Вернуться назад Распечатать

Пісні страви з картоплі

Пісні страви з картоплі
З картоплі можна приготувати масу смачних страв. І навіть у піст з цього продукту вийдуть чудові страви. Нижче вас чекають рецепти приготування пісних страв з картоплі.

Пісна тушкована картопля


Інгредієнти:

  • картопля - 1 кг;

  • гриби - 05 кг;

  • цибуля - 150 г;

  • морква - 200 г;

  • масло рослинне - 40 мл;

  • сіль, спеції - за смаком.


  • Приготування
    Цибулю дрібно кришимо і обсмажуємо до золотистого кольору. Додаємо нарізані гриби і смажимо на невеликому вогні близько 5 хвилин, помішуючи. Потім додаємо терту моркву, сіль, спеції і перемішуємо, тушкуємо близько 15 хвилин, поки не випарується вся рідина, виділена грибами. Тим часом картоплю нарізаємо брусочками, викладаємо його до решти інгредієнтів і перемішуємо. Вливаємо стільки води, щоб вона покривала картоплю. Всі разом тушкуємо близько півгодини. За бажанням готову страву посипаємо зеленню.

    Пісне страву з запеченого картоплі


    Інгредієнти:

  • картопля - 2 кг;

  • часник - 3 зубчики;

  • цибуля червоний - 2 шт.;

  • чебрець сухий - 1 ч. ложка;

  • оливкова олія;

  • сіль, спеції - за смаком.


  • Приготування
    Картоплю ретельно миємо й розрізаємо на 4 частини. Цибулю ріжемо на 6 частин. Часник дрібно рубаємо. Духовку розігріваємо до 220 градусів. На деко викладаємо картоплю, збризкуємо його оливковою олією, посипаємо спеціями, часником і цибулею. Запікаємо, періодично перевертаючи, близько 1 години. До столу подаємо гарячим.

    Пісне страву з картоплі без масла


    Інгредієнти:

  • картопля - 1 кг;

  • солоні огірки - 4 шт.;

  • часник - 2 зубчики.


  • Приготування
    Ретельно вимитий картоплю загортаємо у фольгу і запікаємо в духовці до готовності. Солоні огірки нарізаємо дрібними кубиками і змішуємо їх з подрібненим часником. Готову печену картоплю очищаємо і посипаємо огірково-часниковою масою.

    Рецепт пісного страви з картоплі


    Інгредієнти:

  • картопля - 1 кг;

  • олія оливкова - 60 мл;

  • цибуля - 1 шт.;

  • часник - 3 зубчики;

  • вино сухе біле - 100 мл;

  • консервовані томати - 400 г;

  • паприка мелена - 1 ч. ложка;

  • цукор - 1 ч. ложка;

  • соус табаско - 1 ст. ложка;

  • паста томатна - 2 ст. ложки;

  • оливкова олія - 20 мл;

  • сіль - 1 ч. ложка.


  • Приготування
    Картоплю очищаємо і нарізаємо часточками, перемішуємо його з оливковою олією (30 мл), посипаємо сіллю і укладаємо на деко.
    Пісні страви з картоплі
    При 200 градусах запікаємо 50 хвилин. Тим часом готуємо соус: оливкову олію в сотейнику розігріваємо, обсмажуємо в ньому подрібнену цибулю близько 5 хвилин, додаємо пропущений через прес часник і смажимо ще 2 хвилини.
    Потім вливаємо вино і готуємо на сильному вогні, щоб обсяг рідини зменшився в 2 рази. Додаємо томатну пасту і перемішуємо. Викладаємо подрібнені консервовані помідори , соус табаско, цукор, сіль, паприку, гарненько перемішуємо, зменшуємо вогонь і готуємо соус на малому вогні хвилин 10. Готову картоплю змішати з соусом і тушкуємо близько 10 хвилин.