Рагу зазвичай представляє з себе все, що завгодно, тушковане в густому і ароматному соусі або власному соку. Незважаючи на те, що сама назва страви натякає на його французькі корені, інтерпретації його існують у багатьох інших національностей.
У цій статті ми розглянемо рецепт грибного рагу - ситного самостійного блюда і прекрасного доповнення до пасти або картопляного гарніру .
Рагу з грибами і картоплею
Інгредієнти: картопля - 8 шт.; рослинна олія - 1/4 ст.; вершкове масло - 1 ст. ложка; сіль, перець - за смаком; лісові гриби - 300 г; часник - 4 зубчики; ріпчаста цибуля - 1 шт.; сухе біле вино - 1 ст.; яловичий бульйон - 1 ст.; чебрець, тархун - по 1 гілочці. Приготування Картопля обертаємо фольгою й запікаємо до готовності в духовці. Поки бульби запікаються, у сковороді розігріваємо вершкове і рослинне масло, і обсмажуємо на ньому гриби, приправивши їх сіллю і перцем. Смаження грибів займе 15-20 хвилин, після чого до них можна буде додати нарізаний тонкими кільцями цибулю і часник і продовжити готування ще 7-8 хвилин. Заливаємо вміст сковороди вином і повністю випариваем його. Додаємо яловичий бульйон , тархун і чебрець і доводимо все до кипіння. Як тільки соус загусне, дістаємо картоплю з духовки, обережно виймаємо м'якоть і змішуємо з рагу.
Рецепт овочевого рагу з грибами
Інгредієнти: гриби - 500 г; оливкова олія - 2 ст. ложки; цибулю-шалот - 3 шт.; кабачок - 1 шт.; томат - 2 шт.; часник - 3 зубчики; сухе біле вино - 1/2 ст.; овочевий бульйон - 1/2 ст.; вершкове масло - 3 ст. ложки; сіль, перець - за смаком. Приготування На суміші вершкового і оливкового масла обсмажуємо кільця шалот до золотистого кольору. До цибулі додаємо гриби і часник, а також нарізані кубиками кабачки і помідори, все солимо, перчимо, заливаємо вином і тушкуємо до повного випаровування вологи. Додаємо на сковороду часник і бульйон, тушкуємо рагу з кабачків з грибами ще 5 хвилин.
Якщо ви хочете приготувати рагу з грибами в мультиварці, то виберіть режим "Гасіння" на 20 хвилин.
Рагу з грибами і курячим м'ясом
Інгредієнти: печериці - 200 г; часник - 3 зубчики; оливкова олія - 4 ст. ложки; курячі стегенця - 500 г; ріпчаста цибуля - 1 шт.; бальзамічний оцет - 3 ст. ложки; розмарин - 1 гілочка; томати у власному соку - 400 г; сіль, цукор, перець - за смаком. Приготування З стегон зрізаємо м'ясо і обсмажуємо його на олії до золотистого кольору. Додаємо до м'яса гриби, часник і цибулю, обсмажуємо все разом 5-7 хвилин і заливаємо томатами у власному соку. Сіль, цукор і перець додаємо за смаком. Не забуваємо про розмарин. Тушкуємо рагу з курки з грибами до загустіння соусу, а потім заправляємо бальзамічним оцтом і подаємо з пастою.