Все більшу популярність у нашій країні набуває така закуска як канапе. Вона прекрасно підходить для фуршетів і для будь-яких святкових столів. Існує безліч рецептів канапе, але ми хочемо зупинитися на канапе з оливками. Ця закуска виходить легкою і смачною, а крім того з оливками поєднуються будь-які інші інгредієнти: м'ясо, сир або овочі, так що ви і самі зможете придумати свій рецепт.
Канапе з оливками і сиром
Поєднання оливок і сиру є одним з найпоширеніших, додати до них можна у принципі, що завгодно по вашому смаку, а подавати канапе з оливками слід на шпажках.
Інгредієнти: оливки - 100 г; маслини - 100 г; сир Дор блю - 100 г; сир Камамбер - 100 г; огірки - 100 г; солодкий жовтий і червоний перець - по 1 шт. Приготування Перець, огірки і сир порізати на невеликі прямокутні шматочки. Вони всі повинні бути приблизно одного розміру. Нанизувати на шпажки слід у такій послідовності: овоч (перець або огірок), потім один з видів сирів і в кінці оливка або маслина. Подавати канапе слід на плоскому блюді, прикрасити його зеленню або листям салатами.
Канапе з оливками і млинцями
Як ми вже говорили, рецепти канапе з оливками можуть бути самими різними, і один з них - канапе з млинцями, червоною рибою і оливками. На його приготування знадобиться трохи більше часу, ніж на інші, але результат того вартий.
Інгредієнти: Для млинців:
яйця - 3 шт.; молоко - 500 мл; масло рослинне - 60 мл; борошно - 250 г; цукор, сіль. Для канапе:
сир сирний - 400 г; сьомга малосольна - 400 г; оливки без кісточки - 100 р. Приготування Змішайте всі інгредієнти для млинців і посмажте тоненькі млинці. Остудіть їх. Тепер змастіть один млинець сиром, накрийте його іншим, на який викладіть рибу, і чергуйте їх таким чином, поки не закінчаться млинці або начинка.
Потім необхідно вирізати канапе з допомогою ножа або спеціальних формочок, поверх кожної покласти оливку і проткнути все це шпажкою.