Універсальність такої страви як гарячі бутерброди зі шпротами складно переоцінити. Адже згодиться така закуска і для дачі, і для вечері або навіть сніданку, як класичних канапе за святковим столом і, звичайно ж, у ті дні, коли в холодильнику, як кажуть, «порожньо» і крім банки шпротів і майонезу не залишилося нічого.
Бутерброди зі шпротами і сиром
Сир в бутербродах, це як масло в каші - багато не буває. Цей молочний продукт завжди прикрасить будь-яке, навіть саме буденна страва, начебто бутербродами зі шпротами.
Інгредієнти: шпроти - 1 банка; помідор - 1 шт.; сир твердий - 100 г; майонез - за смаком; сіль, перець - за смаком; хліб. Приготування Хліб викладаємо на змащене олією деко, кірку натираємо зрізом часнику, і покриваємо кожен шматочок тонким (або не дуже) шаром майонезу. На майонезну підкладку кладемо кружечки помідор, пару-трійку шпрот і, звичайно ж, тертий твердий сир. Ставимо наші бутерброди в духовку і випікаємо при 180 градусах до розплавлення сиру (5-7 хвилин). Готові бутерброди приправляємо і прикрашаємо за смаком.
Гарячий бутерброд зі шпротами в яєчної заливці
Ще одна інтерпретація класичних бутербродами зі шпротами. Приготовлена таким способом закуска відрізняється особливою ніжністю і легкістю.
Інгредієнти: шпроти - 1 банка; яйця - 2 шт.; молоко - 1 ст.; сир - 100 г; хліб білий; спеції - за смаком. Приготування З хліба зрізаємо кірки і викладаємо білий м'якуш на деко для випікання, не забувши змастити останній невеликою кількістю масла. Кожен шматочок присмачую майонезом, а зверху викладаємо кілька рибин.
Яйця і молоко збиваємо до однорідності з дрібкою спецій, це можуть бути звичайні сіль і перець або суміш приправ для риби. Яєчно-молочною сумішшю заливаємо наші майбутні гарячі бутерброди, зверху щедро посипаємо тертим сиром. Гарячі бутерброди зі шпротами, запечені в духовці, готуються до золотистої скоринки 10-15 хвилин і подаються присипаними зеленню.
Бутерброди зі шпротами в мікрохвильовці
Можливо, поєднання яєць і шпрот здасться вам не зовсім звичними в наступному рецепті, але обов'язково спробуйте цей варіант закуски на сніданок.
Інгредієнти: шпроти - 1 банка; сир плавлений - 200 г; яйця - 3 шт.; молоко - 1/2 ст; сіль, перець - за смаком; крес-салат - 150 г; зелень - для прикраси; хліб чорний. Приготування Яйця збиваємо з молоком і спеціями і смажимо звичайний омлет, постійно помішуючи яєчну суміш на сковороді. На шматок чорного хліба з тонким шаром намазуємо плавлений сир, викладаємо листя крес-салату, потім готовий омлет і кілька рибинок. Ставимо бутерброди в мікрохвильову піч до нагрівання хліба (20-30 секунд при максимальній потужності), після виймаємо і посипаємо спеціями і зеленню. Приємного апетиту!