Сендвіч - одна з різновидів бутерброда. Його відмітною особливістю є те, що це закрита закуска, начинка у якій розташовується між двома шматочками хліба. Такі бутерброди можна купити готовими, але ми вам розповімо, як готувати сендвічі будинку, адже домашнє завжди смачніше покупного.
Сендвіч з індичкою
У сендвічах можна використати звичайний хліб, хліб для тостів, також у продажу є спеціальний хліб для сендвічів, а можна взяти звичайну несолодке булочку. Виглядає такий бутерброд дуже апетитно.
Інгредієнти: несолодке пшеничне булочка - 2 шт.; філе індички - 300 г; листя салату - 4 шт.; сир - 4 скибочки; помідори - 2 шт.; сметана - 100 г; зелень кропу і петрушки - 50 г; сіль, перець - за смаком. Приготування Індичку поділяємо на 2 скибочки і обсмажуємо. Булочку розрізаємо вздовж на 2 частини. Для соусу у сметану додаємо зелень, сіль і перець за смаком. Підготовлену основу змащуємо отриманим соусом, накриваємо листом салату, зверху кладемо сир, кружечки помідора, індичку, знову помідори, сир і салат. Якщо хочете отримати гарячий бутерброд з розплавленим сиром, відправте його в мікрохвильовку на 20-30 секунд. Ваш перекус готовий!
Сендвіч з яйцем
У цьому рецепті ми розповімо вам, як за кілька хвилин зробити смачний сендвіч з яйцем.
Інгредієнти: хліб - 6 шматочків; яйця - 3 шт.; плавлений пастоподібний сир - 1 шт.; огірок - 1 шт.; листя салату - 3 шт.; майонез - 30 р. Приготування Яйця для цього рецепта можна відварити заздалегідь, тоді час приготування буде зведено до мінімуму. 3 шматочки хліба з однієї сторони трохи змащуємо майонезом, а ще 3 шматочка - плавленим сиром. Відварені яйця нарізаємо дрібними кубиками. Огірок - кружальцями. На хліб укладаємо огірок, зверху яйця, салат і накриваємо другим шматочком хліба, який змащений плавленим сирком. При бажанні кожен сендвіч можна ще розрізати по діагоналі, вийдуть смачні трикутнички.
Сендвіч з беконом і куркою
Бутерброди з 3 шматочків хліба називають американськими сендвічами. Вважають, що їх придумали в Америці, а сендвічі з 2 шматочками хліба - в Англії.
Інгредієнти: хліб - 6 шматочків; бекон - 4 скибочки; куряче філе - 250 г; сир - 2 скибочки; помідор - 1 шт.; цибуля синя - 1 шт.; листя салату - 2 шт.; майонез - 50 г; гірчиця - 1 ч. ложка. Приготування Отже, хліб злегка підсушує в тостері. Бекон обсмажуємо до готовності протягом 2-3 хвилин. Філе поділяємо на 2 шматочки і смажимо до готовності бажано на тій сковороду, де смажився бекон. Готуємо соус із суміші майонезу і гірчиці.
Шматочок хліба змащуємо соусом, викладаємо лист салату, 2 шматочка бекону, кільця цибулі, потім кладемо другий шматочок хліба, змащений соусом з обох боків, зверху - колечка помідора, обсмажене філе і шматочок сиру. Зверху накриваємо другим шматочком хліба, змазаним соусом. Американський сендвіч готовий до вживання!
Порада: коли готуєте домашні сендвічі, стежте за тим, щоб начинка була покладена щільно і не до самих країв (якщо це щось розсипне, як, наприклад, варене яйце). Шари намагайтеся укладати рівно один на одного. В іншому випадку начинка може розсипатися, смак від цього не зміниться, але їсти буде незручно і враження буде зіпсовано.