Вернуться назад Распечатать

Картопляний шніцель

Картопляний шніцель
Як правило, шніцель - м'ясне блюдо, це тонкий шматок свинини, телятини або іншого м'яса, панірований в сухарях або борошні і обсмажений у великій кількості олії. А ми вам зараз розповімо, як приготувати картопляний шніцель.

Рецепт картопляного шніцеля


Інгредієнти:

  • картопля - 700 г;

  • підсушений білий хліб - 1 скибочка;

  • молоко - 30 мл;

  • яйця - 3 шт.;

  • борошно - 3 ст. ложки;

  • сухарі панірувальні - 05 склянки;

  • тертий твердий сир - 3 ст. ложки;

  • маргарин - 2 ст. ложки;

  • рослинна олія;

  • сіль, зелень кропу, петрушки.


  • Приготування
    Подрібнюємо підсушений хліб і обсмажуємо його на маргарині. Картопля очищаємо, відварюємо і розминаємо, потім перемішуємо з подрібненими сухарями. Додаємо борошно, яйце, тертий твердий сир, подрібнену зелень і сіль за смаком. Гарненько все перемішуємо. Робочу поверхню присипаємо борошном і розкачуємо тісто в пласт товщиною близько 15 мм. Вирізаємо коржі, змочуємо їх в яйці, попередньо збитому з молоком, посипаємо панірувальними сухарями і смажимо до рум'яної скоринки у фритюрі.

    Картопляний шніцель з сосисками


    Інгредієнти:

  • картопля - 05 кг;

  • яйця - 2 шт.;

  • сосиски - 3 шт.;

  • манна крупа - 3 ст. ложки;

  • молоко - 150 мл;

  • борошно - 100 г;

  • сухарі панірувальні - 100 р.


  • Приготування
    Картоплю ретельно миємо, а потім відварюємо прямо в шкірці. Даємо йому охолонути, очищаємо і пропускаємо через м'ясорубку, додаємо яйця, нарізані кубиками сосиски, манку, сіль і перець. Замішуємо тісто, якщо воно вийшло занадто рідким, додаємо трохи панірувальних сухарів. Формуємо невеликі коржі, обвалюємо їх у борошні, потім занурюємо в молоко, паніруємо в сухарях і обсмажуємо з обох боків на олії до рум'яної скоринки. Подавати картопляний шніцель з сосисками краще відразу, поки він ще гарячий.

    Шніцель з картоплі


    Інгредієнти:

  • картопля - 800 г;

  • борошно - 1 склянка;

  • світле пиво - 100 мл;

  • рослинне масло - 1 ст. ложка;

  • Картопляний шніцель

  • яйця - 1 шт.;

  • сіль, гірчиця.


  • Приготування
    З'єднуємо яєчний жовток, пиво і рослинне масло, перемішуємо і вводимо борошно і сіль, замішуємо тісто. Залишаємо його хвилин на 30 а потім додаємо збитий білок і акуратно перемішуємо. Картопля варимо в мундирі» і остуджуємо. Потім чистимо від шкірки і нарізаємо скибочками товщиною по 5 мм Кожна скибочка змащуємо гірчицею , занурюємо в тісто і обсмажуємо картопляний шніцель у великій кількості рослинного масла.