Роли - це не тільки японське блюдо, але ще й знаменита закуска з лаваша. Ось про неї ми сьогодні і поговоримо. Роли з куркою - відмінна ідея для легкого перекусу, яка також може відмінно замінити основне блюдо всім бажаючим тримати себе у формі. Таку закуску зручно готувати і брати з собою, до того ж вона дарує приємне насичення без почуття переїдання.
Роли з копченою куркою - рецепт
Роли з копченою куркою підійдуть як до повсякденного трапези, так і до званого вечері, до того ж інгредієнти, що входять до складу цієї нехитрої закуски, можна змінювати на свій розсуд.
Інгредієнти: лаваш або тортилья - 2 шт.; вершковий сир - 1 упаковка; салат латук - 4 листків; копчена куряча грудка - 250 г; огірок - 1 шт.; морква - 2 шт.; авокадо - 1 шт.; сіль, перець - за смаком. Приготування Перед тим, як приготувати роли з куркою, тортилью або лаваш змащуємо вершковим сиром або сиром «Філадельфія» і рясно приправляємо спеціями. Далі з одного краю коржі починаємо укладати начинку: першими йдуть вимиті листя салату, за ними шматочки курячого філе, смужки огірка, трохи тертої на крупній терці моркву і кубики авокадо в якості завершення. Все що залишилося - згорнути в рулон і нарізати його будь-якими зручними шматками.
Спрінг роли з куркою - рецепт
Рисовий папір службовець «обгорткою» для спрінг ролів продається нині чи не кожному кутку, в магазинах з китайської або корейської продукцією. Такий замінник звичної для нас пшеничного основи більш діетічен, а, отже, і корисний.
Інгредієнти: масло рослинне (для обжарювання) - 4 ст.; курная грудка відварна - 500 г; цибуля зелена - 1 пучок; капуста - 1/4 качана; морква - 1 шт.; соус «Барбекю» - 1/4 ст.; вустерширський соус - за смаком; рисовий папір - 20 аркушів. Приготування Розігріваємо олію у фритюрі до 190 градусів.
Поки масло нагрівається, готуємо начинку для спрінг ролів. Для цього в глибокій мисці змішуємо нарізану зелену цибулю, терту моркву і шинковану капусту. Відварену в підсоленій воді курячу грудку розбираємо на волокна і також додаємо до овочевої суміші. Ложку нашої начинку викладаємо на середину рисового листа, краї якого промазуємо водою. Звертаємо рол з трьох сторін конвертом, а потім скачуємо звичайним рулетом. Готові спрінг роли з куркою обсмажуємо до хрусткої золотистої скоринки у фритюрі і подаємо з соусом «Барбекю».
Якщо ви вважаєте калорії, то роли можна не обсмажувати, а відразу подавати до столу з соєвим соусом. Приємного апетиту!