Якщо ви вегетаріанець або витримуєте пост, все одно можете дозволити собі смачні і ситні страви. Сьогодні ми розповімо кілька рецептів приготування соєвих котлет, які урізноманітнюють стіл і підійдуть до будь-якого гарніру.
Котлети з соєвого фаршу
Інгредієнти: соєвий соус - 1 ст. ложка; цибулина - 1 шт.; сухий соєвий фарш - 200 г; пшенична клітковина - 2 ст. ложки; помідор - 2 шт.; болгарський перець - 1 шт.; зелень свіжа - 1 пучок; дим рідкий - 1 ст. ложка; пластівці вівсяні - 100 г; сухарі панірувальні - за смаком; житнє борошно; вода холодна - 4 ст. ложки; спеції. Приготування Отже, давайте розберемося, як приготувати соєві котлети. Для цього беремо фарш і клітковину, викладаємо в миску, заливаємо соєвим соусом , розводимо окропом і наполягаємо приблизно 30 хвилин. Цим часом окремо відварюємо до готовності вівсяні пластівці і з'єднуємо отриману кашу з фаршем, додавши спеції. Овочі чистимо, промиваємо, подрібнюємо шматочками, викладаємо в чашу блендера і збиваємо до однорідної консистенції. Потім виливаємо овочеве пюре до фаршу і перемішуємо все до консистенції густої каші. Тепер додаємо борошно і замішуємо м'яке тісто.
Сковороду попередньо змащуємо маслом і розігріваємо. Далі беремо мокрими руками невелику порцію фаршу, ліпимо котлетки, опускаємо їх у сухарях і викладаємо на розігріту сковороду з рослинним маслом. Обсмажуємо з кожного боку по 5 хвилинок на слабенькому вогні. За бажанням, протушиваем готові соєві пісні котлети в томатному соусі або запікаємо в духовці з цибулькою і сметанкою.
Котлети з соєвих бобів
Інгредієнти: соєві боби - 1 кг; приправи для курки - 2 ст. ложки; спеції; куряче яйце - 1 шт. Приготування Соєві боби гарненько перебираємо, промиваємо і замочуємо приблизно на 15 годин у звичайній холодній воді. Потім подрібнюємо їх у кашку, заливаємо водою в пропорції 1:4 і ставимо на слабенький вогонь. Доводимо до кипіння, знімаємо пінку, варимо 10 хвилин, а потім проціджуємо через дрібне сито. Таким чином, у вас вийде соєве молоко.
Решту вівсяну масу перекладаємо в чисте тонке рушник, віджимаємо, викладаємо в невелику посуд, накриваємо зверху тарілкою і, перевернувши, ставимо під гніт. Потім додаємо спеції за смаком, додаємо куряче яйце для в'язкості, і з отриманої маси ліпимо невеликі котлетки. Далі викладаємо їх на гарячу сковороду і обсмажуємо на мінімальному вогні хвилин по 5 з кожного боку.