Вернуться назад Распечатать

Як зробити сендвіч?

Як зробити сендвіч?
Сендвіч - одна з різновидів бутерброда. Його відмітною особливістю є те, що це закрита закуска, начинка у якій розташовується між двома шматочками хліба. Такі бутерброди можна купити готовими, але ми вам розповімо, як готувати сендвічі будинку, адже домашнє завжди смачніше покупного.

Сендвіч з індичкою


У сендвічах можна використати звичайний хліб, хліб для тостів, також у продажу є спеціальний хліб для сендвічів, а можна взяти звичайну несолодке булочку. Виглядає такий бутерброд дуже апетитно.
Інгредієнти:

  • несолодке пшеничне булочка - 2 шт.;

  • філе індички - 300 г;

  • листя салату - 4 шт.;

  • сир - 4 скибочки;

  • помідори - 2 шт.;

  • сметана - 100 г;

  • зелень кропу і петрушки - 50 г;

  • сіль, перець - за смаком.


  • Приготування
    Індичку поділяємо на 2 скибочки і обсмажуємо. Булочку розрізаємо вздовж на 2 частини. Для соусу у сметану додаємо зелень, сіль і перець за смаком. Підготовлену основу змащуємо отриманим соусом, накриваємо листом салату, зверху кладемо сир, кружечки помідора, індичку, знову помідори, сир і салат. Якщо хочете отримати гарячий бутерброд з розплавленим сиром, відправте його в мікрохвильовку на 20-30 секунд. Ваш перекус готовий!

    Сендвіч з яйцем


    У цьому рецепті ми розповімо вам, як за кілька хвилин зробити смачний сендвіч з яйцем.
    Інгредієнти:

  • хліб - 6 шматочків;

  • яйця - 3 шт.;

  • плавлений пастоподібний сир - 1 шт.;

  • огірок - 1 шт.;

  • листя салату - 3 шт.;

  • майонез - 30 р.


  • Приготування
    Яйця для цього рецепта можна відварити заздалегідь, тоді час приготування буде зведено до мінімуму. 3 шматочки хліба з однієї сторони трохи змащуємо майонезом, а ще 3 шматочка - плавленим сиром. Відварені яйця нарізаємо дрібними кубиками. Огірок - кружальцями. На хліб укладаємо огірок, зверху яйця, салат і накриваємо другим шматочком хліба, який змащений плавленим сирком. При бажанні кожен сендвіч можна ще розрізати по діагоналі, вийдуть смачні трикутнички.

    Сендвіч з беконом і куркою


    Бутерброди з 3 шматочків хліба називають американськими сендвічами. Вважають, що їх придумали в Америці, а сендвічі з 2 шматочками хліба - в Англії.
    Інгредієнти:

  • хліб - 6 шматочків;

  • бекон - 4 скибочки;

  • куряче філе - 250 г;

  • сир - 2 скибочки;

  • помідор - 1 шт.;

  • цибуля синя - 1 шт.;

  • листя салату - 2 шт.;

  • майонез - 50 г;

  • гірчиця - 1 ч. ложка.


  • Приготування
    Отже, хліб злегка підсушує в тостері. Бекон обсмажуємо до готовності протягом 2-3 хвилин. Філе поділяємо на 2 шматочки і смажимо до готовності бажано на тій сковороду, де смажився бекон. Готуємо соус із суміші майонезу і гірчиці.
    Як зробити сендвіч?
    Шматочок хліба змащуємо соусом, викладаємо лист салату, 2 шматочка бекону, кільця цибулі, потім кладемо другий шматочок хліба, змащений соусом з обох боків, зверху - колечка помідора, обсмажене філе і шматочок сиру. Зверху накриваємо другим шматочком хліба, змазаним соусом. Американський сендвіч готовий до вживання!
    Порада: коли готуєте домашні сендвічі, стежте за тим, щоб начинка була покладена щільно і не до самих країв (якщо це щось розсипне, як, наприклад, варене яйце). Шари намагайтеся укладати рівно один на одного. В іншому випадку начинка може розсипатися, смак від цього не зміниться, але їсти буде незручно і враження буде зіпсовано.