Вернуться назад Распечатать

Рагу з грибами

Рагу з грибами
Рагу зазвичай представляє з себе все, що завгодно, тушковане в густому і ароматному соусі або власному соку. Незважаючи на те, що сама назва страви натякає на його французькі корені, інтерпретації його існують у багатьох інших національностей.
У цій статті ми розглянемо рецепт грибного рагу - ситного самостійного блюда і прекрасного доповнення до пасти або картопляного гарніру .

Рагу з грибами і картоплею


Інгредієнти:

  • картопля - 8 шт.;

  • рослинна олія - 1/4 ст.;

  • вершкове масло - 1 ст. ложка;

  • сіль, перець - за смаком;

  • лісові гриби - 300 г;

  • часник - 4 зубчики;

  • ріпчаста цибуля - 1 шт.;

  • сухе біле вино - 1 ст.;

  • яловичий бульйон - 1 ст.;

  • чебрець, тархун - по 1 гілочці.


  • Приготування
    Картопля обертаємо фольгою й запікаємо до готовності в духовці. Поки бульби запікаються, у сковороді розігріваємо вершкове і рослинне масло, і обсмажуємо на ньому гриби, приправивши їх сіллю і перцем. Смаження грибів займе 15-20 хвилин, після чого до них можна буде додати нарізаний тонкими кільцями цибулю і часник і продовжити готування ще 7-8 хвилин. Заливаємо вміст сковороди вином і повністю випариваем його. Додаємо яловичий бульйон , тархун і чебрець і доводимо все до кипіння. Як тільки соус загусне, дістаємо картоплю з духовки, обережно виймаємо м'якоть і змішуємо з рагу.

    Рецепт овочевого рагу з грибами


    Інгредієнти:

  • гриби - 500 г;

  • оливкова олія - 2 ст. ложки;

  • цибулю-шалот - 3 шт.;

  • кабачок - 1 шт.;

  • томат - 2 шт.;

  • часник - 3 зубчики;

  • сухе біле вино - 1/2 ст.;

  • овочевий бульйон - 1/2 ст.;

  • вершкове масло - 3 ст. ложки;

  • сіль, перець - за смаком.


  • Приготування
    На суміші вершкового і оливкового масла обсмажуємо кільця шалот до золотистого кольору. До цибулі додаємо гриби і часник, а також нарізані кубиками кабачки і помідори, все солимо, перчимо, заливаємо вином і тушкуємо до повного випаровування вологи. Додаємо на сковороду часник і бульйон, тушкуємо рагу з кабачків з грибами ще 5 хвилин.
    Якщо ви хочете приготувати рагу з грибами в мультиварці, то виберіть режим "Гасіння" на 20 хвилин.

    Рагу з грибами і курячим м'ясом


    Інгредієнти:

  • печериці - 200 г;

  • часник - 3 зубчики;

  • оливкова олія - 4 ст. ложки;

  • курячі стегенця - 500 г;

  • ріпчаста цибуля - 1 шт.;

  • бальзамічний оцет - 3 ст. ложки;

  • Рагу з грибами

  • розмарин - 1 гілочка;

  • томати у власному соку - 400 г;

  • сіль, цукор, перець - за смаком.


  • Приготування
    З стегон зрізаємо м'ясо і обсмажуємо його на олії до золотистого кольору. Додаємо до м'яса гриби, часник і цибулю, обсмажуємо все разом 5-7 хвилин і заливаємо томатами у власному соку. Сіль, цукор і перець додаємо за смаком. Не забуваємо про розмарин. Тушкуємо рагу з курки з грибами до загустіння соусу, а потім заправляємо бальзамічним оцтом і подаємо з пастою.