Чи знаєте ви, що смачну, ситну й дуже незвичайну піцу можна приготувати не з тіста, а з картоплі? Так-так, саме з нього! Найприємніше, що готується вона дуже швидко, але аніскільки не поступається традиційній. А ось як саме приготувати картопляну піцу, ми з вами зараз і розглянемо!
Піца на картопляної основі
Інгредієнти: картопля - 500 г; яйце - 2 шт.; сир твердих сортів - 200 г; гриби (краще шампіньйони) - 130 г; помідори - 2 шт.; зелень петрушки; сіль, перець - за смаком; цибуля ріпчаста - 1 шт.; майонез - 3 ст. ложки. Приготування Отже, беремо кілька великих картоплин, чистимо їх і натираємо на дрібній тертці або подрібнюємо у блендері. Додаємо майонез, яйця, солимо, перчимо за смаком. Сир тремо на крупній тертці і додаємо половину в картопляну масу. Все добре перемішуємо і викладаємо на сковороду. Акуратно розподіляємо масу рівномірним шаром і відправляємо в розігріту до 200°С духовку на 20 хвилин.
Цим часом приготуємо начинку. Гриби нарізаємо невеликими скибочками, помідори - дрібними кубиками, а цибулю - півкільцями. Змішуємо овочі і додаємо дрібно посічену зелень петрушки, заправляємо майонезом і солимо. На готовий картопляний корж викладаємо овочеву суміш, посипаємо рештою сиру і знову відправляємо в духовку приблизно на 40 хвилин. Як бачите, рецепт приготування картопляної піци досить простий і не віднімає багато часу і сил!
Піца з картопляного тіста
Інгредієнти: Для тіста:
борошно - 350 г; дріжджі - 10 г; цукор - 05 ч. ложки; картопля - 2 шт.; розмарин - за смаком; оливкова олія - 3 ст. ложки; сіль - за смаком. Для начинки:
ковбаса копчена - 100 г; шинка - 100 г; плавлений сир - 100 г; сир твердих сортів - 100 г; молоко - 05 склянки; сіль, чорний перець - за смаком; яйце - 2 шт. Приготування Для початку приготуємо картопляне тісто для піци. Для цього беремо дріжджі і заливаємо їх теплою водою, додаємо цукор і гарненько розмішуємо. Картоплю чистимо, відварюємо в солоній воді і розминаємо в пюре. У глибоку чашу насипаємо трохи борошна, додаємо картоплю, дріжджі і замішуємо еластичне, гладке, не прилипающее до рук тісто. Кладемо за смаком розмарин, майоран і залишаємо готове картопляне тісто приблизно на годину.
Тим часом робимо начинку. Шинку і ковбасу ріжемо дрібними кубиками. Плавлений сирок тремо на крупній тертці. Доливаємо молоко, яйця, солимо за смаком і добре все збиваємо. Потім рівномірним шаром викладаємо тісто на сковороду і піднімаємо його по краях, формуючи бортики. Зверху викладаємо приготовлену начинку, посипаємо тертим на крупній тертці сиром і відправляємо на 30 хвилин в заздалегідь розігріту до 200°С духовку.
Піца з картопляним пюре
Якщо після вечері у вас залишилося трохи картопляного пюре, і ви не знаєте що з ним зробити, то цей рецепт вам у цьому допоможе.
Інгредієнти: картопляне пюре - 300 г; яйця - 2 шт.; ковбаса копчена - 100 г; помідор - 100 г; сир - 150 г; томатна паста чи кетчуп - за смаком. Приготування У картопляне пюре додаємо яйця, добре перемішуємо і розкладаємо його рівномірним шаром на змащену маслом сковороду. Зверху промазуємо картопля кетчупом або томатною пастою і потім у довільному порядку викладаємо порізану кубиками ковбасу, помідори, а зверху засипаємо тертим сиром. Накриваємо сковороду кришкою, ставимо на плиту і готуємо до тих пір, поки весь сир не розплавиться. Потім відкриваємо кришку, даємо картопляної піці трохи охолонути, розрізаємо на порційні шматки і подаємо до гарячого чаю чи холодних напоїв.