Болгарський перець, фарширований зеленню, овочами або сиром, запечене в духовці, не тільки допоможе вам урізноманітнити повсякденне меню, але і додасть романтичної вечері або святкового обіду якусь пікантну нотку і вишуканість. Пропонуємо вам кілька простих рецептів цього оригінального і смачної страви.
Перець, фарширований куркою, запечений в духовці
Інгредієнти: солодкий болгарський перець - 3 шт.; куряче філе - 300 г; цибулина - 1 шт.; свіжі печериці - 200 г; спеції; свіжа петрушка - 05 пучка; сир твердих сортів - 150 г; олія - для смаження. Приготування Для приготування фаршированого перцю , запеченого в духовці, спочатку давайте зробимо начинку. Цибулину і гриби чистимо і промиваємо. Цибуля дрібно рубаємо і пасеруємо на сковороді з рослинним маслом. Гриби ріжемо невеликими шматочками, додаємо до цибулі і обсмажуємо овочі до готовності. Куряче філе перекручуємо через м'ясорубку. Петрушку промиваємо, дрібно шаткуємо, додаємо у фарш. Змішуємо все з обсмаженням, солимо і перчимо за смаком.
Перці промиваємо, акуратно зрізаємо верхушечку і очищаємо від насіння. Потім заповнюємо їх курячим фаршем, перекладаємо у форму для запікання, посипаємо тертим сиром і ставимо фарширований болгарський перець в духовку на 35-40 хвилин. Готову страву обережно перекладаємо на тарілку, посипаємо зеленню і подаємо до столу. Ось і все, перець, фарширований грибами готовий!
Перець, фарширований фаршем
Інгредієнти: солодкий болгарський перець - 1 кг; м'ясний фарш - 500 г; цибулина - 1 шт.; морква - 1 шт.; спеції; відварений рис - 05 склянки; кетчуп - за бажанням. Для соусу:
томатна паста - 2 ст. ложки; сметана - 4 ст. ложки; вода - 1 ст. Приготування Перці акуратно розрізаємо вздовж на дві частини, залишаючи хвостик на одній половинці. Виймаємо все насіння і кидаємо овочі в киплячу воду. Бланшируем їх 3 хвилини, відкидаємо на друшляк і залишаємо остигати. Для начинки беремо фарш, додаємо в нього подрібнену цибульку, терту моркву, приправляємо спеціями, посипаємо зеленню і перемішуємо. Рис відварюємо до напівготовності і з'єднуємо з фаршем.
Якщо маса трохи густовата, то трохи її розбавляємо водою і начиняємо перці. Після цього викладаємо їх в один шар у форму і переходимо до приготування соусу. Для цього сметану змішуємо з томатною пастою і трохи розбавляємо водою. Заливаємо перці соусом і відправляємо форму в розігріту до 200 градусів духовку. Запікаємо страву близько 40 хвилин. При подачі на стіл, присипаємо перчики за бажанням тертою бринзою.
Рецепт фаршированого перцю в духовці
Інгредієнти: солодкий болгарський перець - 3 шт.; твердий сир - 100 г; спеції. Для начинки:
сир моцарелла - 50 г; оливки зелені без кісточок - 8 шт.; мигдальні горіхи - 1 ст. ложка; помідор - 1 шт.; свіжа петрушка. Приготування Перці промиваємо, розрізаємо навпіл і обережно, щоб не пошкодити плодоніжку, видаляємо все насіння. Оливки і вимиту петрушку
дрібно шаткуємо. Мигдальні горіхи рубаємо ножем, а помідори миємо, обсушуємо і ріжемо невеликими кубиками. Для начинки з'єднуємо в салатнику терту моцарелу, подрібнену петрушку, оливки, мигдаль і помідори.
Ретельно перемішуємо всю масу і підсолюємо за смаком. Викладаємо половинки перців у вогнетривку форму, наповнюємо їх начинкою, приправляємо спеціями і посипаємо зверху тертим сиром. Запікаємо страву 20-25 хвилин в розігрітій до 190 градусів духовці. Готовий перець, фарширований сиром обережно викладаємо на тарілку, посипаємо свіжою січеною зеленню і подаємо до столу.