Вернуться назад Распечатать

Канапе з оливками

Канапе з оливками
Все більшу популярність у нашій країні набуває така закуска як канапе. Вона прекрасно підходить для фуршетів і для будь-яких святкових столів. Існує безліч рецептів канапе, але ми хочемо зупинитися на канапе з оливками. Ця закуска виходить легкою і смачною, а крім того з оливками поєднуються будь-які інші інгредієнти: м'ясо, сир або овочі, так що ви і самі зможете придумати свій рецепт.

Канапе з оливками і сиром


Поєднання оливок і сиру є одним з найпоширеніших, додати до них можна у принципі, що завгодно по вашому смаку, а подавати канапе з оливками слід на шпажках.
Інгредієнти:

  • оливки - 100 г;

  • маслини - 100 г;

  • сир Дор блю - 100 г;

  • сир Камамбер - 100 г;

  • огірки - 100 г;

  • солодкий жовтий і червоний перець - по 1 шт.


  • Приготування
    Перець, огірки і сир порізати на невеликі прямокутні шматочки. Вони всі повинні бути приблизно одного розміру. Нанизувати на шпажки слід у такій послідовності: овоч (перець або огірок), потім один з видів сирів і в кінці оливка або маслина. Подавати канапе слід на плоскому блюді, прикрасити його зеленню або листям салатами.


    Канапе з оливками і млинцями


    Як ми вже говорили, рецепти канапе з оливками можуть бути самими різними, і один з них - канапе з млинцями, червоною рибою і оливками. На його приготування знадобиться трохи більше часу, ніж на інші, але результат того вартий.
    Інгредієнти:
    Для млинців:

  • яйця - 3 шт.;

  • молоко - 500 мл;

  • масло рослинне - 60 мл;

  • борошно - 250 г;

  • цукор, сіль.


  • Для канапе:
    Канапе з оливками


  • сир сирний - 400 г;

  • сьомга малосольна - 400 г;

  • оливки без кісточки - 100 р.


  • Приготування
    Змішайте всі інгредієнти для млинців і посмажте тоненькі млинці. Остудіть їх. Тепер змастіть один млинець сиром, накрийте його іншим, на який викладіть рибу, і чергуйте їх таким чином, поки не закінчаться млинці або начинка.
    Потім необхідно вирізати канапе з допомогою ножа або спеціальних формочок, поверх кожної покласти оливку і проткнути все це шпажкою.