В наші дні гамбургери є дуже затребуваною та актуальною їжею, яка продається у всіх закладах фаст-фуду. Його відносять до їжі, що сприяє швидкому вгамування голоду. Але якщо ви ризикнете приготувати гамбургер у себе вдома, то забезпечите себе більш смачним і корисним продуктом. Тим більше зробити гамбургер також легко, як приготувати бутерброд.
Як же приготувати гамбургери будинку?
У приготуванні гамбургера немає нічого складного, а в його складі - нічого шкідливого. Найголовніше використовувати якісні та свіжі продукти. Якщо ви все-таки задумали приготувати гамбургер самі, то і булочки для них вам краще теж спекти самим. Тоді приготовані гамбургери вийдуть на 100% домашніми. Отже, приступимо!
Як зробити гамбургер будинку - рецепт
Для початку розглянемо, як приготувати смачні і ароматні булочки для гамбургера.
Інгредієнти: борошно - 3 ст.; сухе молоко - 2 ст. ложки; цукор - 2 ст. ложки; сіль; сухі дріжджі - 1 ст. ложка; масло вершкове - 60 г; вода - 1 ст.; кунжут, мак, часник - для прикраси. Приготування Беремо глибоку миску і змішуємо в ній борошно, молоко, цукор, сіль і масло. Все добре перемішуємо і додаємо теплу воду. Швидко - швидко замішуємо тісто, щоб не встигли утворитися грудочки. Викладаємо тісто на посипаний борошном стіл і добре вимішуємо руками, поки воно не стане м'яким і еластичним. Потім кладемо його в змащену олією миску і катаємо його там, поки воно повністю не обмаслится. Після того, як зроблене тісто для булочок гамбургерів стане однорідним, накрийте його рушником і поставте в тепле місце на годину. Після того як тісто збільшиться в два рази розділіть його на 2 частини.
Кожну частину розріжте ще на 6 однакових порцій і скачайте з них кульки. Викладіть отримані 12 булочок на деко, змащене маслом, посипте їх прикрасами і випікайте 20 хвилин, поки тісто не підрум'яниться. Домашні булочки для майбутніх гамбургерів готові!
Як зробити котлету для гамбургера?
Інгредієнти: фарш з яловичини - 500 г; сухарі панірувальні - 100 г; яйце - 1 шт. Приготування У готовий яловичий фарш додаємо яйце, спеції, панірувальні сухарі і гарненько перемішуємо до отримання однорідної маси. Солимо, перчимо за смаком.
Руками формуємо плоскі котлетки і широким лезом ножа згладжуємо поверхню. Якщо хочете, то їх можете навіть заморозити, і в будь-який час посмажити просто як домашні котлетки. Для цього загорніть їх папером для випічки, складіть у пакет і приберіть в морозильну камеру.
Смажимо на сковороді з мінімальною кількістю олії, на сильному вогні з двох сторін. Котлета повинна вийти зверху з хрусткою скоринкою, а всередині залишитися м'якою і соковитою. Як тільки всі котлети для гамбургерів будуть приготовані, саме час зайнятися останнім етапом приготування.
Як приготувати домашній гамбургер?
Інгредієнти: булочки для гамбургерів - 12 шт.; котлети для гамбургерів - 12 шт.; помідор - 3 шт.; огірок солоний - 3 шт.; сир Чеддер - 12 шт.; кетчуп; листя салату; спеції - гірчиця, кмин, сіль, перець, коріандр. Приготування Помідор нарізаємо тонкими кільцями. Булки розрізаємо навпіл і трохи обсмажуємо на сковороді. Отже, коли всі інгредієнти будуть готові, починаємо викладати їх шарами на булочки. Змащуємо одну частину булочки гірчицею, потім кладемо салатний лист і змащуємо кетчупом.
Зверху кладемо скибочку сиру, кружечок помідора, солоний огірок і котлету. Накриваємо готовий гамбургер другою частиною булочки. Ароматний, дивовижно смачний домашній гамбургер готовий до вживання.