Як правило, шніцель - м'ясне блюдо, це тонкий шматок свинини, телятини або іншого м'яса, панірований в сухарях або борошні і обсмажений у великій кількості олії. А ми вам зараз розповімо, як приготувати картопляний шніцель.
Рецепт картопляного шніцеля
Інгредієнти: картопля - 700 г; підсушений білий хліб - 1 скибочка; молоко - 30 мл; яйця - 3 шт.; борошно - 3 ст. ложки; сухарі панірувальні - 05 склянки; тертий твердий сир - 3 ст. ложки; маргарин - 2 ст. ложки; рослинна олія; сіль, зелень кропу, петрушки. Приготування Подрібнюємо підсушений хліб і обсмажуємо його на маргарині. Картопля очищаємо, відварюємо і розминаємо, потім перемішуємо з подрібненими сухарями. Додаємо борошно, яйце, тертий твердий сир, подрібнену зелень і сіль за смаком. Гарненько все перемішуємо. Робочу поверхню присипаємо борошном і розкачуємо тісто в пласт товщиною близько 15 мм. Вирізаємо коржі, змочуємо їх в яйці, попередньо збитому з молоком, посипаємо панірувальними сухарями і смажимо до рум'яної скоринки у фритюрі.
Картопляний шніцель з сосисками
Інгредієнти: картопля - 05 кг; яйця - 2 шт.; сосиски - 3 шт.; манна крупа - 3 ст. ложки; молоко - 150 мл; борошно - 100 г; сухарі панірувальні - 100 р. Приготування Картоплю ретельно миємо, а потім відварюємо прямо в шкірці. Даємо йому охолонути, очищаємо і пропускаємо через м'ясорубку, додаємо яйця, нарізані кубиками сосиски, манку, сіль і перець. Замішуємо тісто, якщо воно вийшло занадто рідким, додаємо трохи панірувальних сухарів. Формуємо невеликі коржі, обвалюємо їх у борошні, потім занурюємо в молоко, паніруємо в сухарях і обсмажуємо з обох боків на олії до рум'яної скоринки. Подавати картопляний шніцель з сосисками краще відразу, поки він ще гарячий.
Шніцель з картоплі
Інгредієнти: картопля - 800 г; борошно - 1 склянка; світле пиво - 100 мл; рослинне масло - 1 ст. ложка; яйця - 1 шт.; сіль, гірчиця. Приготування З'єднуємо яєчний жовток, пиво і рослинне масло, перемішуємо і вводимо борошно і сіль, замішуємо тісто. Залишаємо його хвилин на 30 а потім додаємо збитий білок і акуратно перемішуємо. Картопля варимо в мундирі» і остуджуємо. Потім чистимо від шкірки і нарізаємо скибочками товщиною по 5 мм Кожна скибочка змащуємо гірчицею , занурюємо в тісто і обсмажуємо картопляний шніцель у великій кількості рослинного масла.