Вернуться назад Распечатать

Рибний паштет

Рибний паштет
Паштет - прекрасна закуска, яка може урізноманітнити будь-який стіл. Тому ми хочемо розповісти, як зробити рибний паштет, в домашніх умовах.

Рибний паштет - рецепт


Інгредієнти:

  • будь-яка риба - 15 кг;

  • вершкове масло - 300 г;

  • цибуля - 2 шт.;

  • вершки 20% - 200 мл;

  • молоко - 300 мл;

  • часник - 4-5 зубчиків;

  • бульйон - 300 мл;

  • білий хліб - 200 г;

  • рослинне масло - 100 г;

  • сіль, перець - за смаком;

  • імбир, мускатний горіх, майоран - за смаком.


  • Приготування
    Цибулю почистіть і наріжте дрібними шматочками. Потім обсмажте на рослинному маслі, додавши, тертий імбир, мускатний горіх, сіль, перець і дрібно порізаний часник. Рибу нарізати великими шматками, відправте до цибулі і смажте до напівготовності, після цього влийте бульйон і випаровуйте його. Потім покладіть вершки і дочекайтеся, поки вони вберуться в рибу.
    З білого хліба обріжте кірки, а м'якоть замочіть в молоці і відіжміть. Потім з допомогою блендера перетворити приготовлену рибу і хлібну м'якоть в однорідну масу, яку після цього перетріть через сито. Розм'якшене вершкове масло збийте міксером, а потім з'єднайте з рибно-хлібною масою і перемішайте до однорідної консистенції.
    Цю суміш викладіть у форму, застелену пергаментним папером, утрамбуйте і поставте на 15-20 хвилин у духовку. Після цього остудіть паштет і відправте його в холодильник мінімум на добу.

    Паштет з рибних консервів


    Якщо у вас під рукою немає свіжої риби, ми поділимося рецептом, як приготувати рибний паштет з консервів.
    Інгредієнти:

  • рибні консерви в олії - 1 банка;
  • Рибний паштет

  • яйця - 2 шт.;

  • сирок плавлений - 1 шт.;

  • цибуля - 1 шт.;

  • сіль, перець за смаком;

  • майонез за смаком.


  • Приготування
    Яйця відваріть і натріть на тертці. Плавлений сир теж натріть на тертці. Цибулю дрібно наріжте, а рибні консерви подрібніть. Перемішайте всі ці інгредієнти, перетріть їх в однорідну масу, посоліть, поперчіть і приправити майонезом. Ваш паштет готовий, зберігати його слід в холодильнику.