Вернуться назад Распечатать

Грінки з яйцем

Грінки з яйцем
Здавалося б, грінки - це лише основа. В залежності від того, що ви покладете на обсмажений шматочок хліба, отримаєте все, що завгодно - від кулінарного кітчу до вишуканої закуски або десерту. Але важливо і як приготувати самі грінки: обсмажити з яйцем або підсушити в духовці, на вершковому або рослинному маслі, зі спеціями або часником. Грінки можуть стати повноцінним сніданком, коли в хаті, крім хліба, нічого їстівного майже не залишилося, або доповнити обідній бульйон. Їх їдять гарячими і холодними, солодкими і гострими. Найцікавіші варіанти ви знайдете в цій статті.
Але перед тим як почати готувати грінки з яйцем за нашими рецептами, запам'ятайте одне правило - хліб повинен бути вчорашнім, а краще - позавчорашнім, і вам не доведеться викидати завалящі черстві скоринки.

Пивні грінки з сиром і яйцем


В оригінальному рецепті потрібні рідкісні в наших магазинах сири грюйер і чеддер. Ви можете взяти в рівних частках інші улюблені і більш доступні сорти сиру. Смак, звичайно, змінитися, але, можливо, так вам навіть більше сподобатися.
Інгредієнти:

  • хліб білий - 6 скибочок;

  • сир твердий - 120 г;

  • гірчиця французька - 1 ч. ложка;

  • пиво - 1 ст. ложка;

  • яйце - 1 шт.;

  • перець червоний - 1 щіпка;

  • масло вершкове - 50 г;

  • кріп - 1 пучок.


  • Приготування
    Як зробити грінки з яйцем? З хліба зрізаємо скоринки, і нарізаємо скибочки трикутничками. Відправляємо підрум'янитися в духовці. Тим часом натерті на крупній тертці сир змішуємо з гірчицею і червоним перцем, вливаємо пиво. Акуратно з'єднайте зі збитим в пишну піну яйцем.
    Дістаємо з духовки підсушені, але не засмажені хлібці, даємо їм трохи охолонути. Намазуємо кожен трикутник спочатку маслом, а зверху - сирною масою. Запікаємо на сильному вогні кілька хвилин. Гарячі грінки посипаємо рубаною зеленню і подаємо до пива.

    Грінки з яйцем і свіжими грибами - рецепт


    Інгредієнти:
    хліб пшеничний - 200 р;

  • яйця - 2 шт.;

  • молоко - 1 ст.;

  • сметана - 2 ст. ложки;

  • масло вершкове - 50 г;

  • шампіньйони - 5 шт.

  • цибуля - 1 шт.;

  • борошно - 1/2 ст. ложки;

  • сухарі панірувальні - 1 ст. ложка;

  • сіль, перець чорний мелений - за смаком.


  • Приготування
    Хліб нарізаємо скибочками товщиною близько сантиметра. Яйця збиваємо з сіллю, додаємо молоко і в цій суміші змочуємо хліб. Обсмажуємо кожен скибочку тільки з одного боку. Після викладаємо хліб на змащений маслом противний необжаренной стороною вниз.
    Пасеруємо на сковороді дрібно нарізані цибулю і гриби, солимо, перчимо. Додаємо сметану. Помішуючи, поступово вводимо муку. Накриваємо кришкою і тушкуємо 20 хвилин. Викладаємо цю суміш на приготовані грінки, розрівнюємо і посипаємо панірувальними сухарями.Відправляємо підрум'янитися в духовку на 10 хвилин.

    Солодкі грінки з яйцем


    Інгредієнти:

  • солодка булка - 1 шт.;

  • яйце - 1 шт.;

  • молоко - 2/3 ст.;

  • цукор коричневий - 1 ч. ложка;

  • масло вершкове - 100 г;

  • кориця - 1 щіпка.


  • Приготування
    Трохи збиваємо виделкою яйце з молоком, цукром і корицею. Занурюємо в цю суміш скибочки солодкої булки і обсмажуємо з двох сторін на добре розігрітій сковорідці. Готові грінки викладаємо спочатку на паперовий рушник, а коли піде зайве масло - на теплу тарілку. Готове ласощі можна скропити лікером "Куантро". Подаємо страву з варенням, медом або ягодами, присипаними цукровою пудрою.

    Грінки з шинкою в яйці і молоці


    Інгредієнти:

  • хліб пшеничний - 200 р;

  • шинка - 100 г;

  • яйця - 2 шт.;
  • Грінки з яйцем

  • борошно - 2 ст. ложки;

  • молоко - 1/2 ст.;

  • масло - для смаження.


  • Приготування
    Однаковими скибочками нарізаємо хліб і шинку так, щоб шматочків хліба вийшло в 2 рази більше. Для кляру збиваємо яйце з молоком, поступово вводимо муку. Між двома скибочками хліба кладемо шинку, придавлюємо, мачає в тісто і обсмажуємо грінки з обох боків до утворення золотистої скоринки. Подаємо до столу гарячими.