Білі грибочки - корисний, смачний і доступний продукт. І сьогодні ми вам підкажемо декілька рецептиков, як їх приготувати.
Як приготувати суп з білими грибами?
Інгредієнти: м'ясний бульйон - 750 мл; білі гриби - 500 г; картопля - 3 шт.; цибулина - 1 шт.; масло вершкове - 1 ст. ложка; сметанка; спеції. Приготування Картоплю чистимо, нарізаємо великим кубиком і проварюємо 20 хвилин в м'ясному бульйоні . Потім проціджуємо його, а картоплю розминаємо в пюре за допомогою товкачика. Цибулину очистити, дрібненько шаткуємо і пасеруємо на вершковому маслечко. Далі кладемо до нього грибочки, обсмажуємо до м'якості і перекладаємо цю масу в бульйон з картоплею. Накриваємо каструлю кришкою і варимо супчик хвилин 20. Тепер солимо, перчимо страву, кладемо сметанку, доводимо до кипіння і подаємо, приправивши майораном.
Як приготувати смажені білі гриби?
Інгредієнти: білі гриби - 500 г; цибулина - 1 шт.; сухарі панірувальні - 1 ст. ложка; масло рослинне - 40 мл; часник - 1 зубчик; спеції. Приготування У сковороді розігріваємо масло, обсмажуємо дрібно нарізаний часник, а потім кладемо нарізані скибочками гриби і смажимо на середньому вогні. Коли вони підрум'яняться, кидаємо дрібно нашатковану цибулька, а через пару хвилин висипаємо панірувальні сухарі . Солимо, перчимо страву за смаком, доводимо до готовності і подаємо смажені білі грибочки до столу, притрусивши січеною зеленню.
Як приготувати білі сушені гриби?
Інгредієнти: білі сушені гриби - 200 г; цибулина - 1 шт.; сметанка - 3 ст. ложки; масло вершкове; сир; спеції. Приготування До початку приготування заливаємо гриби холодною водою і залишаємо приблизно години на 2. Потім обережно зливаємо рідину, що залишилася, промиваємо грибочки і відварюємо не більше 5-10 хвилин в солоній воді. Як тільки вони будуть готові, відкидаємо на друшляк і залишаємо стікати.
Цим часом, поки чистимо цибулину, шаткуємо тонкими півкільцями і пасеруємо на вершкове масло до золотавого кольору. Потім додаємо гриби, кладемо сметанку, солимо і перчимо за смаком. Тушкуємо страву протягом 10 хвилин, періодично помішуючи. Далі розкладаємо гриби в горщики, присипаємо тертим сиром і запікаємо в розігрітій духовці. Як тільки сир повністю розплавився, подаємо готовий жульєн до столу, прикрасивши дрібно посіченою зеленню.
Як смачно приготувати білі гриби?
Інгредієнти: сушені білі гриби - 20 шт.; масло вершкове - 4 ст. ложки; цибулина - 4 шт.; білий хліб - 60 г; борошно - 2 ст. ложки; яйце куряче - 2 шт. Приготування Відібрані сушені гриби добре промиваємо, заливаємо холодною водою і вимочуємо близько 2 годин. Після цього ставимо їх на плиту, не міняючи воду і варимо протягом години, до готовності. Потім відкидаємо грибочки на друшляк і даємо стекти воді повністю.
Чистимо цибулину, дрібно шаткуємо і пасеруємо на розігрітій сковороді в рослинному маслечко, до м'якості. Коли цибуля та гриби охолонуть, подрібнюємо їх гарненько в блендері. За смаком додаємо трохи солі і вливаємо трохи оцту. Ретельно все перемішуємо. Ось і все, грибна икорка готова: робимо бутерброди, розкладаємо їх на тарілку, прикрашаємо свіжою зеленню і подаємо.
Як приготувати свіжі білі гриби?
Інгредієнти: білі гриби - 500 г; масло вершкове; цибулина - 1 шт.; вершки - 50 мл; кмин, кріп сухий, спеції. Приготування Білі грибочки ретельно промиваємо, обробляємо і нарізаємо кубиками. Чистимо цибулину, шаткуємо півкільцями і пасеруємо на вершковому маслечко. Потім додаємо гриби, перемішуємо і обсмажуємо овочі, постійно заважаючи, до рум'яного кольору. Далі вливаємо вершки, додаємо за смаком сіль, перчик і кмин. Тушкуємо приблизно 5 хвилин, а потім накриваємо кришкою і доводимо страву до готовності. Подаємо соус в маленькій піалі до м'ясним або овочевим стравам.