Пропонуємо вам дізнатися сьогодні, як приготувати фаршировану картоплю і ситно нагодувати гостей оригінальним і дивовижно смачним блюдом.
Картопля, фарширована фаршем
Інгредієнти: картопля - 20 шт.; м'ясний фарш - 400 г; яйце куряче - 1 шт.; цибулина - 1 шт.; вершки - 200 мл; масло вершкове; спеції; вода кип'ячена - 50 мл; олія рослинна. Приготування Картопля промиваємо, очищаємо, вирізаємо серединку і викладаємо у форму отвором вгору. Фарш кладемо в миску розбиваємо в нього яйце, додаємо спеції, підсолюємо і перчимо. Чистимо цибулину, шаткуємо невеликими кубиками і додаємо до м'яса. Ретельно перемішуємо начинку і начиняємо їй картоплю. У сковороді розтоплюємо вершкове масло, вливаємо вершки, перемішуємо і прогріваємо, не доводячи до кипіння. В деко з фарширований м'ясом картоплею вливаємо трохи води і олійно-вершкову суміш. Відправляємо страву в розігріту духовку приблизно на 40 хвилин.
Картопля, фарширована шинкою і сиром
Інгредієнти: картопля великий - 4 шт.; шинка сирокопчена - 100 г; сир твердих сортів - 150 г; масло вершкове - 50 г; часник - 2 зубчики; сметана - 3 ст. ложки; спеції. Приготування Отже, беремо велику картоплю рівної форми, гарненько промиваємо їх і просушуємо. Потім кожну акуратно загортаємо у фольгу і відправляємо на 50-60 хвилин в розігріту духовку. Коли картопля стане м'яким, дістаємо його з духовки, даємо трохи охолонути і розрізаємо навпіл. Чайною ложечкою акуратно виймаємо серединку, залишаючи тонкі бортики. Додаємо м'яке вершкове масло і добре розминаємо виделкою.
Шинку шаткуємо маленькими кубиками. Сир натираємо на дрібній терочке, а часник видавлюємо через прес. Після цього додаємо в картопляне пюре шинку, сир і часник. Добре все перемішуємо, кладемо сметану і підсолюємо за смаком. Готової наповнюємо начинкою половинки картоплі і відправляємо їх хвилин на 15 в духовку. Потім дістаємо, присипаємо тертим сиром, знімаємо фольгу і подаємо до столу.
Картопля, фарширована грибами
Інгредієнти: картопля великий - 3 шт.; свіжі шампіньйони - 3 шт.; часник - 2 зубчики; сметана - 05 склянки; свіжа зелень; спеції. Приготування Картоплю промиваємо, обсушуємо рушником, розрізаємо на дві половинки і обережно витягуємо внутрішню частину, залишаючи цілісну шкірку. Печериці обробляємо, подрібнюємо і наповнюємо ними заготівлі картоплі. Зубчик часничку розрізаємо на 6 частин і кладемо в кожну картопляні половинки, подсаливая за смаком. Заливаємо вміст кожної «човники» сметаною і запікаємо в вогнетривкої формі, в розігрітій духовій шафі, близько 30-40 хвилин. Готову страву прикрашаємо свіжою зеленню петрушки, і подаємо на стіл.
Картопля, фарширована овочами
Інгредієнти: картопля - 6 шт.; сир твердих сортів - 100 г; морква - 2 шт.; сметана - 150 мл; цибулина - 2 шт.; кукурудза консервована - 150 г; свіжий кріп; спеції. Приготування Картопля промиваємо і відварюємо в мундирі до напівготовності. Потім охолоджуємо її, чистимо і розрізаємо кожну на дві рівні половинки. За допомогою чайної ложечки, акуратно виймаємо серединку, роблячи «човники». Морква шаткуємо дрібними кубиками, цибулю рубаємо скибочками, і пасеруємо овочі на рослинному маслі. Далі перекладаємо обжарку в ємність, додаємо консервовану кукурудзу, подрібнені серединки картоплі і рубану зелень. Солимо начинку за смаком і ретельно перемішуємо. Тепер наповнюємо картопляні «човники» овочами, зверху кладемо трохи сметани і запікаємо страву в розігрітій духовці близько 20 хвилин.