.; ріпчаста цибуля - 1 шт.; рослинне масло - 1 ст. ложка; маргарин - 1 ст. ложка; борошно - 1/2 ст.; сіль, перець - за смаком. Приготування На сковороді розігріваємо рослинне масло й обсмажуємо в ньому цибулю до прозорості. Червонокачанну і білокачанну капусту шаткуємо й закладаємо разом з натертою морквою на сковороду до цибулі. Приправляємо все сіллю і перцем і тушкуємо овочі до м'якості. Змішуємо овочеву засмажку з картопляним пюре, додаємо борошно і формуємо з отриманої маси котлети. Обсмажуємо пісні котлети з капусти і картоплі до золотистого кольору на маргарині.