Літо дарує таке розмаїття овочів, що стають доступними багато рецептів, про яких залишалося лише мріяти в холодну пору року. Рецепт, про який ми поговоримо далі, може стати частиною вашого раціону взимку і влітку, єдине, що буде змінюватися, - це те розмаїття овочів, яке можна буде задіяти в готуванні. Отже, сьогодні ми присвятимо час приготування овочевих котлет.
Пісні овочеві котлети
Багато хто з нас, з різних причин, не вживають в їжу м'ясо та продукти тваринного походження. Даний факт не заважає вам приготувати смачні пісні котлети з овочів, які можна буде з'їсти просто так, або приготувати з ними бургер.
Інгредієнти: картопля - 2 шт.; морква - 2 шт.; ріпчаста цибуля - 1 шт.; квасоля відварна - 100 г; кумін - 1 ч. ложка; куркума - 1/4 ч. ложки; часник - 1 зубчик; тертий імбир - 1/2 ч. ложки; коріандр - 1 ч. ложка; лимонний сік - 1/2 ч. ложки; сіль, перець - за смаком; хлібна паніровка; рослинне масло - для смаження. Приготування Картоплю миємо, чистимо, нарізаємо кубиками і відварюємо в підсоленій воді до повної готовності. Моркву і квасолю також відварюємо, а ріпчаста цибуля припускаємо на рослинному маслі разом з пастою з імбиру і часнику.
Відварну картоплю розминаємо з квасолею в пюре, додаємо скибочки моркви і цибулю. Розтираємо В ступці коріандр з кумином, додаємо куркуму, сіль і перець. Отриманої пряною сумішшю приправляємо основу для наших котлет. З готової маси вологими руками ліпимо котлетки і обвалюють їх в хлібної паніровці .
У сковороді розігріваємо олію і смажимо на ньому овочеві котлети до золотистої скоринки з обох сторін.
Як приготувати овочеві котлети на пару?
Інгредієнти: картопля - 2 шт.; буряк - 1 шт.; морква - 2 шт.; ріпчаста цибуля - 1 шт.; чорнослив - 50 г; манна крупа - 2 ст. ложки; сіль, перець - за смаком. Приготування Буряк і моркву чистимо, а потім натираємо на дрібній тертці. Ретельно віджимаємо зайвий сік. Ріпчасту цибулю подрібнюємо і змішуємо з натертими овочами.
Манну крупу заливаємо теплою водою і залишаємо набрякнути, після чого додаємо манку до буряка, моркви і цибулі.
Картоплю ретельно миємо, обертаємо бульби фольгою й запікаємо їх в духовці до м'якості. Готові бульби очищаємо і пюрируем. Картопляне пюре змішуємо з іншими овочами, а після додаємо до котлет нарізаний чорнослив, сіль і перець.
Вологими руками формуем котлетки і кладемо їх готується у чашу пароварки на 20-25 хвилин.
Також овочеві котлети можна приготувати в мультиварці, якщо у пристрої є режим Варіння на пару". Через 15-20 хвилин будуть готові котлетки. Полийте їх нежирної сметаною або йогуртом перед подачею, посипте зеленню і насолоджуйтеся смаком і користю цієї страви.
Овочеві котлети з кабачків в духовці
Інгредієнти: рослинна олія; кабачок - 1 шт.; яйце - 1 шт.; ріпчаста цибуля - 1 шт.; тертий твердий сир - 1/4 ст.; хлібна паніровка - 1/4 ст.; сіль, перець - за смаком. Приготування Духовку розігріваємо до 200 градусів. Форму для кексів змащуємо рослинним маслом.
Натираємо кабачки на крупній тертці і віджимаємо зайвий сік. До кабачкової маси додаємо яйце, панірування, твердий сир і подрібнену ріпчасту цибулю. Сіль і перець кладемо за смаком. Ретельно перемішуємо основу для наших котлет і рівномірно розподіляємо її між усіма лунками форми. Ставимо форми з котлетами в духовку на 18-20 хвилин. До слова, форми для кексів не обов'язкові, можна викласти котлети на простий деко, попередньо покривши його листом пергаменту для випічки.
Готові овочеві котлети підійдуть як для меню дітей, так і для трапези дорослих. Подавайте зі сметаною або грецьким йогуртом.