Яйця, багаті білком і мінералами, вважаються одним з найкращих варіантів сніданку. Вони відмінно насичують і заряджають енергією на весь день. Готувати їх можна по-різному: варити, смажити або робити омлети з різними начинками. При всій різноманітності компонентів для омлету, єдиний інгредієнт, який завжди додається і є незамінним - сир. Інші компоненти можна поєднувати, виходячи з ваших переваг і бажань.
Омлет з шинкою і сиром
Якщо ви любитель м'яса, то наступний рецепт доведеться вам по смаку, причому приготувати його можна в декількох варіантах: омлет з сиром і ковбасою або ж з шинкою.
Інгредієнти: яйце - 2 шт.; шинка - 2 скибочки; сир - 2 скибочки; помідор - 1 шт.; масло вершкове; сіль, перець. Приготування Яйця збийте з перцем і сіллю. Поріжте скибочками шинку і сир, а помідори - кільцями. Розтопити вершкове масло в сковороді, влийте в неї збиті яйця і смажте майже до готовності, а потім висипте нарізані шинку і сир. Використовуючи лопатку, акуратно згорніть омлет, викладіть на тарілку і прикрасьте зверху кружальцями помідора.
Омлет з грибами і сиром - рецепт
Тим, хто дотримується посту або не їсть м'ясо, буде цікаво, як приготувати омлет з сиром і грибами, який вийде не менш поживним сніданком.
Інгредієнти: яйця - 2 шт.; гриби свіжі - 200 г; цибуля - 100 г; сир твердий - 50 г; сіль, перець - за смаком. Приготування Наріжте дрібно цибулю і обсмажте на рослинному маслі до прозорості. Потім додайте нарізані пластинками гриби і смажте, поки не випарується вся рідина. Після цього збийте яйця з сіллю і перцем і вилийте в сковороду.
Підсмажте омлет з одного боку, переверніть його, посипте тертим сиром і смажте ще кілька хвилин.
Омлет в духовці з сиром
Приготувати омлет з сиром можна не тільки на сковороді, але і в духовці. Ми поділимося з вами рецептом приготування в духовці омлету з сиром і зеленню.
Інгредієнти: яйця - 8 шт.; масло вершкове - 35 ст. ложки; зелень рубана - 1 5 ст. сіль. Приготування Відокремте білки від жовтків і збийте окремо. До жовтків додайте сіль, масло, зелень, перемішайте все це і потім змішайте зі збитими білками. Вилийте яєчну суміш в сковороду і поставте її в духовку, розігріту до 180 градусів. Випікайте омлет близько 15 хвилин, він повинен піднятися і зарум'яниться. Подавайте його до столу поки він теплий.
Омлет з молоком і сиром
Щоб омлет вийшов більш ніжним, його слід готувати з молоком, а якщо у вас є трохи часу в запасі, то ми поділимося рецептом, як готувати омлет з сиром пармезан і копченою рибою.
Інгредієнти: яйця - 6 шт.; тріска або зубатка гарячого копчення - 200 г; молоко - 450 г; борошно - 3 ст. ложки; масло вершкове - 80 г; пармезан - 50 г; петрушка, сіль, мелений білий перець. Приготування Рибу покласти в каструлю, залити молоком і на невеликому вогні довести до кипіння. Готувати 5 хвилин, а потім дістати рибу і розділити на дрібні шматочки. Молоко не виливати. В іншому сотейнику розтопити половину масла,
коли воно почне пінитися, додати борошно і смажити до золотистого кольору. Тепер додати молоко, добре перемішати, щоб не було грудок і варити соус 5 хвилин, весь час помішуючи, поки соус не загусне.
Коли соус буде готовий, додати в нього рибу, зелень, сіль і перець. Яйця збити з сіллю і перцем і вилити на розігріту сковороду і смажити до готовності, але так, щоб верх омлету залишався вологим. Тепер знімаємо сковороду з вогню, розподіляємо приготований соус по поверхні омлету і посипаємо тертим пармезаном. Відправляємо все це в духовку, щоб сир розплавився, і насолоджуємося надзвичайно смачним омлетом.