Кожен раз, запрошуючи гостей або накриваючи святковий стіл, нам хочеться здивувати і порадувати саму себе новим незвичайним блюдом. Звичайно ідеальний варіант, якщо це нове блюдо буде ще і легким у приготуванні. Саме такими є рулетики з лаваша з начинкою, які можна начиняти різними інгредієнтами.
Рулетики з лаваша тушкованими овочами, сиром, шинкою, і подають теплими або холодними, як прекрасну самостійну закуску. Ну і найприємніше - приготування рулетиків з лаваша не забирає багато часу.
Рулетики з лаваша з сиром
Мабуть, однією з найпопулярніших начинок для рулетів з лаваша є сир. Наприклад, якщо взяти м'який сир, то можна на швидку руку зробити рулет з лаваша з огірком. Просто змастіть м'яким сиром лаваш і викладіть зверху шматочки огірків.
Загорніть це все в рулет, поставте на годину в холодильник, і подавайте, порізавши на шматочки.
Також дуже часто для приготування рулетиків з лаваша використовують твердий сир. Саме він нам знадобиться, щоб зробити рулетики з лаваша з шинкою.
Інгредієнти: лаваш - 2 шт.; шинка - 200 г; сир твердий - 100 г; кріп; огірок - 2 шт.; майонез - 100 р. Приготування Сир натріть і перемішайте його з майонезом. Потім намажте один з лавашів цією сумішшю і викладіть зверху порізану шматочками шинку. Потім другий лист лавашу, також змащений сумішшю з майонезу і сиру, покладіть поверх першого аркуша і на нього викладіть огірок, нарізаний кружечками.
Присипте зверху зеленню і загорніть в рулет. Поставте його в холодильник на півгодини, і розрізаємо на шматочки, насолоджуйтеся самі і пригощайте близьких.
Рулетики з лаваша з фаршем
Для тих, хто любить м'ясо і готовий витратити трохи більше часу на приготування, ми розповімо, як приготувати рулетики з лаваша з фаршем.
Інгредієнти: лаваш - 3 шт.; м'ясний фарш - 400 г; цибуля - 1 шт.; морква - 1 шт.; помідори - 2 шт.; сир - 50 г; листя салату, зелень; майонез; часник - 2-3 зубчики. Приготування Цибулю слід дрібно нарізати, а моркву натерти. Смажити цибулю 3 хвилини, а потім додати до нього моркву і тушкувати разом до готовності моркви. Потім додати до овочів фарш і смажити близько 25 хвилин до повної готовності. Приправити сіллю і перцем.
Нарізати помідори кільцями, сир натерти, майонез змішати з тиском часником, зелень нашаткувати, а салатні листя помити і висушити. Після цього один лаваш змастити майонезом, зверху покласти фарш і присипати зеленню.
Другий лист лавашу з двох сторін змастити майонезом, покласти на фарш, зверху розкласти листя салату, потім колечка помідор і полити їх зверху майонезом, після чого накрити третім листом лаваша, змазаним з обох сторін часниковим майонезом.
Посипати останній лист лаваша з сиром, загорнути рулет, і поставити в холодильник на 30-60 хвилин. Нарізати шматочками і подавати до столу.
Гарячі рулети з лаваша
Принадність цієї нехитрої закуски в тому, що з нею можна експериментувати, і для тих, хто бажає спробувати щось незвичайне, ми розповімо, як зробити гарячі рулетики з лаваша.
Інгредієнти: лаваш - 2 шт.; яйце - 3 шт.; сир - 200 г; шинка або копчена ковбаса - 150 г; огірки мариновані - 3 шт.; зелена цибуля - пучок; майонез; часник - 3 зубчики; вершкове масло - 1 ст. ложка. Приготування Відваріть яйця і натріть їх на тертці. Сир натріть. Шинку і огірки дрібно поріжте. Змішайте все це, видавіть часник, додайте нашатковану зелену цибулю, заправте майонезом і перемішайте.
Лаваші потрібно змастити майонезом, рівномірно розподілити на них начинку, згорнути в рулетики. Деко можна або змастити маслом або застелити папером, на нього викласти рулети, які можна розрізати на кілька частин (залежно від довжини), змастити зверху вершковим маслом, посипати сиром і відправити в духовку на 10-15 хвилин.
Такі рулетики краще подавати відразу, так як теплі вони смачніші, але можна їх їсти і теплими.