По-справжньому літня закуска повинна складатися з сезонних продуктів. Цьому критерію відповідає страва, рецепт якого ми поділимося з вами далі.
Запевняємо, кабачки, фаршировані овочами стануть головними гостями на вашому столі протягом усього літа.
Кабачки, фаршировані рисом і овочами в духовці
Інгредієнти: кабачки - 6-8 шт.; сир - 1/4 ст.; квасоля консервована - 150 г; кукурудза консервована - 80 г; болгарський перець - 1 шт.; сметана - 1/2 ст.; соус табаско - за смаком; сіль, перець - за смаком; длиннозерий рис - 2 ст. Приготування Духовку розігріваємо до 180 градусів. Деко змащуємо олією. Кабачки розрізаємо навпіл і видаляємо з них серцевину. Якщо вам пощастило знайти круглі кабачки зріжте у них верхівку і видаліть серцевину щоб отримати порожню чашу.
Рис відварюємо до готовності в підсоленій воді, даємо йому охолонути і змішати з овочами: квасолею, кукурудзою, нарізаним болгарським перцем. Доповнюємо начинку сметаною і сиром , після чого приправляємо суміш сіллю, перцем і гострим соусом табаско. Заповнюємо порожнисті чаші кабачків рисовою сумішшю і викладаємо їх на деко. Запікаємо кабачки 20 хвилин під фольгою, а потім ще 30 хвилин без фольги.
Рецепт кабачків, фаршированих грибами і овочами
Інгредієнти: кабачки - 4 шт.; часник - 1 зубчик; печериці - 250 г; зелена цибуля - 1 пучок; помідори - 2 шт.; ріпчаста цибуля - 1 шт.; орегано - 1 /2 ч. ложки; м'ята - 1/2 ст.; сіль, перець - за смаком; оливкова олія; мускатний горіх. Приготування Кабачки розрізаємо вздовж навпіл і отримуємо насіння. Гриби, цибулю і томати грубо нарізаємо разом із зеленню, після чого приправляємо їх сіллю, перцем, мускатним горіхом і орегано. Отриману овочеву суміш з грибами пюрируем з допомогою блендера і заповнюємо нею порожнину в шинку. Поверх начинки викладаємо залишилися скибочки томатів і розміщуємо кабачки на змащеному олією деку. У деко наливаємо 1/4 склянки води, щоб при випіканні наші "човники" не підгоріли. Накриваємо блюдо фольгою і ставимо в розігріту до 210 градусів духовку на 30-35 хвилин. Після закінчення часу знімаємо фольгу і повертаємо кабачки на вогонь ще на 15 хвилин.
Кабачки, фаршировані м'ясним фаршем і овочами
Інгредієнти: гриби - 5-6 шт.; оливкова олія; м'ясний фарш - 300 г; зелена цибуля - 1 пучок; часник - 2 зубчики; хлібна паніровка - 2/3 ст.; крем-сир - 250 г; болгарський перець - 1 шт.; ріпчаста цибуля - 1 шт.; тертий пармезан - за смаком; петрушка; сіль, перець - за смаком; томати у власному соку - 3 ст.; кабачки - 3-4 шт. Приготування Перед тим, як приготувати кабачки, фаршировані овочами, розрізаємо овочі навпіл і витягаємо з них серцевину.
На розігрітому маслі обсмажуємо фарш до повної готовності. До фаршу додаємо подрібнені гриби і продовжуємо готування 3-4 хвилини, після чого кладемо дрібно нарізану цибулю, часник і перець. Змішуємо обсмажену начинку з хлібної паніровкою і залишаємо злегка охолонути. Тепер додаємо до інгредієнтів крем-сир, пармезан, петрушку, а також сіль з перцем за смаком.
Порожнисті кабачки начиняємо м'ясним фаршем, а зверху викладаємо шматочки томатів у власному соку . Запікаємо страву в розігрітій до 200 градусів духовці 20 хвилин.
Кабачки, фаршировані куркою і овочами
Інгредієнти: кабачки - 3-4 шт.; курятина - 400 г; ріпчаста цибуля - 1 шт.; морква - 1 шт.; болгарський перець - 1 шт.; часник - 2 зубчики; томатний соус - 1 ст.; сіль, перець - за смаком; зелень; рослинна олія; тертий твердий сир. Приготування На рослинному маслі обсмажуємо дрібно нарізану цибулю, болгарський перець і натерту моркву до м'якості. Додаємо до овочевої суміші часник і нарізану зелень. Окремо обсмажуємо шматочки курятини, а потім змішуємо їх з овочами.
Наповнюємо очищені від серцевини кабачки овочевий сумішшю з курятиною, заливаємо все соусом і посипаємо сиром. Блюдо буде готове через 35 хвилин запікання при 200 градусах.