Ця страва ідеально і як закуска для святкового столу, і як гарнір до м'яса або риби. Готуються фаршировані печериці досить швидко, головне пам'ятати, що вибирати гриби для фарширування потрібно правильно. Печериці повинні бути великими і бажано однакового розміру, тоді ваше блюдо буде виглядати красиво і апетитно. Давайте обговоримо кілька рецептів приготування фаршированих печериць.
Як готувати печериці фаршировані?
Інгредієнти: печериці - 500 г; сир - 100 г; зелень; вершкове масло; сіль, перець. Приготування Гриби добре промити і акуратно відокремте ніжки. Дрібно їх порубаєте і обсмажте на вершковому маслі, трохи посоливши і поперчив. Готові обсмажені ніжки перемішайте з половиною сиру, натертого на дрібній тертці і рубаною зеленню. Нафаршируйте печериці сирною сумішшю і викладіть на деко застелене папером. Запікайте в духовці 10 хвилин при температурі 180 градусів. В кінці викладіть на печериці залишився сир і запікайте ще 5 хвилин. При бажанні під час обжарювання ніжок можете додати трохи роздавленого часнику для гостроти.
Фаршировані печериці з шинкою
Інгредієнти: печериці - 700 г; шинка - 100 г; бекон - 50 г; цибуля - 1 шт.; сир (твердий) - 100 г; часник - 3 зубчики; соєвий соус - 1 ст. ложка; рослинне масло - 2 ст. ложки; зелень; сіль, перець. Приготування Гриби промийте і відокремте ніжки. Капелюшки поставте отвариваться в трохи підсоленій воді. Цибулю, зелень, шинку і бекон дрібно наріжте. Для початку обсмажте на сковорідці бекон, потім додайте цибулю і зелень. Смажте до прозорості цибулі. Додайте в сковороду дрібно нарізані ніжки грибів і часник, обсмажте ще трохи і зніміть з вогню. Викладіть в начинку шинку, посоліть, поперчіть і добре перемішайте. Відварені капелюшки грибів облийте соєвим соусом і нафаршируйте начинкою з шинки, а зверху посипте тертим сиром. Запікайте до готовності 10 хвилин в духовці при температурі 180 градусів.
Печериці фаршировані креветками
Інгредієнти: печериці - 10 шт.; цибуля - 1 шт.; креветки - 250 г; сир (твердий) - 100 г; сметана 30 % - 2 ст. ложки; часник - 3 зубчики; оливкова олія - 2 ст. ложки; петрушка; розмарин; панірувальні сухарі; сіль, перець. Приготування Креветки відварити в підсоленій воді, очистіть від луски і дрібно поріжте. У сковороді на середньому вогні обсмажте цибулю, часник, рубану петрушку і розмарин, приблизно 5 хвилин. У глибокому посуді змішайте зажарку, креветки, тертий сир, панірувальні сухарі і сметану. Начинку посоліть і поперчіть. Печериці промийте і відламайте ніжки. Так само акуратно виріжте пластиночки всередині капелюшків. Деко застеліть папером для випічки, змазаній рослинною олією. Викладіть на деко капелюшки печериць фаршировані начинкою. В розігрітій до 200 градусів духовці, запікайте гриби приблизно 35 хвилин на верхній полиці.
Фаршировані печериці в аерогрилі
Це блюдо, приготоване в аерогрилі, нічим не буде відрізнятися від фаршированих печериць і запечених в духовці. Навіть навпаки - воно буде більш смачним і корисним. Крім усього, ви можете самі вибрати бажану начинку. Приміром, зробити печериці фаршировані м'ясним фаршем, по тому ж принципу що і прості фаршировані печериці.
Інгредієнти: печериці - 10 шт.; часник - 2 зубчики; майонез - 2 ст. ложки; сіль, перець. Приготування Відріжте у ніжки грибів і дрібно наріжте. Перемішайте з майонезом, тиском часником, дрібкою перцю і солі. При бажанні можете додати трохи зелені. Начиніть капелюшки печериць і запікайте на середній решітці, приблизно 10 хвилин при температурі 230 градусів.