Що можна приготувати з авокадо? Багато входять в ступор, почувши це питання. Тому що нам так часто розповідають, як можна приготувати салат з авокадо з різними інгредієнтами, що створюється враження, ніби більше авокадо нікуди не годиться. Насправді варіантів не мало, від страв класичної мексиканської кухні до бутербродів.
Як смачно приготувати бутерброди з авокадо?
Деякі любителі цього фрукта вважають, що чим менше інгредієнтів в закусці з авокадо, тим смачніше.
Інгредієнти: білий хліб - 4 скибки; авокадо - 1 шт.; помідори - 2 шт.; лимон - 1/2 шт.; сіль, зелень, перець - за смаком. Приготування Розрізаємо авокадо, виймаємо кісточки і вискабливаем м'якоть ложкою. Викладаємо м'якоть в миску, перчимо, солимо, додаємо сік з половинки лимона. Все гарненько розтираємо, поки маса не вийде однорідної. Намазуємо отриману пасту на хліб, зверху укладаємо гуртки помідорів і гілочки зелені.
Взагалі цей рецепт досить універсальний, авокадо добре поєднується з багатьма продуктами. Тому помідори можна замінити чимось іншим, на вашу смаку. Наприклад, смачними виходять бутерброди з шматочками солодкого перцю.
Як правильно приготувати суп-пюре з авокадо?
Варіантів приготування супів-пюре з авокадо безліч, і з сиром, і з грибами. Для початку спробуйте приготувати ось такий простий варіант.
Інгредієнти: авокадо - 3-4 шт.; курячий бульйон - 3 склянки; вершки - 1/2 склянки; херес сухий - 2 ст. ложки; сіль, білий перець - за смаком; кукурудзяна мука - 4 ст. ложки. Приготування Розрізаємо на половинки авокадо і виймаємо кісточку. М'якоть вискабливаем з шкірки і викладаємо в миску. Подрібнюємо м'якоть авокадо до стану пюре (можна розім'яти виделкою) і змішуємо з вершками. Бульйон виливаємо в каструльку, ставимо на вогонь і доводимо до кипіння. Знімаємо з вогню і потроху додаємо в нього пюре з авокадо. Виливаємо в суп херес, солимо, перчимо і ставимо каструльку в тепле місце. Кукурудзяне борошно змішуємо з 2 чайними ложками солі, розводимо водою і замішуємо круте тісто. З тіста розкачуємо корж товщиною в 3 мм і обсмажуємо її з обох сторін на сковорідці. Готову корж звертаємо в рулет і нарізаємо соломкою шириною приблизно в півсантиметра. Суп-пюре розливаємо по тарілках і посипаємо кукурудзяної соломкою.
Як приготувати салат з авокадо?
Ну і куди ж без традиційного блюда з авокадо, салату? Так як авокадо це фрукт, то і салат будемо готувати десертний.
Інгредієнти: авокадо - 1 шт.; полуниця - 10 ягід; терті волоські горіхи - 1/2 чашки; мед - 4 ч. ложки; салат зелений - 2-3 аркуша; лимонний сік - 1 ч. ложка; цукор - 2 ст. ложки; яблучний оцет - 1 ст. ложка; оливкова олія - 2 ст. ложки. Приготування У невеликій посудині змішуємо цукор, лимонний сік, мед, оливкова олія і оцет - це буде соус для заправки. Розрізаємо навпіл ягоди полуниці, нарізаємо шматочками авокадо. У салатницю красиво викладаємо листя салату, хочете цілі, хочете нарізані. Зверху викладаємо шматочки авокадо і полуницю, посипаємо тертими горіхами і заливаємо соусом. Перемішувати не треба, як втім, і зволікати з вживанням - авокадо потемніє, і страва втратить свою привабливість.
Як приготувати гуакамоле з авокадо?
Що ще можна приготувати з авокадо? А ви пробували страва традиційної мексиканської кухні гуакамоле?
Ні? Тоді саме виправити це упущення.
Інгредієнти: помідори тверді - 3 шт.; червоний солодкий перець - 1 шт.; перчик халапеньо (можна взяти маринований) - 3 шт.; кінза (петрушка) - 1 пучок; авокадо - 3 шт.; лайм - 1/2 шт.; чорний перець і сіль - за смаком. Приготування Ріжемо дрібно помідори, перець і кінзу. Все змішуємо у великій салатниці. Поливаємо суміш соком половинки лайма і солимо за смаком. Перемішуємо, намагаємося це робити не сильно, щоб не зіпсувати зовнішній вигляд суміші.
Розрізаємо авокадо навпіл, дістаємо кісточки, а м'якоть виймаємо в плоску тарілку. Розминаємо м'якоть авокадо виделкою до стану кашки. Перемішуємо отриману пасту з овочевою сумішшю, додаємо сіль і перець. Можна зверху ще раз полити соком лайма.