Будь господині знайома ситуація приходу нежданих гостей. І як на зло, саме в цей момент, нічого немає смачненько в холодильнику. Що ж робити, щоб така ситуація не поставила вас у глухий кут і ви змогли гідно пригостити людей? У цьому вам допоможе рецепт міні-піци. Саме міні, тому що звичайна піца готується не так вже й швидко. В ідеалі, тісто має підходити приблизно 15 години. А для нас з вами це майже ціла вічність. Як же зробити міні-піцу? Давайте познайомимося з смачними, легкими і до того ж дуже швидкими рецептами цієї страви. По-іншому воно називається «ледача піца». Чому? Та тому, що на її приготування витрачається мінімум часу і зусиль.
Міні-піца на батоні
З начинкою для піци зазвичай ніколи проблем не виникає, тому що ми використовуємо все, що у нас є в холодильнику. А ось з основою доводиться помучитися. Як же приготувати міні-піцу по-іншому? В якості основи можна використовувати звичайний батон, який допоможе вам скоротити трохи часу.
Інгредієнти: батон - 1 шт.; начинка; яйце - 1 шт.; молоко - 50 г; сир; кетчуп - за смаком. Приготування Ріжемо Батон на однакові шматочки шириною приблизно 15 див. Викладаємо цю основу для піци на змащений маслом деко щільно один до одного, щоб не було проміжків.
В окремій мисці збиваємо яйце, додаємо молоко. Заливаємо молочно-яєчною сумішшю батон і змащуємо гарненько кетчупом. Міні-піца на батоні практично готова. Викладаємо зверху начинку: беремо все, що є в холодильнику - ковбаса, огірок, маслини і т. д. Посипаємо тертим сиром і ставимо в духовку на 10 хвилин. Як тільки сир розплавиться, дістаємо піцу і подаємо до столу.
Міні-піца з листкового тіста
Інгредієнти: дріжджове листкове тісто - 1 упаковка; сир; ковбаса; кетчуп. Приготування Готове тісто розморожуємо і з допомогою склянки вирізаємо кружечки. Кожен кружечок змащуємо кетчупом і викладаємо на змащене олією деко. Зверху кладемо дрібно нарізану ковбасу і посипаємо сиром. Запікаємо міні-піцу в духовці до тих пір, поки сир не розплавиться.
Міні-піца на сковороді
Якщо ви не хочете витрачати час на приготування піци в духовці, нічого страшного. Піцу можна приготувати і на сковороді.
Інгредієнти: сметана - 100 г; яйце - 1 шт.; борошно - 5 ст. ложок; сода - 05 ч. ложки; кетчуп; начинка - за смаком; сир. Приготування Беремо тарілку і змішуємо в неї сметану, борошно, яйце і соду. Тісто для основи готово! Рівномірно розподіляємо його на сковороді, змащуємо кетчупом, кладемо будь-яку начинку і засипаємо тертим сиром. Накриваємо сковороду кришкою і готуємо 5 - 7 хвилин на середньому вогні. Не минуло і 15 хвилин, а ароматна і смачна піца готова.