Бутерброд з німецької перекладається як хліб з маслом. Але мало хто зараз задовольняється такими простими бутербродами. Найчастіше, вживаючи це слово, ми маємо на увазі хліб, на який покладені шматочки ковбаси чи сиру. Але це зовсім прості бутерброди, нецікаві. Адже можна трохи пофантазувати і урізноманітнити меню закускою з рибою, овочами. У цій статті ми підкажемо вам цікаві ідеї для приготування смачних бутербродів зі шпротами.
Рецепт бутербродами зі шпротами і цибулею
Інгредієнти: батон; плавлений пастоподібний сир; шпроти в олії; лимон; салатний синій лук. Приготування Батон нарізаємо скибочками, кожен шматочок з одного боку намазуємо плавленим сиром, зверху укладаємо полукружочек лимона, а на нього шпроти. Цибулю нарізаємо кільцями і викладаємо зверху на бутерброди.
Бутерброди зі шпротами з помідорами
Інгредієнти: багет; великі помідори; майонез; часник; шпроти в олії невеликі; петрушка. Приготування Багет нарізаємо скибочками, зверху змащуємо сумішшю майонезу з часником, потім викладаємо кружечки помідора. Бажано брати великі томати, щоб шматок багета за розміром практично збігався з їх кружками. Зверху викладаємо шпроти і прикрашаємо зеленню петрушки.
Бутерброди зі шпротами і маринованими огірками
Інгредієнти: чорний хліб; шпроти в олії; мариновані огірки; майонез; часник; кріп. Приготування Кількість інгредієнтів регулюєте самі в залежності від того, скільки бутербродів плануєте зробити. Чорний хліб нарізаємо невеликими скибочками, бажано брати не зовсім свіжий, нехай він буде злегка підсушене. Або ж можете злегка підсушити його в тостері або духовці. Пропущений через прес часник змішуємо з майонезом, промазуємо цією сумішшю бутерброди з одного боку. Огірки бажано брати не дуже великі. Огірок нарізаємо вздовж пластинками, укладаємо по 2 пластинки на бутерброд і між ними поміщаємо 1 шпротину. Прикрашаємо гілочкою кропу. Для цих бутербродів також відмінно підійде чорний хліб типу «Родзинка» або «Бородінський».
Рецепт угорського бутерброди зі шпротами
Інгредієнти: білий батон - 1 шт.; ковбаса напівкопчена - 50 г; шинка - 100 г; шпроти в олії - 100 г; часник - 2 зубчики; яйце варене - 1 шт.; сир твердий - 100 г; вершкове масло - 50 г; гірчиця - 2 ст. ложки; зелень кропу і петрушки - 100 р. Приготування Батон розрізаємо вздовж навпіл. Вибираємо з обох половинок м'якуш. Ковбасу, шинку, яйце, сир, шпроти, часник і хлібний м'якуш пропускаємо через м'ясорубку, в отриману масу додаємо розм'якшене вершкове масло, гірчицю і подрібнену зелень. Все дуже добре перемішуємо. Тепер отриманою пастою фаршируємо наші половинки батона. Після цього з'єднуємо їх, щільно обмотуємо батон харчову плівку і кладемо в холодильник хоча б на 30 хвилин. Після цього дістаємо наш незвичайний батон і нарізаємо його звичайними скибочками.