Тушкована квашена капуста - це традиційний німецький гарнір. Блюдо досить легке у приготуванні і прекрасно підходить навіть у піст. Єдиним недоліком є неприємний кислуватий запах при гасінні, але і це лише тимчасове явище. Давайте дізнаємося з вами, як приготувати тушковану квашену капусту.
Тушкована квашена капуста з сосисками
Інгредієнти: філе куряче - 1 шт.; квашена капуста - 550 г; сосиски молочні - 200 г; цибулина - 1 шт.; часник - 2 зубчики; кетчуп гострий - за смаком; олія рослинна; спеції. Приготування Беремо квашену капусту, зливаємо з неї рідину, викладаємо в сковороду і тушкуємо з часничком на самому слабенькому вогні хвилин 20-30. В іншому посуді пасеруємо на маслечко заздалегідь очищений і дрібненько нарізану цибулю. Коли він злегка потемніє, посипаємо його спеціями і ретельно перемішуємо. Після цього викладаємо подрібнену скибочками куряче філе, закриваємо кришкою і обсмажуємо. В капусту вичавлюємо кетчуп за смаком, вливаємо невелику кількість води і тушкуємо все ще декілька хвилин. Потім капусту з м'ясом перекладаємо в чисту глибоку каструлю, солимо за смаком, розмішуємо і готуємо ще 20 хвилин. У самому кінці додаємо нарізані сосиски і через кілька хвилин наша смачна тушкована квашена капуста готова.
Тушкована квашена капуста з картоплею
Інгредієнти: картопля - 500 г; квашена капуста - 550 г; вода кип'ячена - 50 мл; масло рослинне - 30 мл; цибулина - 1 шт.; спеції. Приготування Отже, беремо спочатку картоплю, чистимо його і відварюємо цілком. Цибулину обробляємо, розрізаємо навпіл і шаткуємо кожну половинку. Ставимо На плиту чавунець, наливаємо масло і пасеруємо цибулю 3 хвилинки, до м'якості. Після цього викладаємо квашену капусту, вливаємо воду і протушиваем під кришкою хвилин 15. Далі кидаємо картоплю і готуємо під кришкою ще хвилин 20. В кінці підсолюємо, перчимо за смаком і готову страву подаємо зі сметаною або свіжою зеленню.
Тушкована квашена капуста по-німецьки
Інгредієнти: вода кип'ячена - 05 ст.; олія вершкове -100 р; цибулина - 2 шт.; капуста солона - 1 кг; кмин - за смаком. Приготування Цибулину обробляємо, шаткуємо півкільцями і пасеруємо в сковороді. Потім додаємо квашену капусту і вливаємо півсклянки звичайної кип'яченої води. Накриваємо посуд зверху кришкою і тушкуємо овочі приблизно 40 хвилин, помішуючи. Приблизно через півгодини додаємо дрібку кмину. Солити дане блюдо не потрібно, а ось приправити перцем за смаком можна. Для того щоб визначити готовність блюда, які пробуємо його: якщо капуста тверда і хрустить, то нехай ще протушкується, а якщо вона ніжна і м'яка - значить готова. Подаємо готову тушковану квашену капусту можна не тільки в гарячому вигляді, але і в якості холодного гарніру.
Тушкована квашена капуста з курячим філе
Інгредієнти: куряче філе - 500 г; капуста квашена - 700 г; паста томатна - 4 ст. ложки; цибулина - 1 шт.; часник - 2 зубчики; спеції; олія рослинна. Приготування Чистимо цибулину, дрібненько шаткуємо, а куряче філе розрізаємо шматочками. Кидаємо ці інгредієнти в каструлю, перемішуємо і обсмажуємо приблизно 10-15 хвилин на рослинній олії. Потім додаємо трохи томатної пасти, розводимо все окропом і доводимо до закипання. Потім викладаємо квашену капусту, але якщо вона кислувата, промиваємо під холодною водичкою. Перемішуємо капусту з курочкою, перчимо, якщо необхідно і підсолюємо. Тушкуємо все до повної готовності приблизно 40 хвилин. За кілька хвилин до закінчення кидаємо часник, очистивши його і видавивши заздалегідь через прес.