У кожної господині, напевно, є свій рецепт приготування цього неймовірно апетитного страви. Хтось готує хе з риби, хтось з м'яса, а деякі воліють всім варіантам курку. Давайте розглянемо з вами кілька оригінальних рецептів приготування цієї чудової закуски, яка не тільки прикрасить ваш стіл, але і відмінно підійде практично до будь-якого гарніру: відвареної картоплі, рису або гречки.
Салат «Курка хе»
Інгредієнти: морква по-корейськи - 200 г; цвітна капуста - 100 г; куряче філе - 200 г; волоські горіхи - 05 склянки; ріпчаста цибуля - 1 шт.; сіль - за смаком; болгарський перець - 1 шт.; рослинна олія або майонез для заправки. Приготування Як зробити салат хе з курки? Для початку беремо куряче філе, промиваємо й відварюємо до повної готовності в злегка підсоленій воді разом з соцветьями цвітної капусти. Цим часом болгарський перчик очищаємо від плодоніжки, насіння і нарізаємо соломкою. Ріпчасту цибулю чистимо і ріжемо півкільцями. Куряче філе і капусту відкидаємо на друшляк, чекаємо, поки стече вся вода, даємо трохи охолонути й нарізаємо кубиками. У салатнику змішати всі підготовлені інгредієнти. Додаємо корейську моркву, рубані волоські горіхи, солимо до смаку, заправляємо рослинною олією або майонезом і гарненько перемішуємо. За бажанням можете прикрасити готовий салат дрібно порізаною зеленню кропу. Подаємо таку страву як закуска до будь-якого гарячого страви, м'яса або навіть супу.
Курка хе по-корейськи
Інгредієнти: куряче філе - 300 г; часник - 2 зубчики; цибуля ріпчаста - 1 шт.; оцет - 1 ч. ложка; зелень кінзи і кропу - за бажанням; сіль, перець - за смаком; червоний перець - 1 ч. ложка; оливкова олія - 1 ст. ложка; цукровий пісок - 1 ч. ложка; кунжутне насіння - за бажанням. Приготування Цей рецепт хе з курки досить простий і легкий в приготуванні. Переконайтеся в цьому самі.
Для початку беремо куряче філе або тушку, промиваємо та нарізаємо на середні шматочки. Перекладаємо м'ясо в сковороду і тушкуємо у власному соку при закритій кришці, додавши трохи холодної води. Поки готується курка, ми з вами, не втрачаючи часу дарма, беремо цибулину, очищаємо його від лушпиння і нарізаємо півкільцями, а часник видавлюємо через прес. Краще використовувати саме свіжий часник, тому що він дає ніжний смак і яскравий аромат всьому блюду, але якщо у вас його немає, то тоді можете додати сухий мелений, який продається в якості приправи в пачках. Якщо ви любите свіжу зелень, за бажанням можна дрібно порубати кінзу або кріп.
Як тільки куряче м'ясо буде готове, починаємо поступово додавати всі основні, приготовані раніше інгредієнти. Спочатку кладемо в сковороду нарізану кільцями цибулю, часник і рубану зелень. Все ретельно перемішуємо і протушиваем протягом 5 хвилин при закритій кришці. Потім додаємо трохи червоного перцю і якщо ви любите страви погостріше, то можете посипати все ще і пекучим перцем.
Далі кидаємо щіпку чорного перцю, кладемо трохи цукру. Оцет і сіль вливаємо строго по своєму смаку, тільки дивіться, не перестарайтеся. Пам'ятайте, що на курку середньої величини можна покласти не більше трьох чайних ложок оцту. В самому кінці все ще раз ретельно перемішуємо, накриваємо щільно кришкою, щоб не випарувався весь сік, і тушкуємо протягом 15 хвилин на повільному вогні. По закінченню часу, перекладаємо курку хе на красиве блюдо, посипаємо свіжою зеленню і подаємо до столу.
Якщо ви любите кунжутне насіння, то ними можна трохи урізноманітнити готову страву і надати незвичайний і вельми оригінальний присмак.