Картопля, запечена з начинкою - оригінальний і дуже смачний гарнір до будь-якої м'ясної страви. Давайте розглянемо з вами кілька простих рецептів його приготування.
Рецепт картоплі з начинкою
Інгредієнти: молода картопля - 8 шт.; помідори - 2 шт.; сметана - 2 ст. ложки; спеції: сир твердий - 50 г; олія - за смаком. Приготування Картопля промиваємо і відварюємо близько 20 хвилин в мундирі. Потім злегка остуджуємо, розрізаємо навпіл, очистити від шкірки і акуратно виймаємо ложкою серцевину. Далі переходимо до приготування начинки.
Для цього вирізану частину картофелей розминаємо в пюре, додаємо рубаний базилік , нарізані помідори без шкірки, кладемо сметану і видавлюємо часничок. Все добре перемішуємо, заправляємо спеціями за смаком і кидаємо половину натертого сиру. Тепер наповнюємо половинки картоплин приготовленої масою, викладаємо у змащену маслом форму і відправляємо картопля з начинкою в духовку, посипаємо сиром і запікаємо до золотистої скоринки.
Картопля з начинкою з оселедця
Інгредієнти: яйце - 2 шт.; спеції; оселедець слабосолона - 120 г; цибулина - 1 шт.; масло вершкове - 30 г; картопля - 1 кг. Приготування Картопля добре промиваємо, витираємо насухо рушником і запікаємо в духовці до готовності. Потім трохи охолодити, очистити від шкірки, зрізаємо верхівку і акуратно виймаємо серединку, за допомогою ложки. Отриману картопляну масу розминаємо, додаємо дрібно нарізану оселедець і подрібнений підсмажену цибулю. Добре розтираємо, заправляємо сметаною, розбиваємо сирі яйця і приправляємо спеціями. Підготовленою начинкою наповнюємо картопляні заготовки, викладаємо їх на деко і запікаємо до рум'яного кольору.
Запечена картопля з сирною начинкою
Інгредієнти: сир - 200 г; картопля - 8 шт.; яйце - 2 шт.; бринза - 4 ст. ложки; сметана - 3 ст. ложки; масло вершкове - 1 ст. ложка; борошно - 05 ст. ложки; спеції; бульйон м'ясний. Приготування Картопля очищаємо, ріжемо уздовж навпіл і акуратно вирізаємо центр. Для приготування начинки змішуємо яйця з сиром і бринзою, всипаємо борошно і підсолюємо за смаком. Тепер викладаємо приготований фарш в картопляні чашечки, ставимо їх у форму з маслом і запікаємо картопля з начинкою до готовності, періодично доливаючи м'ясний бульйон. Подаємо блюдо гарячим зі сметаною і свіжими овочами.