Паштет - прекрасна закуска, яка може урізноманітнити будь-який стіл. Тому ми хочемо розповісти, як зробити рибний паштет, в домашніх умовах.
Рибний паштет - рецепт
Інгредієнти: будь-яка риба - 15 кг; вершкове масло - 300 г; цибуля - 2 шт.; вершки 20% - 200 мл; молоко - 300 мл; часник - 4-5 зубчиків; бульйон - 300 мл; білий хліб - 200 г; рослинне масло - 100 г; сіль, перець - за смаком; імбир, мускатний горіх, майоран - за смаком. Приготування Цибулю почистіть і наріжте дрібними шматочками. Потім обсмажте на рослинному маслі, додавши, тертий імбир, мускатний горіх, сіль, перець і дрібно порізаний часник. Рибу нарізати великими шматками, відправте до цибулі і смажте до напівготовності, після цього влийте бульйон і випаровуйте його. Потім покладіть вершки і дочекайтеся, поки вони вберуться в рибу.
З білого хліба обріжте кірки, а м'якоть замочіть в молоці і відіжміть. Потім з допомогою блендера перетворити приготовлену рибу і хлібну м'якоть в однорідну масу, яку після цього перетріть через сито. Розм'якшене вершкове масло збийте міксером, а потім з'єднайте з рибно-хлібною масою і перемішайте до однорідної консистенції.
Цю суміш викладіть у форму, застелену пергаментним папером, утрамбуйте і поставте на 15-20 хвилин у духовку. Після цього остудіть паштет і відправте його в холодильник мінімум на добу.
Паштет з рибних консервів
Якщо у вас під рукою немає свіжої риби, ми поділимося рецептом, як приготувати рибний паштет з консервів.
Інгредієнти: рибні консерви в олії - 1 банка; яйця - 2 шт.; сирок плавлений - 1 шт.; цибуля - 1 шт.; сіль, перець за смаком; майонез за смаком. Приготування Яйця відваріть і натріть на тертці. Плавлений сир теж натріть на тертці. Цибулю дрібно наріжте, а рибні консерви подрібніть. Перемішайте всі ці інгредієнти, перетріть їх в однорідну масу, посоліть, поперчіть і приправити майонезом. Ваш паштет готовий, зберігати його слід в холодильнику.