З картоплі можна приготувати масу смачних страв. І навіть у піст з цього продукту вийдуть чудові страви. Нижче вас чекають рецепти приготування пісних страв з картоплі.
Пісна тушкована картопля
Інгредієнти: картопля - 1 кг; гриби - 05 кг; цибуля - 150 г; морква - 200 г; масло рослинне - 40 мл; сіль, спеції - за смаком. Приготування Цибулю дрібно кришимо і обсмажуємо до золотистого кольору. Додаємо нарізані гриби і смажимо на невеликому вогні близько 5 хвилин, помішуючи. Потім додаємо терту моркву, сіль, спеції і перемішуємо, тушкуємо близько 15 хвилин, поки не випарується вся рідина, виділена грибами. Тим часом картоплю нарізаємо брусочками, викладаємо його до решти інгредієнтів і перемішуємо. Вливаємо стільки води, щоб вона покривала картоплю. Всі разом тушкуємо близько півгодини. За бажанням готову страву посипаємо зеленню.
Пісне страву з запеченого картоплі
Інгредієнти: картопля - 2 кг; часник - 3 зубчики; цибуля червоний - 2 шт.; чебрець сухий - 1 ч. ложка; оливкова олія; сіль, спеції - за смаком. Приготування Картоплю ретельно миємо й розрізаємо на 4 частини. Цибулю ріжемо на 6 частин. Часник дрібно рубаємо. Духовку розігріваємо до 220 градусів. На деко викладаємо картоплю, збризкуємо його оливковою олією, посипаємо спеціями, часником і цибулею. Запікаємо, періодично перевертаючи, близько 1 години. До столу подаємо гарячим.
Пісне страву з картоплі без масла
Інгредієнти: картопля - 1 кг; солоні огірки - 4 шт.; часник - 2 зубчики. Приготування Ретельно вимитий картоплю загортаємо у фольгу і запікаємо в духовці до готовності. Солоні огірки нарізаємо дрібними кубиками і змішуємо їх з подрібненим часником. Готову печену картоплю очищаємо і посипаємо огірково-часниковою масою.
Рецепт пісного страви з картоплі
Інгредієнти: картопля - 1 кг; олія оливкова - 60 мл; цибуля - 1 шт.; часник - 3 зубчики; вино сухе біле - 100 мл; консервовані томати - 400 г; паприка мелена - 1 ч. ложка; цукор - 1 ч. ложка; соус табаско - 1 ст. ложка; паста томатна - 2 ст. ложки; оливкова олія - 20 мл; сіль - 1 ч. ложка. Приготування Картоплю очищаємо і нарізаємо часточками, перемішуємо його з оливковою олією (30 мл), посипаємо сіллю і укладаємо на деко.
При 200 градусах запікаємо 50 хвилин. Тим часом готуємо соус: оливкову олію в сотейнику розігріваємо, обсмажуємо в ньому подрібнену цибулю близько 5 хвилин, додаємо пропущений через прес часник і смажимо ще 2 хвилини.
Потім вливаємо вино і готуємо на сильному вогні, щоб обсяг рідини зменшився в 2 рази. Додаємо томатну пасту і перемішуємо. Викладаємо подрібнені консервовані помідори , соус табаско, цукор, сіль, паприку, гарненько перемішуємо, зменшуємо вогонь і готуємо соус на малому вогні хвилин 10. Готову картоплю змішати з соусом і тушкуємо близько 10 хвилин.