Пюре з зеленого горошку володіє оригінальним смаком і підходить до будь-якої м'ясної страви. Ви можете намазувати його на тости або використовувати в якості закуски, якщо побажаєте. Давайте розглянемо з вами кілька рецептів приготування цього смачного, смачного і корисного страви.
Пюре із зеленого горошку дитині
Інгредієнти: зелений горошок - 2 ст. ложки; рис - 1 ст. ложка; масло вершкове - 2 ч. ложки; розчин солі; вода - 1 ст. Приготування Рис ретельно перебираємо, промиваємо, кладемо в каструлю і заливаємо гарячою водою. Потім ставимо на вогонь, доводимо до кипіння, зменшуємо полум'я і варимо на слабенькому вогні до повної готовності. Після цього з'єднуємо рис з вареним зеленим горошком і протираємо гарячу масу разом з рідиною через сито. Можете також подрібнити все блендером до однорідності, а потім довести до кипіння, додавши сольовий розчин за смаком. При подачі на стіл пюре з зеленим горошком заправляємо вершковим маслом.
Рецепт пюре із зеленого горошку
Інгредієнти: картопля - 1 кг; консервований горошок - 1 банку; масло вершкове - 50 г; молоко - 200 мл; цибулина - 1 шт.; лавровий лист - 1 шт.; спеції. Приготування Картопля промиваємо, очищаємо і розрізаємо кожен бульба на 4 частини. Потім кладемо в каструлю, заливаємо водою і ставимо на середній вогонь варитися, підсолюємо за смаком. Хвилин за 10 до готовності додаємо лавровий листочок і очищену цибулю. Після закінчення часу, обережно зливаємо воду в окремий посуд, дістаємо цибулька і лавровий листок. Залишаємо кришку каструлі відкритою, щоб картопля трохи підсох.
Далі ретельно розминаємо його, щоб не було грудочок. Підігріваємо Молоко в ковшичке, але не кип'ятимо його, і вливаємо в картоплю. Ще раз гарненько все розминаємо, щоб вийшла однорідна пюреобразная маса. Тепер в картопляний відвар додаємо консервований зелений горошок, ставимо на плиту, доводимо до кипіння і відкидаємо на друшляк.
Даємо рідини стекти і змішуємо горошок з картопляним пюре . При подачі на стіл викладаємо масу на тарілки, пригладжуємо поверхню ложкою і робимо нагорі невелике заглиблення у вигляді візерунка. Поливаємо пюре з консервованого зеленого горошку розтопленим вершковим маслом і посипаємо зеленню.
Картопляне пюре з зеленим горошком і часником
Інгредієнти: картопля - 1 кг; часник - 3 зубчики; заморожений зелений горошок - 350 г; масло вершкове - 25 г; сметана - 3 ст. ложки; спеції. Приготування Перед початком приготування пюре із замороженого зеленого горошку вмикаємо духовку і залишаємо її прогріватися приблизно до 180 градусів. Невелике деко або форму для випічки змащуємо гарненько вершковим маслом і кладемо очищену головку часнику. Ставимо в духовку хвилин на 30 і запікаємо.
Цим часом чистимо картоплю, моєму його і кладемо в гарячу воду. Доводимо до кипіння і варимо на середньому вогні хвилин 20 до
готовності. Потім кидаємо в каструлю трохи солі і заморожений зелений горошок. Проварюємо його разом з картоплею близько 5 хвилин, а потім обережно зливаємо воду і повертаємо каструлю на плиту. Чекаємо, коли випарується вся волога, і вимикаємо вогонь. Додаємо сметану, додаємо шматочок вершкового масла і видавлюємо через прес очищений часник.
Далі все добре розминаємо толкушкой і збиваємо ложечкою або віночком до утворення однорідної пишної маси. Приправляємо готову страву спеціями за смаком і подаємо до столу в якості овочевого гарніру. Найкраще таке оригінальне і ситне пюре поєднується з смаженою бараниною.