Для грибників літо та осінь - золота пора, адже в лісах в цей період багато грибів. А з них, у свою чергу, можна створити величезну кількість смачних страв. Зараз ми вам розповімо рецепти приготування білих грибів з картоплею.
Рецепт білих грибів з картоплею
Інгредієнти: білі гриби - 450 г; картопля - 1 кг; цибуля - 300 р. Приготування Картоплю чистимо і варимо до напівготовності. Гриби миємо й нарізаємо шматочками. Кришимо цибулю. Гриби з цибулею смажимо на олії майже до повної готовності. Потім змішуємо картоплю, гриби, цибулю, перемішуємо і даємо потомитися ще хвилин 20. Картоплю, тушковану з білими грибами, відразу подаємо до столу.
Картопля з сушеними білими грибами
Інгредієнти: картопля - 1 кг; цибуля - 150 г; соус томатний - 400 г; сушені білі гриби - 300 г; рафінована рослинна олія - 30 мл; сіль, спеції, зелень - за смаком. Приготування Сушені гриби складаємо в миску, вливаємо воду і залишаємо їх набухати на 3 години, потім воду зливаємо, а гриби варимо до готовності. Відкидаємо їх на друшляк, викладаємо на сковороду, додаємо нашатковану цибулю, томатний соус і готуємо хвилин 15. Картоплю ріжемо шматочками і обсмажуємо. Перекладаємо картоплю в грибний соус, приправляємо спеціями і готуємо 20 хвилин.
Білі гриби з картоплею, сметаною, часником
Інгредієнти: картопля - 700 г; гриби білі - 05 кг; цибуля - 2 шт.; часник - 3 зубчики; сметана - 100 г; рослинна олія; сіль, перець, зелень. Приготування Цибулю ріжемо півкільцями, часник - дрібними кубиками. На сковороду наливаємо олію, нагріваємо його, викладаємо цибулю, часник і обсмажуємо 3 хвилини, після чого перекладаємо на тарілку. Гриби ретельно промиваємо, нарізаємо брусочками. Викладаємо гриби на сковороду і смажимо, поки не випарується вся волога. За смаком солимо, перемішуємо, накриваємо сковороду і тушкуємо до готовності.
Вимитий і очищений від шкірки картоплю ріжемо соломкою і обсмажуємо на сильному вогні до золотистої скоринки. Потім додаємо сіль, знову перемішуємо, накриваємо сковороду кришкою і доводимо до напівготовності. З'єднуємо картопля, гриби, часник, цибулю, перчимо за смаком і акуратно перемішуємо. Зверху викладаємо сметану і готуємо ще 5 хвилин на малому вогні. Готову страву притрушиваем подрібненою зеленню і залишаємо хвилин на 10 настоятися.
Як посмажити білі гриби з картоплею?
Інгредієнти: картопля - 500 г; цибуля - 300 г; білі гриби - 300 г; рафінована рослинна олія для смаження; зелень кропу - 50 г; сіль - за смаком. Приготування Білі гриби чистимо і гарненько миємо. Після цього нарізаємо довільно їх і опускаємо в окріп. Після закипання варимо хвилин 15. Потім відкидаємо гриби на друшляк і промиваємо окропом. Картоплю очищаємо і шаткуємо соломкою, цибулю - півкільцями. А далі готуємо білі гриби з картоплею одним з наступних способів.
Варіант перший У невеликій кількості рослинної олії смажимо подрібнену цибулю, а потім
перекладаємо його на тарілку. У цьому ж маслі обсмажуємо гриби близько 15 хвилин, потім теж перекладаємо на тарілку. І нарешті, смажимо картоплю до готовності. Додаємо до неї гриби, цибулю і готуємо ще 5 хвилин, після цього солимо, приправляємо спеціями, притрушиваем подрібненою зеленню і відразу ж ставимо на стіл.
Варіант другий На сковороду вливаємо рафіновану рослинну олію, кладемо в нього відварені і промиті гриби і смажимо 15 хвилин, потім додаємо картоплю. Коли він буде практично готовий, додаємо цибулю і доводимо страву до готовності. В самому кінці приправляємо сіллю, спеціями і вимикаємо вогонь.