Рулетики з шинки з начинкою - універсальне блюдо, яке може бути як холодною закускою на фуршетному столі, так і доповненням до гарніру, будучи запеченими в соусах. Варіанти і тих, і інших страв цілком прості і доступні, а пропонованих рецептів завжди безліч. Найсмачніші з них ми зібрали в цій статті.
Рулетики з шинки з чорносливом
Інгредієнти: пармська шинка - 200 г; чорнослив - 20 шт.; мигдаль - 20 шт.; сир «Горгонзола» - 100 г; сир «Брі» - 100 р. Приготування Перед тим як приготувати рулетики з шинки, до них необхідно зробити начинку. Для цього смажений мигдаль злегка подрібнюємо у блендері, додаємо 100 граязикай шматок «Брі» і «Горгонзоли» і збиваємо суміш до однорідності.
Кожен чорнослив без кісточки ми наповнюємо сирно-горіховою сумішшю з допомогою кондитерського шприца (якщо такого немає - просто покладіть суміш целофановий пакет і відріжте куточок), а потім обертаємо фаршировану ягоду в окрему смугу пармської шинки. Насаджуємо нашу закуску на зубочистки або шпажки і подаємо до столу.
Рулетики з шинки з хріном
Інгредієнти: шинка - 200 г; сир «Філадельфія» - 1 упаковка; хрін тертий - 2 ст. ложки; вустерширський соус - 1 ст. ложка; сіль - 1/2 ч. ложки; перець - 1 /8 ч. ложки. Приготування У невеликій мисці змішуємо м'який сир «Філадельфія», тертий хрін, сіль, перець і вустерширський соус. Готову суміш тонким шаром намазуємо на шматочок шинки і щільно загортаємо її. Рулет фіксуємо зубочисткою і подаємо до столу, прикрасивши зеленню і маслинами.
Закуска - рулетики з шинки в лаваші
Інгредієнти: вершковий сир - 1 упаковка (250 г); салат листовий - 1 пучок; зелена цибуля - 1 пучок; лаваш - 2 шт.; перець чилі (зелений) - 2 шт.; маслини (без кісточок) - 100 г; шинка - 350 р. Приготування Листи лаваша змащуємо сумішшю вершкового сиру і нарізаного зеленого цибулі, потім покриваємо шаром тонко нарізаної шинки, укладаємо шар листового салату і посипаємо подрібненими маслинами. Для пікантності в роли з лаваша з шинкою можна додати кружечки перцю чилі, тільки не забудьте очистити його від насіння і перетинок. Готовий лаваш акуратно згортаємо в рулет і нарізаємо на шматочки.
Фаршировані рулетики з шинки з сирним соусом
Інгредієнти: куряча грудка копчена - 200 г; сметана - 1 ст. ложка; шинка - 300 г; сир - 200 г; масло вершкове - 2 ст. ложки; борошно - 1 ст. ложка; вершки - 250 мл; маслини - 7-8 шт.; сіль, перець, мускатний горіх - по щіпці. Приготування Курячу грудку дрібно кришимо і змішуємо зі столовою ложкою сметани (для зв'язки), солимо, перчимо і обертаємо тонким шматочком шинки. Сформовані роли закріплюємо зубочисткою і поміщаємо в глибоку посуд для запікання, залити сумішшю борошна, топленого вершкового масла, вершків і спецій. Готуємо рулети 7 хвилин, поки соус не почне густіти, а як тільки це відбудеться - присипаємо страву тертим сиром і чекаємо появи золотистої скоринки. Гарячі рулети прикрашаємо кружечками маслини.
Рулети з шинки зі спаржею Інгредієнти: масло вершкове - 3 ст. ложки; борошно - 3 ст. ложки; молоко - 1 1/2 ст.; діжонська гірчиця - 2 ст. ложки; стебла спаржі - 24 шт.; нарізана шинка - 8 шматочків; яйця - 2 шт.; сіль, перець - за смаком. Приготування Перед тим, як зробити рулетики з шинки необхідно приготувати соус «Бешамель»: для цього в сотейнику розтоплюємо масло, втручається в нього борошно, молоко, а як тільки соус запузирится - додаємо гірчицю і спеції, прибираємо з вогню. 3 стебла спаржі, промитих і відділених від толстого підстави, загортаємо у великий шматок шинки, при потребі закріпивши зубочистками. Викладаємо рулети на деко, заливаємо соусом і залишаємо запікати 20 хвилин при 180 градусах. Готову страву прикрашаємо кружечками зварених круто яєць і подаємо до столу. Приємного апетиту!