Як ви думаєте, яка закуска найпоширеніша на будь-якому святі чи фуршеті? Звичайно ж, це канапе! Їм можна надати будь-які форми, зробити з різних продуктів і навіть вирізати за допомогою спеціальних формочок. Найпопулярнішими є канапе з сиром. До речі, сир можна використовувати не тільки в солоних, але і в солодких фруктових канапе. Давайте з вами розглянемо декілька цікавих і смачних рецептів їх приготування.
Канапе з сиром і шинкою
Інгредієнти: листкове тісто - 100 г; вершковий сир - 50 г; твердий сир - 50 г; шинка або ковбаса - 100 р. Приготування Розкачуємо листкове тісто і чарочкою робимо кружечки, краї трохи загинаємо так, щоб вийшла корзиночка. Випікаємо в духовці приблизно 20 хвилин. Коли готові кошики трохи охолонуть, кладемо в них трохи вершкового сиру, потім дрібно порізану шинку і зверху кріпимо твердий сир, скручений в рулетик. Замість шинки можете використовувати будь-яку копчену ковбасу, тоді у вас вийдуть канапки з ковбасою і сиром.
Канапе на шпажках з сиром
Інгредієнти: сир Маасдам - 100 г; ананас - 100 г; листя салату - на смак. Приготування Ріжемо маленькими кубиками сир, а ананас невеликими шматочками. Листя салату нарізаємо смужками 5 см на 2 див. Потім збираємо канапе: знизу сир, потім складена навпіл смужка салату і зверху шматочок ананаса. Все це протикаємо спеціальної вилочкою для канапе - шпажкою. Канапе з ананасом та сиром готові, можна подавати на стіл.
Канапе з сиром Фета
Інгредієнти: редис - 4 шт.; кетчуп - 3 ст. ложки; цибулина червона - 1 шт.; крекери - 100 г; сир Фета - 200 г; зелень - для прикраси. Приготування На красивому блюді розкладаємо крекери і змащуємо їх кетчупом. Зверху кладемо колечко червоного цибулі, потім кубик сиру Фета. Прикрашаємо редисом, порізаним соломкою і гілочкою зелені.
Канапе з сиром Дор Блю
Інгредієнти: сир Дор Блю - 200 г; сир - 100 г; сіль, перець - за смаком; рубані волоські горіхи - 2 ст. ложки; тертий твердий сир - 2 ст. ложки; крекери - 100 р. Приготування Беремо сир Дор Блю і натираємо на дрібній тертці. Змішуємо його з сиром і приправляємо сіллю і перцем за смаком. Формуємо з отриманої маси кульки і обвалюють їх в тертих горіхах і сирі. Викладаємо кожен кульку на крекер і ставимо на стіл. Приємного вам апетиту!